D

Decor musical Zo goed als nieuw

Afgelopen jaar werd de musical Zo goed als nieuw door veel scholen gespeeld. In dit blog vind je voorbeelden van het decor van de musical, gemaakt door andere scholen, ter inspiratie voor jullie eigen decor.

Decors Zo goed als nieuw

Kringloopwinkel 'Hebbes' met WhyPhonestore Uit de musical Zo goed als nieuw
KBS De Lunetten

 

Kringloopwinkel 'Hebbes'
KBS De Lunetten

 

De kringloopwinkel uit de musical Zo goed als nieuw
BS De Walvis

 

Het lied 'Nog een potje' met emoties uit de musical Zo goed als nieuw
BS De Walvis

 

De Mexicaanse muzikanten in één poncho uit de musical Zo goed als nieuw
BS De Achtbaan

 

De Mexicaanse muzikanten in één poncho uit de musical Zo goed als nieuw
BS De Walvis

 

Demo-model WhyPhone uit de musical Zo goed als nieuw
BS De Walvis

 

Meer blogs?

Bekijk hier de trailer van de musical Zo goed als nieuw.
Bekijk hier het blog met decorvoorbeelden van de musical Het laatste level.

 

Foto’s?

Heb je straks zelf foto’s van jullie kerstmusical? Leuk als je ze met ons deelt! Dan kunnen ze als inspiratie dienen voor andere leerkrachten. Gezichten maken we op verzoek onherkenbaar.

Waar gaat de musical over?

Zo goed als nieuw speelt zich af in kringloopwinkel ‘Hebbes’. Hier worden spullen gebracht die een tweede leven krijgen. Want, zeg nou zelf, wie wil geen jas voor 2 euro, of een mooi schilderij voor 50 cent?

Nou ja, eigenlijk komen de mensen vooral spullen bréngen naar de kringloopwinkel. Er wordt bijna niks meer gekocht. Waarom? Mensen willen liever nieuwe spullen in plaats van ouwe meuk. Bijvoorbeeld een WhyPhone, die nieuwe gadget die iedereen wil hebben. Deze telefoon geeft het antwoord op al je vragen.

De zaken gaan dus niet zo goed in de winkel. Om de huur te kunnen betalen, moeten ze een deel van hun winkel delen met Roderick. En wat gaat hij dan wel verkopen? Juist, Whyphones! De Gadget Kings, YouTubers die nieuwe gadgets testen, zijn vol deze telefoon die binnenkort te koop zal zijn.

Op een dag komt Yara spullen brengen naar de kringloopwinkel. Ze gaat naar de middelbare en moet van haar moeder haar oude speelgoed wegdoen. Met pijn in het hart laat Yara haar knuffelbeer achter. Maar ze krijgt spijt. Als ze later terugkomt in de winkel, blijkt de beer nergens meer te vinden. En hij is niet verkocht, hoe kan dat?

Ondertussen gaan de zaken in de winkel niet beter. De winkel dreigt failliet te gaan. Samen met vaste klanten Harry Bay, Peter Oliebol en de fashiongirls organiseren ze een Tweedehands Festival. Maar of dat helpt… En zal Yara haar beer terugkrijgen?

Zo goed als nieuw is een musical vol leuke typetjes, grappige acts en vrolijke liedjes. In het verhaal zien we de parallel met het verlaten van de basisschooltijd: omarm het nieuwe en koester het oude.

Neem je me oude spullen mee en bouw het podium om tot een heuse kringloopwinkel voor de afscheidsmusical voor 2023 voor groep 8.

Decor musical Zo goed als nieuw