A Kind of Magic

In het landhuis is van de Meestergoochelaar Django vindt een goochelcongres plaats. De beroemde Django is in het bezit is van de Grootste Truc van de Wereld en alle goochelaars kijken tegen hem op. Maar onderling heerst er een vijandige sfeer. Iedereen vindt elkaar een mislukte goochelaar en zichzelf de beste.

Dan moet Django onverwacht op zakenreis. Een beginnende goochelaar in Antwerpen heeft zijn assistente laten verdwijnen en kan haar niet meer terug vinden. Hij moet erheen om te helpen zoeken. De goochelaars zullen onderling moeten gaan uitmaken wie het beste is. Het boek, met daarin de Grootste truc van de Wereld, laat Django achter, ervan uitgaande dat niemand erin zal kijken.

Maar ’s nachts sluipen de goochelaars door het huis in een poging om het boek te bemachtigen. “Alleen even kijken”. Maar zodra het boek geopend wordt, gebeurt er iets heel vreemds… Wat is Django eigenlijk? Een toverende goochelaar of een goochelende tovenaar?

A Kind of Magic is een verassende, vrolijke musical over vriendschap en vertrouwen. Met echte goocheltrucs die wij bij wijze van hoge uitzondering hebben mogen ontfutselen van goochelaar Arie Spin. Eigenzinnige humor, vlotte en afwisselende muziek staan wederom centraal.

Luister hier de liedjes

iconen-40x40-groen-04Aantal rollen: minimaal 14, geen maximum
iconen-40x40-groen-05Aantal liedjes: 8
iconen-40x40-groen-01Speelduur: 1 uur

 •  Met het handige digitale tekstboek kan je zelf gemakkelijk aanpassingen maken
 •  Met echte goocheltrucs uitgelegd door Goochelaar Arie Spin

Lees hier een gedeelte uit het tekstboek/handleiding

Wat docenten zeggen over onze musicals

De musical onderscheidde zich door het onderwerp. Enorm leuk om verder uit te werken. Veel goocheltrucs met de kinderen ingestudeerd.

Wieke Keuzenkamp, De Schatkaart, Delft

Lekker in het gehoor liggende liedjes. Digitaal tekstboek zeer prettig, om aan te passen voor een kleine groep leerlingen. In boekjes kliederen om teksten aan te passen is erg vervelend en onduidelijk…

Helene Ermens, BBS Helmond

Veel gestelde vragen

Is deze musical geschikt voor mijn groepsgrootte?

Deze musical is geschikt voor minimaal 14 spelers, geen maximum. Het tekstboek gaat uit van 29 spelers. Het papieren tekstboek is voor meer of minder spelers te gebruiken. Het tekstboek is ook digitaal beschikbaar en ontvang je bij bestelling.

Wat ontvang ik als ik een musical bij jullie bestel?

Na de bestelling ontvang je per e-mail:

 1. de digitaal tekstboek (word-document)

Per post:

 1. 1 tekstboek (standaardversie uitgaande van 29 spelers)
 2. 1 handleiding
 3. 1 cd (met muziek voor tijdens de voorstelling plus de ingezongen versie van de liedjes)

Wat is een digitaal tekstboek precies?

Een digitaal tekstboek is niets anders dan een word-document van het script. Veel docenten worden hier heel blij van, want:

 1. Je kan de tekst gemakkelijk aanpassen, zoals namen van rollen veranderen (bijvoorbeeld wanneer je toch een Wilma de Weervrouw hebt in plaats van een Wil de Weerman), stukjes erbij schrijven of weghalen.
 2. Je mag ze zelf printen, dus altijd genoeg scripts voor de kinderen, hulpouders of collega’s.
 3. De digitale tekstboeken zijn er voor verschillende groepsgroottes. Bij een gedrukt boekje zit je vast aan het standaard aantal rollen.

We leveren naast het Word-document ook het tekstboek aan als pdf. Hierin kan je geen wijzigingen maken. Voordeel hiervan is dat de pdf meteen geschikt is om zelf af te drukken of naar de plaatselijke copyshop te sturen.

Hebben jullie tips om het instuderen gemakkelijker te maken?

Jazeker. De afgelopen jaren hebben we volop gewerkt aan een goede manier om het instuderen voor de kinderen én de leerkracht makkelijker en leuker te maken.

 1. De liedjes zijn te vinden op iTunes, Spotify en op YouTube.
 2. Onder de tab Tips vind je blogs van medewerkers van Rep en Roer over uiteenlopende onderwerpen die te maken hebben met het instuderen van de musical. Erg leerzaam!

Twijfel je of deze musical geschikt is voor jullie situatie?
Neem gerust contact met ons op.

Direct deze musical bestellen

vanaf €129,50

Mockup-kindofmagic