De Laatste Kerstboom (kerstmusical)

Op het dorpsplein staat een aantal kerstbomen –verklede spelers- klaar om verkocht te worden. Grote, kleine, dikke en dunne bomen. Ze scheppen op over wie het mooiste is en eerst verkocht zal worden.

Het kleine boompje Denneke verheugt zich er enorm op om in een huiskamer te staan en het kerstfeest mee te maken. Hij maakt zich alleen een beetje zorgen: hij is wel erg klein. En een beetje scheef. En veel naalden heeft hij ook al niet. Zou iemand hem eigenlijk wel willen kopen?!

De laatste kerstboom is een kerstmusical die door één (bovenbouw)groep, maar ook met de hele school gespeeld kan worden. De musical duurt ruim een uur.

Luister hier de liedjes

iconen-40x40-groen-04Aantal rollen: vanaf 15 rollen
iconen-40x40-groen-05Aantal liedjes: 10
iconen-40x40-groen-01Speelduur: ongeveer een uur

 •  Met de handige digitale tekstboeken kan je niet alleen zelf makkelijk aanpassingen maken, er zijn ook verschillende versies voor kleine tot grote groepen beschikbaar.
 •  Als je te weinig tijd hebt om een hele musical te spelen kan je de voorleesversie gebruiken. De kinderen zingen de liedjes die verbonden worden door het voorgelezen verhaal.

Lees hier een gedeelte uit het tekstboek/handleiding

Wat docenten zeggen over onze musicals

Een erg leuke, vlot geschreven musical met goede woordgrappen, een sfeervolle liedjes en een schitterende kerstboodschap. (16 spelers)

Bert Groothedde, muziekdocent Pallas Athene, Amersfoort

Geweldige musical die groep 8 heeft opgevoerd voor de school. Bij elk lied zong er een andere klas met groep 8 mee. Ook opgevoerd voor de ouders. Leuke pakkende liedjes, goed uitgeschreven teksten en de opkomst muziek was geweldig!
(34 spelers)

Meta van der Wal, Nutssschool Voorschoten

Veel gestelde vragen

Is deze musical geschikt voor mijn groepsgrootte?

We hebben veel verschillende versies klaarstaan zodat je hoeft te puzzelen om al je leerlingen een rol te geven. Kies een digitaal tekstboek met het voor geschikte aantal rollen:

 • Deze musical is geschikt voor minimaal 15 spelers, het maximum in onbeperkt. Het papieren tekstboek gaat uit van 26 spelers en is voor meer of minder spelers te gebruiken. Voor minder dan 25 spelers zijn alternatieve versies van het tekstboek digitaal beschikbaar. Bij bestelling ontvang je de links naar alle digitale tekstboeken. Je kunt dus zelf kiezen welke je gebruikt:
  • standaard versie voor 25 of meer spelers
  • versie voor 24 spelers
  • versie voor 23 spelers
  • versie voor 22 spelers
  • versie voor 21 spelers
  • versie voor 20 spelers
  • versie voor 19 spelers
  • versie voor 18 spelers
  • versie voor 17 spelers
  • versie voor 16 spelers
  • versie voor 15 spelers

Wat ontvang ik als ik een musical bij jullie bestel?

Na de bestelling ontvang je per e-mail:

– de digitale tekstboeken

Per post:

– 1 tekstboek (standaardversie geschikt voor 25 of meer spelers)
– 1 handleiding
– 1 cd (met muziek voor tijdens de voorstelling plus de ingezongen versie van de liedjes)

Wat is een digitaal tekstboek precies?

Een digitaal tekstboek is niets anders dan een word-document van het script. Veel docenten worden hier heel blij van, want:

 1. Je kan de tekst gemakkelijk aanpassen, zoals namen van rollen veranderen (bijvoorbeeld wanneer je toch een Wilma de Weervrouw hebt inplaats van Wil de Weerman) stukjes erbij schrijven of weghalen
 2. Je mag ze zelf printen, dus altijd genoeg teksten voor de kinderen, hulpouders of collega’s
 3. De digitale tekstboeken zijn er voor verschillende grootte van groepen. Bij een gedrukt boekje zit je vast aan het standaard aantal rollen

We leveren naast het word-document ook het tekstboek aan als pdf. Hierin kan je geen wijzigingen maken. Voordeel hiervan is dat de pdf meteen geschikt is om zelf af te drukken of naar de plaatselijke copyshop te sturen.

Hebben jullie tips op het instuderen makkelijker te maken?

Jazeker. De afgelopen jaren hebben we volop gewerkt aan een goede manier om het instuderen voor de kinderen én de leerkracht makkelijker en leuker te maken.

  1. De liedjes zijn te vinden op iTunes, Spotify en op YouTube. De kinderen kunnen hier zelf aan de slag.
  2. Onder de tab Tips vind je blogs van medewerkers van Rep en Roer over uiteenlopende onderwerpen die te maken hebben met het instuderen van de musical. Erg leerzaam!

Twijfel je of deze musical geschikt is voor jullie situatie?
Neem gerust contact met ons op.