D

De liedjes instuderen

Tips van meester Jeroen

Niet alle leraren voelen zich comfortabel om te zingen voor de klas. Gelukkig biedt Rep en Roer een hoop tools die je kunnen helpen bij het instuderen van de liedjes. Rep en Roer vroeg aan meester Jeroen: de liedjes instuderen, hoe pak jij dat aan?

Ik ben absoluut geen danser, maar zingen vind ik heerlijk om te doen. De zang doe ik met behulp van het materiaal dat wordt aangeboden, dus de ingezongen liedjes en de karaokeversie. Mijn methode is dat ik de muziek start en op het moment dat de zang begint, pauzeer ik de muziek en zing ik voor. Vervolgens zet ik de muziek weer aan en zingen de kinderen mij na, met de muziek en zang van de track. En dat doe ik dan het hele liedje door, dus zin voor zin zing ik voor en de kinderen zingen met de band mee na.

Daarnaast merk ik dat veel kinderen thuis zelfstandig de liedjes oefenen met behulp van de app. Ze gaan bij elkaar afspreken thuis om het samen te doen.

Ook als je zelf niet zo van het zingen bent, is het prima te doen met de hulpmiddelen. Ik heb collega’s die gewoon de muziek heel vaak aanzetten en de kinderen laten meezingen. Belangrijk is wel om te laten zien dat jij elke keer dat ze meezingen daar enthousiast van wordt. Zodat kinderen leren: oh, als ik dit doe, dan wordt iedereen vrolijk. Kortom, je eigen enthousiasme is misschien wel belangrijker dan je zangkwaliteiten.

Lees hier meer blogs over zingen.
Bekijk hier meer vlogs met tips van meester Jeroen.

Meester Jeroen, leerkracht van groep 8 op KBS De Marke in Amersfoort, staat al meer dan 27 jaar voor de klas. Het instuderen en opvoeren van de musical is altijd iets waar hij naar uitkijkt. Rep en Roer vroeg hem naar zijn ervaringen.

De liedjes instuderen