Beoordelingen Ren voor de Robot

“We hebben in de afgelopen week de zaal plat gespeeld met onze versie(s) van Ren voor de Robot. Het werden drie memorabele avonden. De musical zelf was prima. Goede muziek, een verhaal zonder echte hoofdrollen en gelegenheid voor iedereen om zijn rol bijzonder te maken. Het publiek heeft genoten, en de spelers nog meer.”
Hans Poulus, OBS Prins Willem Alexander, Nieuwerkerk aan de IJssel

 

“Wat een leuke musical! Het is gaaf dat er wel een paar kleine rollen zijn, voor de kinderen die geen grote rol willen, Maar voor de rest zijn bijna alle rollen even groot. Het verhaal spreekt de kinderen erg aan en er zitten grapjes in die leuk zijn voor de kinderen, maar ook grapjes die leuk zijn voor volwassenen. De tool om op het digibord de liedjes te oefenen is erg handig.”
Thea Boutkan, groepsleerkracht, Pieter van der Plassschool, Wateringen

 

“Erg leuke musical! De leerlingen waren gelijk super enthousiast; het onderwerp sprak ze erg aan. Iedereen heeft door het ontbreken van een ‘echte’ hoofdrol de kans gehad om te schitteren. Wat wij en de kinderen erg leuk vonden was de diversiteit in de liedjes; verschillende muziekstijlen en niet te zoetsappig. Enige punt dat ik constant blijf tegenkomen in de musicals: de ontzettend Nederlandse namen. Wij hebben in ieder geval genoten van de musical, zeker een aanrader.”
Miryam Kruis, ´t Koggeschip, Amsterdam

 

“Hele goede musical. Leuke liedjes en de tekst is goed verdeeld. Met 33 kinderen hebben wij deze musical gespeeld. Bijna iedereen was vaak op het podium te zien, erg fijn. Wat ik wel een beetje miste, is de humor in de tekst. Dat zou nog meer mogen.”
Annemiek Huijgens, BS de Borghoek, Bergen op Zoom

 

“Dank jullie wel voor het maken van een erg leuke musical waarmee de kinderen op een geweldig leuke manier afscheid hebben genomen van de basisschool.”
Klaas Boot, Leerkracht groep 8, ‘t Skitteljacht, Hoogkarspel

 

“De handleiding was duidelijk en met veel tips! Ook met betrekking tot kleding en décor. De musical sloot goed aan bij de kinderen van tegenwoordig met al die tablets en telefoons. Het is goed om te beseffen dat echte vriendschap niet in een computer zit. Heel actueel voor de kinderen!”
Willie Nentjes, leerkracht, GBS De Vuurbaak, Urk

 

“Wat een leuke musical! Het verhaal spreekt aan. De humor is leuk voor kinderen en de volwassenen zien weer andere humor. Er wordt bij iedere musical van jullie gelachen. Ik vind de liedjes modern en leuk om in te studeren. Wij hadden dit jaar 16 leerlingen. Ook voor dit aantal hadden jullie het script al herschreven. Dat scheelde mij dit jaar enorm veel tijd. Ik ben heel erg benieuwd naar volgend jaar!”
Loes van Dijk, Het Kompas, Nieuwleusen

 

“De musical was erg leuk en geslaagd! De kinderen waren vanaf het begin enthousiast en doordat er geen echte hoofdrol was kon iedereen schitteren op het podium. Het was fijn dat er een zeer duidelijke verhaallijn was, die voor iedereen te begrijpen is en erg duidelijk is.De liedjes waren erg leuk en vrolijk en waren goed mee te zingen.De Robotdans was helemaal spectaculair met lichtgevende pakken en een oplaadpaal met speciale lichteffecten! Het was helemaal geweldig en zeer geslaagd! Hopelijk is de volgende ook weer zo goed…”
Nick Vermeer, De Zonnewijzer, Houten

 

“Zowel de kinderen, als de ouders waren enthousiast over deze musical. We hebben veel complimenten gehad over de leuke voorstelling. We hebben in een groep van 25 en in een groep van 12 gespeeld. Beide versies zijn erg leuk, maar sommige delen komen beter uit de verf in de kleine groep. Uiteraard ontkom je niet aan vergelijkingen van collega’s van je eigen of van andere scholen, met voorgaande musicals en door ouders die al oudere kinderen hebben. De conclusie is dan dat er een goed en duidelijk verhaal in zit, waar de liedjes op aansluiten. Vorig jaar hebben we Paniek in de Snoepfabriek gedaan, maar daar waren de liedjes iets pakkender van. In Ren voor de Robot zitten wat liedjes waarbij, voor de kinderen, ruimte is om het iets anders te zingen, waardoor ze minder leuk/gezellig klinken als in het voorbeeldliedje.”
Meester Ingmar, OBS J. C. van Gent, Sommelsdijk

 

“Wij hebben dinsdagavond 16 juli deze musical opgevoerd met 31 kinderen. Het was een groot succes. Het verhaal is leuk en begrijpelijk, de liedjes pakkend en het geheel is erg vrolijk. Dat kregen we vooral ook terug van collega’s en ouders.Enige minpuntje: de regieaanwijzingen in het tekstboekje kloppen vaak niet. Als dat verbeterd wordt, is Rep en Roer weer een kandidaat voor volgend jaar.”
Juf Diana, Goede Herderschool, Bodegraven

 

“De kinderen hebben er van genoten. Hier en daar heb ik wat woorden en zinnen aangepast, zodat het voor onze populatie ouders en kinderen beter te begrijpen is. Ouders hebben erg gelachen om de grappen. De kinderen snapten het verhaal en vooral de liedjes vonden ze geweldig. We hebben hele leuke dansjes bij bedacht. Sommige rollen kunnen lekker aangedikt worden en dat maakt het voor kinderen erg leuk. Kortom, vorig jaar de snoepfabriek en nu de Robots.”
Wendy, Valentijnschool, Rotterdam

 

“Wij hebben deze musical met 17 leerlingen gespeeld. De leerlingen mochten zelf kiezen welke musical ze wilden opvoeren. Ren voor de Robot was gelijk favoriet. Het verhaal paste echt heel goed bij deze leerlingen en de liedjes vonden ze zo leuk! Bij het uitkiezen zongen de leerlingen al mee. Iedereen die kwam kijken vond het dan ook de leukste musical die ze ooit gezien hadden! Het was ook heel fijn dat er twee scripts waren, één voor een grote groep en één voor een kleine groep. Dat spaart een hoop tijd. De kinderen die een wat kleine rol hadden, konden dubbelrollen spelen. De liedjes waren vlot en zo leuk om te zingen. En ideaal dat we de liedjes via het digibord karaoke konden oefenen. Vorig jaar hebben we ‘de snoepfabriek’ opgevoerd, ook al zo’n succes.”
Juf Joke, Mariaschool, Dordrecht

 

“Zoals altijd was ook deze musical van Rep en Roer weer top! Kan iedereen musicals van Rep en Roer aanbevelen en dit doe ik dan ook geregeld. Muziek zit goed in elkaar. Van deze tijd en goed ingezongen. Kinderen zijn enthousiast over de stijl van de verhalen omdat ze vaak veel aan de fantasie over laten. Beetje sprookjesachtig en dit is ontzettend leuk! Fijn ook de digitale versie die iedere keer beschikbaar is zodat je het script kunt aanpassen. Ik had dit jaar maar 11 leerlingen en was weer goed te doen zonder dat het verhaal verloren ging. Bedankt Rep en Roer! ”
Esther van Dokkum, Valkenburgschool, Heemstede

 

“Vorig jaar was Paniek in de snoepfabriek al helemaal geweldig en deze musical doet er niet voor onder. De handleiding is nog weer beter en completer dan de vorige. Tips voor bewegingen bij de liedjes, bijvoorbeeld. Dat is ook gelukt. Deze musical herbergt een goede boodschap, een helder verhaal, steengoede en aanstekelijke liedjes. Aanrader van de bovenste plank.”
P. de Graauw, KBS de Bolster, Gilze