H

Hoe gebruik je de Rep en Roer oefenapp

Met de gratis app van Rep en Roer bieden we de mogelijkheid dat de leerlingen thuis zelf de liedjes en dansjes van de musical kunnen oefenen. Bij de musicals Verboden te voeren en Gewoon super kunnen de kinderen ook hun tekst oefenen door middel van het tekstboek in de app.

Bij Rep en Roer Musicals kan je kiezen voor verschillende formaten van het tekstboek. Voor Verboden te voeren zijn er bijvoorbeeld wel tien verschillende tekstboeken beschikbaar. De app is zo ingericht dat je de versie van het tekstboek die jullie hebben besteld, ontvangt in de app.

Als leerkracht (of hulpouder) vul je jullie persoonlijke app-pagina in, zodat iedere leerling die inlogt op de app het juiste tekstboek en precies zijn rol te zien krijgt.

Ingewikkeld? Wij denken van niet. We leggen hieronder stap voor stap uitl hoe je de app in een paar minuten helemaal klaar kan maken je klas. 

Stap 1

Heb je de musical voor groep 8 besteld en heb je van ons een bevestiging van de bestelling ontvangen? Dan kan je nu inloggen op www.repenroer.nl. Klik rechts boven op ‘mijn account’.

Hier klik je om naar het account te gaan

 

Stap  2

Nu ben je in je account, waar je overigens ook je tekstboek, mp3’s en andere downloads kunt vinden voor de door jouw bestelde musical. Klik onderaan in het dashboard op ‘Oefenapp’.

Waar moet je naartoe in het account

 

 

Stap 3

Mocht je met je school meerdere pakketten hebben besteld voor meerdere groepen, moet je eerst even aangeven voor welke groep je de app wilt indelen. Kies eerst het tekstboek voor groep 1 (met bijvoorbeeld 18 spelers) en daarna groep 2 (met bijvoorbeeld 24 spelers).

Kies het aantal rollen in de oefenaopp

Stap 4

We zijn er bijna! Nu wordt het leuk. Hier zie je het scherm waar je de namen van jouw leerlingen kunt invoeren en iedereen een rol kunt geven. In het witte vak kan je de naam van de eerste leerling invoeren.

Voeg de leerlingen toe in de oefenapp

 

 

 

 

 

 

 

 

Klik op het plusje naast de naam en de rollen verschijnen eronder. Kies de rol die het kind heeft. En herhaal deze stappen totdat de hele klas in ingevuld.Heeft een leerling een dubbelrol? Klik dan nog een keer op het witte vlak onder zijn naam en je kan een andere rol erbij kiezen.

Vergeet niet op ‘opslaan’ te klikken.

selecteer een rol

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Als de rollen nog niet verdeeld zijn, hoef je een leerling nog geen rol toe te wijzen. Dan kan de leerling wel inloggen. Dat geldt ook voor jezelf als leerkracht: ook zonder rol kan je in de app kijken.

Stap 5

Geef de leerlingen uit je groep de unieke klassencode die rechts onderaan het scherm staat. Met zijn voornaam (hier ingevuld op de pagina) en de klassencode kunnen de leerlingen inloggen op de Rep en Roer Oefenapp. Daar vindt de leerling nu zijn rolbeschrijving en de scènes waar hij in zit. Oefenen maar!

De oefenapp is hier te vinden in de App Store en de Google Playstore.

Klassencode in de oefenapp

Extra stap – Stuur een bericht naar de app

Met de app hebben we ook een leuke functie toegevoegd: de leerkracht kan een bericht sturen naar de leerlingen via de app. Bijvoorbeeld: Beste groep 8, volgende week moeten jullie de tekst kennen voor de eerste doorloop. Succes. De leerlingen krijgen het berichtje binnen op de app en als ze de notificatie aan hebben staan, ook op het hoofdscherm van de telefoon. De leerlingen kunnen geen berichten naar elkaar of naar de leerkracht sturen.

Berichten sturen in de app

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Goed om te weten: De app is ook geschikt voor de musicals Betoeterd, Niet te filmen, Torenhoog, De DJ draait door en De lachfactor. Voor deze musicals zijn geen tekstboeken beschikbaar in de app. Alle andere functies zijn wel beschikbaar.

 

 

 

 

Hoe gebruik je de Rep en Roer oefenapp