D

De achtervolgingsscène in Het laatste level

Tips van meester Jeroen

Meester Jeroen deed met zijn klas de musical Het laatste level. In de musical zitten een paar leuke events, waaronder een achtervolgingsscène. Rep en Roer vroeg Jeroen: hoe heb jij de achtervolgingsscène in Het laatste level aangepakt? 

‘In musicals van Rep en Roer zitten vaak een paar scènes waarin iets theatraals gebeurt, een soort evenement waarin het niet per se draait om tekst. Bijvoorbeeld de modeshow en de slotscène met de Tour die voorbijkomt. Maar ook scène waarin straatverkoper Lowie achternagezeten wordt door de gendarme. Dat vond ik zelf de leukste om te doen. Dat gaat een beetje in de stijl van Charly Chaplin. Met een muziekje erbij uit de tijd van de stomme film.

De kinderen moesten gaan leren om met hele grote en versnelde bewegingen die achtervolgingsscène te spelen. Als voorbereiding heb ik ze laten kijken naar slapstick-filmpjes van De Dikke en De Dunne en de Keystone Cops. Dat vonden ze ontzettend leuk. De kinderen krijgen zin om het na te doen.

Het is een leuke afwisseling met de gewone gesproken tekstscènes. En het is gewoon heel leuk om te doen.’

 

Resumé: De achtervolgingsscène in Het laatste level, hoe pak je die aan?

  • bekijk op YouTube voorbeelden van stomme films
  • bespreek met de kinderen dat de bewegingen zo typisch maakt
  • ga de manier van bewegen oefenen met de kinderen

 

Bekijk hier meer blogs over de musical Het laatste level
Bekijk hier meer vlogs met tips van meester Jeroen.

 

Meester Jeroen, leerkracht van groep 8 op KBS De Marke in Amersfoort, staat al meer dan 27 jaar voor de klas. Het instuderen en opvoeren van de musical is altijd iets waar hij naar uitkijkt. Rep en Roer vroeg hem naar zijn ervaringen.

De achtervolgingsscène in Het laatste level