Bende in Bababalonië

De musical speelt zich af op de dag van de afscheidsavond van groep 8. Het blijkt dat ondanks het naderende afscheid de leerlingen van groep 8 niet altijd even vriendelijk met elkaar omgaan. Tim, die stottert, wordt door een aantal klasgenootjes op de valreep genadeloos onderuit gehaald. Als hij niet uit zijn woorden komt bij een klassengesprek over beroepen, blijven ze hem achtervolgen met de vraag naar zijn favoriete beroep. Als hij niet antwoordt, pakken ze hem zijn schrift af, waarvan niemand mag weten wat erin staat.

Op mysterieuze wijze komen de pesters vervolgens terecht op een plek waar iedereen stottert. Het is de gewone manier van praten daar. De pesters worden daar niet begrepen, alleen als je stottert word je daar verstaan. Zo worden de pesters gedwongen om les te nemen in het stotteren, willen ze ooit op tijd terug kunnen zijn op de afscheidsavond.

Net op tijd terug voor de afscheidsavond is het Tim zijn beurt om op te gaan. Eén van de pestkoppen zint op wraak en roept Tim dwars door de zaal toe dat hij zijn favoriete beroep eens uit de doeken moet doen. Tim staat aan de grond genageld. Dan hoort hij vanuit de coulissen zijn klasgenoten fluisteren “Zing het dan”. In een lied zingt hij vervolgens vol verve over wat hij zou willen worden: zanger. Tim blijkt, ondanks zijn stotteren, heel goed te kunnen zingen en is de ster van de avond.

Luister hier de liedjes

iconen-40x40-groen-04Aantal rollen: 17 (min. 14, max. +/- 30)
iconen-40x40-groen-05Aantal liedjes: 8
iconen-40x40-groen-01Speelduur: 1 uur en 15 minuten

  •  Met het handige digitale tekstboek kan je zelf makkelijk aanpassingen maken

Lees hier een gedeelte uit het tekstboek/handleiding

Wat leerkrachten zeggen over onze musicals

Als lid van de website commissie van http://www.stotteren.nl kreeg ik een exemplaar van jullie musical onder ogen/oren. Ik heb deze beluisterd en ook als stottertherapeut kan ik zeggen: super!!! Wat een juiste en goede informatie over stotteren hebben jullie erin verwerkt, echt geweldig. Leuke liedjes en actuele personages.

Ilanda de Dood, logopedist/stottertherapeut

Ik vond Bende in Bababalonië en hele leuke afscheidsmusical. Het was een leuk en duidelijk verhaal. Vooral de liedjes waren leuk en heel afwisselend. De musical duurde ook niet zo heel lang; bij ons ongeveer 50 minuten. Precies goed. Kortom, erg leuk!

Monique Brehm, , 5 Mei Daltonschool

Veel gestelde vragen

Is deze musical geschikt voor mijn groepsgrootte?

Deze musical is geschikt voor minimaal 14 spelers, maximaal +/- 30. Het tekstboek gaat uit van  17 vaste rollen en een groep. Het papieren tekstboek is voor meer of minder spelers te gebruiken. Het tekstboek is ook digitaal beschikbaar en ontvang je bij bestelling.

Wat ontvang ik als ik een musical bij jullie bestel?

Na de bestelling ontvangt je per e-mail:

– het digitale tekstboek

Per post (binnen vijf werkdagen):

– 1 tekstboek
– 1 handleiding
– 1 cd (met muziek voor tijdens de voorstelling plus de ingezongen versie van de liedjes)

Wat is een digitaal tekstboek precies?

Een digitaal tekstboek is niets anders dan een word-document van het script. Veel docenten worden hier heel blij van, want:

  1. Je kan de tekst gemakkelijk aanpassen, zoals namen van rollen veranderen (bijvoorbeeld wanneer je toch een Wilma de Weervrouw hebt in plaats van een Wil de Weerman), stukjes erbij schrijven of weghalen.
  2. Je mag ze zelf printen, dus altijd genoeg scripts voor de kinderen, hulpouders of collega’s.

Hebben jullie tips op het instuderen makkelijker te maken?

Jazeker. De afgelopen jaren hebben we volop gewerkt aan een goede manier om het instuderen voor de kinderen én de leerkracht makkelijker en leuker te maken. Onder de tab Tips vind je blogs van medewerkers van Rep en Roer over uiteenlopende onderwerpen die te maken hebben met het instuderen van de musical. Erg leerzaam!

Twijfel je of deze musical geschikt is voor jullie situatie?
Neem gerust contact met ons op.

Direct deze musical bestellen

vanaf €113,50

Mockup-bababalonie