C

Camping De Hooiberg: wat zit er in deze musical?

Een aantal scholen speelde het afgelopen jaar de pilot van de musical voor 2024 Camping De Hooiberg. Wat zit er in deze musical?  Bekijk hier het filmpje.

Camping De Hooiberg. Wat zit er in deze musical?

Groep 8 van BS de Achtbaan uit Tiel, KBS De Lunetten uit Heemskerk en de Daltonschool uit Rhenen speelden afgelopen jaar de pilot van de groep 8 musical Camping De Hooiberg. De kinderen en de leerkrachten vertellen hoe het verhaal gaat, hoe ze het decor hebben aangepakt, hoe ze aan de rekwisieten en kostuums zijn gekomen, hoe de rolverdeling ging en wat ze aansprak aan de musical.

En welk personage hadden de leerkrachten zelf graag willen spelen? Meester Jochem had welk boer Cor willen zijn. En juf Patricia had wel de yogalerares Wende willen spelen. Meester Fedor tekent voor boerenzoon Harm: hij is een jongen die wil laten zien dat hij eigen wat anders wil, maar zijn ouders horen het niet. Fedor: “Ik hoop dat die boodschap duidelijk wordt naar ouders: je bent goed zoals je bent.”

Bekijk hier de musicalpagina van Camping De Hooiberg.
Bekijk het filmpje op YouTube.

 

Waar gaat de musical over?

Deze musical speelt zich af op boerderij De Hooiberg. Harm is een boerenzoon die erg graag zingt. Zijn vader, boer Cor, ergert zich daaraan: ‘Werk toch eens door, jongen!’ Hij wil graag dat Harm later de boerderij overneemt. Zijn dochter Geertje is hier eigenlijk veel geschikter voor, maar daar denkt Cor niet aan. En hun moeder, boerin Miep, is druk met de boerderijcamping die vandaag opengaat.

Daar arriveren de eerste gasten: een gezin uit de stad, waarvan de pubers veel liever naar de Costa del Sol waren gegaan, in plaats van in de modder te zitten zonder wifi. Andere gasten zijn de cursisten van de yogalerares die rust komen zoeken op de boerderijcamping, maar of dat lukt tussen alle boerenbedrijvigheid…? En dan heb je ook nog de fans van het motorcrossfestival op de camping, erg rustig zijn die ook niet. Die zijn wel onder de indruk van de bandleden van Niet Normaal, die ook op de camping staan. En de bandleden zijn dan weer onder de indruk van boerenzoon Harm. Wat kan dat jong zingen, zeg! Zou hij niet een nummertje mee willen zingen op het festival?

En dan hebben we de poppen aan het dansen. Boer Cor wil daar niets van weten. Sterker nog, vanaf nu is het: verboden te zingen!

Maar daarna gebeuren er rare dingen op de boerderij. De kippen leggen geen eieren meer, de koeien geven geen melk en de varkens rollen niet meer door de modder. Hoe kan dat? Heeft het met de camping te maken misschien? En wat doen die jongens van Klopjacht steeds op de boerderij?

Mag de camping wel blijven? Zullen de dieren zich weer gewoon gaan gedragen? En zal Harm ooit weer mogen zingen? Je ziet het in de musical Camping De Hooiberg. Een musical die gaat over gezien en geaccepteerd willen worden zoals je bent.

 

Camping De Hooiberg: wat zit er in deze musical?