Duff & Cool

Op zoek naar echt iets aparts? Deze musical speelt zich af op een kippenboerderij. Hij gaat over buitenbeentjes en populair zijn en zit vol eigenzinnige humor.

Duff & Cool gaat over een haantje, Duff genaamd, wiens uiterlijk hem niet mee zit. Zijn kam hangt scheef en veel veren heeft hij ook al niet. Hij wordt uitgelachen op de boerderij, maar raakt bevriend met Cool, een vegetarische vos. Cool besluit voor zijn vriend het tij te keren en Duffs duffe imago als product in de markt te zetten. Binnen de kortste keren wil iedereen zijn zoals Duff. Hoewel hij razend populair is en zijn geduchte concurrent Slim het niet meer heeft van jaloezie, is dit toch niet wat Duff wil.

Hij wil gewoon zichzelf zijn en bij Wingding zijn, een kipje waarop hij verliefd is geworden. Duff treed af als populair persoon maar Slim blijft jaloers en in een spannende apotheose probeert Slim hem alsnog een loer te draaien, wat ter nauwenood en op onverwachte wijze wordt voorkomen door Cool. Cool blijkt uiteindelijk de meest geschikte “kip” te zijn om de leiding te nemen over de kippenboerderij.

Luister hier de liedjes

iconen-40x40-groen-04Aantal rollen: +/- 16 (min. 7, max. +/- 50)
iconen-40x40-groen-05Aantal liedjes: 8 (waarvan een afscheidslied)
iconen-40x40-groen-01Speelduur: ongeveer een uur

  •  Met het handige digitale tekstboek kan je zelf makkelijk aanpassingen maken

Lees hier een gedeelte uit het tekstboek/handleiding

Wat leerkrachten zeggen over onze musicals

Het verhaal was leuk en was gemakkelijk te bewerken. De leerlingen van groep 7 en 8 of 5de en 6de leerjaar speelden de hoofdrollen. Die waren niet zo moeilijk om in te studeren. Een pluspunt!

Mieke Marrannes, Leefschool Akkerwinde, Nieuwmunster, België

Geweldige liedjes, na een week al vrijwel helemaal uit het hoofd gezongen. Mijn groep 8 vond de musical het einde, we hebben zo gelachen met instuderen!

Diane Booman, leerkracht groep 8 Kon. Conservatorium, Den Haag

Veel gestelde vragen

Is deze musical geschikt voor mijn groepsgrootte?

Deze musical is geschikt voor minimaal 7 spelers. Er is geen maximum. Het papieren tekstboek gaat uit van 7 vaste rollen en twee groepen en is voor meer of minder spelers te gebruiken. Het tekstboek is ook digitaal beschikbaar en ontvang je bij bestelling.

Wat ontvang ik als ik een musical bij jullie bestel?

Na de bestelling ontvang je per e-mail:

  1. het digitale tekstboek

Per post (binnen maximaal vijf dagen):

  1. 1 tekstboek
  2. 1 handleiding
  3. 1 cd (met muziek voor tijdens de voorstelling plus de ingezongen versie van de liedjes)

Wat is een digitaal tekstboek precies?

Een digitaal tekstboek is niets anders dan een word-document van het script. Veel docenten worden hier heel blij van, want:

  1. Je kan de tekst gemakkelijk aanpassen, zoals namen van rollen veranderen (bijvoorbeeld wanneer je toch een Wilma de Weervrouw hebt in plaats van een Wil de Weerman), stukjes erbij schrijven of weghalen.
  2. Je mag het zelf printen, dus altijd genoeg scripts voor de kinderen, hulpouders of collega’s.

Hebben jullie tips op het instuderen makkelijker te maken?

Jazeker. De afgelopen jaren hebben we volop gewerkt aan een goede manier om het instuderen voor de kinderen én de leerkracht makkelijker en leuker te maken. Onder de tab Tips vind je blogs van medewerkers van Rep en Roer over uiteenlopende onderwerpen die te maken hebben met het instuderen van de musical. Erg leerzaam!

Twijfel je of deze musical geschikt is voor jullie situatie?
Neem gerust contact met ons op.

Direct deze musical bestellen

vanaf €113,50