D

De musical spelen met weinig publiek

Musical in Coronatijden: daar hoort ook bij: de musical spelen met weinig publiek. Eén van de scenario’s is dat er bij de uitvoering van de musical wel publiek in de zaal mag zitten, maar op 1,5 meter afstand van elkaar. Dus dan kun je minder publiek kwijt. Hoe doe je dat? Rep en Roer geeft tips.

  • Misschien is het mogelijk om meer uitvoeringen te doen dan jullie anders doen. Dan verspreid je het publiek over meerdere avonden/middagen. Dat zou voor de kinderen natuurlijk een geluk bij een ongeluk zijn.
  • Nodig alleen de ouders, broertjes en zusjes uit. Gezinsleden die bij elkaar horen hoeven geen 1,5 meter van elkaar te zitten. Houd ook genoeg afstand van de voorste rij tot het podium. Voor het overige publiek kan een filmregistratie of livestream gemaakt worden. Voordeel van livestreamen is dat nu meer mensen het kunnen zien dan normaal naar de uitvoering hadden kunnen komen.
  • Wellicht is er een andere, grotere ruimte beschikbaar die gebruikt mag worden voor de musical. Veel theaters en andere grote zaal staan leeg. Dan is er meer ruimte voor het publiek om uit elkaar te zitten.
  • Speel de musical in kleinere groepen. Dan heb je ook minder publiek tegelijk. We kunnen de versie die in jullie account staat, omzetten in een versie voor minder spelers. Neem dan even contact met ons op.

Andere ideeën? Laat het ons weten via info@repenroer.nl.

Lees hier meer blog over musical in Coronatijden.

 

OVER REP EN ROER

Rep en Roer Musicals maakt musicals voor het basisonderwijs, zoals afscheidsmusicals en kerstmusicals. Het is bijzonder om samen met de klas waar je zoveel jaren mee bent opgetrokken, de basisschooltijd af te sluiten door een musical uit te voeren. Aan dit leuke en leerzame proces willen wij graag bijdragen. Wij zorgen voor een goedlopend verhaal met humor en onderliggende boodschap en pakkende, gevarieerde liedjes. Wij scheppen de voorwaarden waaronder alle kinderen kunnen stralen. Het instuderen van een musical kost veel tijd. Wij hopen leerkrachten veel uit handen te nemen door onze musicals zoveel mogelijk op maat aan te bieden en van instudeer-ondersteuningen te voorzien.

Extra leuk vinden wij het als we met onze werkzaamheden een goed doel kunnen steunen. De afgelopen jaren was dat War Child. Vanaf 2021 zullen we Kinderhulp gaan steunen. Kinderhulp is er voor alle kinderen en jongeren in Nederland tussen de 0 en 21 jaar die in armoede opgroeien. Kinderhulp helpt met iets groots, of iets kleins. Zodat ook zij het gevoel hebben erbij te horen en gelijke kansen krijgen voor de toekomst. Wij steunen kinderhulp met een vast bedrag per verkochte musical.

War child

De musical spelen met weinig publiek