R

Rep en Roer in dagblad Trouw 2022

Rep en Roer werd juni 2022 geïnterviewd door dagblad Trouw. Rep en Roer sprak over de verandering van de groep 8 musical in de afgelopen decennia. We hadden een leuke gesprek met journaliste Jette Pellemans. Ze ging ook kijken bij Janpieter Corbeek, groep 8 leraar die al jarenlang musicals opvoert met zijn klassen.

 

Van oefenvideo’s tot repetitiecoach: de groep 8- musical professionaliseert

 

Al sinds 1967 kunnen basisscholen afscheidsmusicals voor groep 8 inkopen. Maar het aanbod is de laatste jaren wel enorm geprofessionaliseerd. Van oefenvideo’s tot een repetitiecoach p de leerkracht van allerlei hulp inschakelen.

 

In de aula van basisschool De Terp in Weesp hangt meester Janpieter Corbeek (65) met één bil op een tafel. Zijn blik is gericht op het podium waar groep 8 vandaag repeteert voor de afscheidsmusical Het laatste level. Corbeeks hand rust op de pauzeknop van een draagbare stereo.

Dit jaar is een bijzondere editie van de groep 8-musical. het is de laatste die Corbeek ‘doet’ voordat dDe Terp volgend jaar gaat fuseren. Daarom heeft hij dit jaar bij wijze van afscheid zelf een rolletje in het stuk gekregen: een korte, grappige scène waarin hij Matje van de Modderpoel speelt, een persiflage op wielrenner Mathieu van der Poel.

Lees hier het hele artikel.
Hier lees je meer over Rep en Roer in de media.

Rep en Roer sprak over de verandering van de groep 8 musical in de afgelopen decennia.
Rep en Roer sprak over de verandering van de groep 8 musical in de afgelopen decennia.
Rep en Roer in dagblad Trouw 2022