H

Hoe introduceer je de musical?

Tips van meester Jeroen

Als de musical door de leerkracht(en) is gekozen, wil je natuurlijk dat de kinderen ook enthousiast zijn over deze keuze. Dan is het belangrijk dat je de musical op een leuke manier introduceert. Rep en Roer vroeg aan meester Jeroen: hoe introduceer je de musical bij de kinderen?

‘Het is leuk om de musical met wat bombarie te introduceren. Door bijvoorbeeld een paar dagen van tevoren al aan te kondigen dat de titel van de musical bekend wordt gemaakt.

Je kunt dan beginnen met het laten zien van het introductiefilmpje, de trailer. Onze kinderen werden daar meteen heel enthousiast van. Daarna hebben we het openingsnummer gedraaid, dat een pakkend melodietje heeft. Ze waren gelijk helemaal in de stemming.’

Je kunt natuurlijk ook een dansclip bekijken met de kinderen. Of de personages al een beetje uitlichten door te vertellen wat er leuk aan is om die rol te spelen. Meer hierover kun je lezen in de blog Hoe pak je de rolverdeling aan.

Resumé, hoe introduceer je de musical?

  • presenteer met bombarie
  • laat de trailer zien
  • laat een liedje en/of dansclips zien op YouTube

Een ander blog over hoe je de musical kunt introduceren is geschreven door meester Ivo is hier te vinden.
Bekijk hier meer vlogs met tips van meester Jeroen.

 

Meester Jeroen, leerkracht van groep 8 op KBS De Marke in Amersfoort, staat al meer dan 27 jaar voor de klas. Het instuderen en opvoeren van de musical is altijd iets waar hij naar uitkijkt. Rep en Roer vroeg hem naar zijn ervaringen.

Hoe introduceer je de musical?