D

Decor musical Duff & Cool

Voorbeelden van andere scholen.

Hieronder tonen we ter inspiratie een aantal voorbeelden van hoe scholen vormgegeven hebben aan het decor van de musical Duff & Cool.

Hoe je je decor kunt vormgeven hangt van een aantal factoren af: de grootte en locatie van het podium, de spullen die je in huis hebt, de knutselvaardigheden van de leerkracht/leerlingen/collega’s/hulpouders, de connecties buiten de deur en niet te vergeten het beschikbare budget. Elke school heeft zo zijn eigen (on)mogelijkheden hierbij.

Voorbeelden van het decor van Duff & Cool

Heb je zelf foto’s?

We ontvangen graag t.z.t. een foto van jullie decor. Dan zetten we die erbij ter inspiratie voor andere leerkrachten.

Hier vind je andere blogs over decor en rekwisieten.

In het kort

Op zoek naar echt iets aparts? Deze musical speelt zich af op een kippenboerderij. Hij gaat over buitenbeentjes én populair zijn, en zit vol eigenzinnige humor.

Duff & Cool gaat over een haantje, Duff genaamd, wiens uiterlijk hem niet mee zit. Zijn kam hangt scheef en veel veren heeft hij ook al niet. Hij wordt uitgelachen op de boerderij. Maar hij raakt bevriend met Cool, een vegetarische vos. Cool besluit voor zijn vriend het tij te keren en Duffs duffe imago als product in de markt te zetten. Binnen de kortste keren wil iedereen zijn zoals Duff. Hoewel hij razend populair is en zijn geduchte concurrent Slim het niet meer heeft van jaloezie, is dit toch niet wat Duff wil.

Hij wil gewoon zichzelf zijn en bij Wingding zijn; een kipje waarop hij verliefd is geworden. Duff treed af als populair persoon maar Slim blijft jaloers en in een spannende apotheose probeert Slim hem alsnog een loer te draaien, wat ter nauwenood en op onverwachte wijze wordt voorkomen door Cool. Cool blijkt uiteindelijk de meest geschikte “kip” te zijn om de leiding te nemen over de kippenboerderij.

Decor musical Duff & Cool