H

Het script lezen

Rep en Roerders Sander en Meike zijn betrokken bij het instuderen van de musical op OBS De Koekoek in Utrecht. Net als alle leraren proberen we dingen uit, lopen we tegen dingen aan en lossen we ze op. In dit blog beschrijven we hoe we het script hebben gelezen met de kinderen, om ideeën op te doen bij het gezamenlijk lezen van het script.

Doel

De bedoeling van het voorlezen is dat de kinderen een goede indruk krijgen van de rollen en wie ze zouden willen spelen. En van het verhaal natuurlijk.

Samen het script lezen

We voeren uit met twee groep 8 samen, die (nog) niet bij elkaar mogen in verband met Corona. Daarom hebben we in twee aparte groepen het script gelezen. Eigenlijk wel prettig, want dan krijgen de kinderen vaker een voorleesbeurt. Per scène hebben we de rollen willekeurig verdeeld, zodat iedereen even vaak een beurt had. Elke scene vertolkten weer andere kinderen de rollen. De leraar las de tussenteksten voor.

Personage-beschrijvingen

De personage-beschrijvingen lazen we niet gezamenlijk. Elke keer als er een nieuw personage kwam, gaven we daar een korte toelichting op. Wat is het voor iemand? Wat voor acts, liedjes of grappige dingen horen er bij deze rol?

Script mee naar huis

We hebben twee keer 1,5 uur gelezen en gepraat over de rollen. De kinderen konden het script al mee naar huis nemen om de rollen nader te bekijken. Ook konden ze al in de app inloggen met een algemene naam, om daar rond te snuffelen.

Meer dagboekblogs? Zie Stap voor stap – met Rep en Roer
Kijk hier voor meer blogs over beginnen met de musical.

Het script lezen