Beoordelingen De Laatste Kerstboom

Recensies De Laatste Kerstboom

 

“Een erg leuke, vlot geschreven musical met goede woordgrappen, een sfeervolle liedjes en een schitterende kerstboodschap.” (16 spelers)
Bert Groothedde, muziekdocent Pallas Athene, Amersfoort

 

“De musical zat goed in elkaar; het is een leuk humoristisch verhaal. De handleiding gaf voldoende aanwijzingen voor het decor, de kleding e.d. De CD met liedjes was ook erg handig. Het werd een prachtige voorstelling, veel complimenten en geweldig genoten!” (25 spelers)
Katja Kranenburg, Obs De Dubbele Punt Aartswoud

“Ik heb alsnog een aantal rollen moeten schrappen. Kinderen waren erg enthousiast over de liedjes en vooral het gemak dat zij deze thuis via de pc konden oefenen gaf veel tijdswinst.” (21 spelers)
Stevens, loc. leider/leerkracht obs de Arendshorst, Ermelo

 

“We hebben de musical opgevoerd met 28 kinderen uit de groepen 4 t/m 8. In de musical zitten grote en ook veel kleine rollen. De musical is in een redelijke tijd in te studeren, heeft leuke typetjes en heeft een grappige twist. De uitvoering was een groot succes, de kinderen hebben kunnen schitteren en de ouders hebben genoten. Kortom veel mogelijkheden en een prima hoogtepunt voor een kerstfeest.”
Griffioen, directie, Maranathaschool, Nieuwkoop

“Leuke musical, vrolijke liedjes, veel tekst om te leren, zodat je per gedeelte moet oefenen en goed moet verdelen over de verschillende groepen. Dit is goed mogelijk. Ouders en kinderen waren erg enthousiast.”
Marja Cardinaal, intern begeleider, De Drie Linden, Den Haag

“De kinderen waren meteen aan het bedenken welke rol ze zouden willen spelen. Dat is voor mij een teken dat het wel goed zou komen. We hebben veel complimenten gekregen op de uitvoering van de musical. De verhaallijn werd als leuk bestempeld. En de liedjes worden nu nog steeds (jan 2016) gezongen. Ook erg prettig is de digitale versie van het tekstboekje, zodat je makkelijk de tekst kunt aanpassen als je meer/minder personen hebt om de musical te spelen.” (27 spelers)
M. van Brunschot, OBS Den Bussel Kaatsheuvel

 

“Ik vond de inhoud van de musical erg leuk, het is een prachtig verhaal. Wij deden deze musical met groep 4 t/m 7. Ik vind het te moeilijk voor de groepen 4 en zelfs soms 5. De musical was erg lang, te lang voor een kerstmusical. Daar hebben we ons op verkeken. De musical werd goed ontvangen door het publiek. Het is mooi om te zien dat alle thema’s die bij kerst horen voorbij komen. Een compleet kerstverhaal!”
Miriam Haacke, leerkracht Op de Groene Alm, Utrecht

 

“Goede musical, leuke verschillende rollen en een duidelijke verhaallijn. De liedjes zijn divers en modern. “(27 spelers)
Maartje te Roller, de Hobbit, Leusden

 

“De musical was een groot succes voor zowel de kinderen als de toeschouwers. Een musical met pit, vlotte liedjes en vooral ook humor! Wij voeren al jaren met kerst musicals op en waren op zoek naar een moderne vrolijke musical met een knipoog. De laatste kerstboom voldeed aan al onze verwachtingen. De teksten zijn goed in te studeren. De opbouw van het tekstboekje is goed. Er wordt uitgebreid omschreven hoe elke scene is opgebouwd en wat de rolverdeling in elke scene is. Daarnaast zijn er veel tips voor de aankleding van het decor en de kleding. Wij hebben de musical opgevoerd met de groepen 1 tot en met 8. De allerjongsten hebben we een extra rol gegeven tijdens een dans. De musical is makkelijk aan te passen indien je meer of minder rollen wilt. Wij hebben de eerste scene buiten gespeeld in het bos. Deze scene hebben we gefilmd en verwerkt in de musical op het toneel. Kortom een musical waar je alle kanten mee op kunt! Dit jaar gaan we aan de slag met “Volg die ster”  (40 spelers)
Gijs Rutering, OBS Azelo, Ambt-Delden

 

“Geweldige musical die groep 8 heeft opgevoerd voor de school. Bij elk lied zong er een andere klas met groep 8 mee. Ook opgevoerd voor de ouders. Leuke pakkende liedjes, goed uitgeschreven teksten en de opkomst muziek was geweldig!” (34 spelers)
Meta van der Wal, Nutssschool Voorschoten

“Het was een hele pittige musical met heel veel tekst, maar dat wisten we natuurlijk al wel… Een heel origineel geschreven script! Leuke benamingen voor de diverse rollen.. Het enige minpuntje was dat er bij de aankondiging stond vermeld dat het een musical was van ongeveer drie kwartier. Op basis daarvan is het ook een keuze van ons geweest. De praktijk was echter dat hij een uur duurde! Heel veel liedjes daarbij natuurlijk, waarbij we het liedje met tekst over de oorlog hebben laten vervallen. Dat vonden we nu net niet passen bij het geheel.”
Annelize Bouma-van Steenis, Parttime leerkracht groep 1-2, Don Boscoschool, Wieringerwerf