H

Hoe kom ik aan kleding en attributen?

Door Ivo van Meurs, leerkracht groep 8

Saskia en Serge (en tegenwoordig ook Nielson) zijn het roerend met elkaar eens: het zijn de kleine dingen die het doen! Dat ene aparte jurkje bij de warrige dame, het strakke pak van de directeur en het gekke petje op het hoofd van de nerds: zulke details zorgen er net even voor dat een toch al leuke rol nog meer afgemaakt wordt. Deze kleine dingen vragen soms veel zoekwerk. Waar vind je geschikte kleding en attributen? Hieronder geef ik een paar tips om deze zoektocht wellicht iets makkelijker (en leuker) te maken.

  • Marktplaats. Op Marktplaats kun je zo goed als alles vinden. Leuke hoedjes, gekke brillen, maffe lampen en tal van andere decorstukken. Je kunt het zo gek niet bedenken, er is altijd wel iemand die wat jij zoekt heel graag kwijt wil. Daarbij kan het nooit kwaad als je aangeeft dat het voor de musical van een basisschool is. Dan zullen ze vrijwel nooit de hoofdprijs aan je vragen en van dat uitgespaarde geld kun je dan weer verder op zoek.
  • Koningsmarkt. Ook hier is heel veel te vinden, maar de zoektocht is lastiger, omdat je niet gericht zoeken naar iets. Soms kan dit juist wel weer een voordeel zijn, omdat je dan vaak de leukste dingen tegenkomt. Wat ook leuk is: kinderen zelf te laten speuren tijdens zo’n dag. Zo zou je alle kinderen bijvoorbeeld 2 euro kunnen geven om iets te zoeken wat bij hun musicalrol past. Of je maakt een paar kinderen verantwoordelijk en deze laat je tijdens deze dag lekker op zoek gaan. Er is altijd wel een ouder die hierbij wil helpen en die dit leuk vindt. Je zal verbaasd zijn waar kinderen mee terug komen! En als ze nou terugkomen met dingen waar jij niet achter staat, dan kan je het altijd voor het volgende jaar gebruiken.
  • Facebook. Facebook heeft een eigen variant op Marktplaats. Je kunt dan binnen de regio dingen aanbieden, maar ook aangeven dat je juist dingen zoekt. Het grote voordeel hiervan is dat er veel mensen met je mee kunnen zoeken en dat ze je graag helpen omdat ze de school natuurlijk kennen. Zo kun je vaak aan hele leuke dingen komen voor hele kleine prijsjes. Als de school een eigen Facebookpagina heeft, dan is het ook leuk om deze hiervoor te gebruiken.
  • De kringloopwinkel. Ook een ideale plek om op zoek te gaan naar de laatste kleine dingetjes. Soms is het zoeken naar een speld in een hooiberg, maar meestal erg goedkoop. Daarbij steun je meestal ook nog eens een goed doel, een win-winsituatie dus!
  • Spullen huren. Dit is niet voor iedereen haalbaar, maar veel scholen hebben wel een kledingverhuurbedrijf in de buurt. Deze bedrijven geven vaak leuke kortingen aan scholen als je ze op de avond even noemt of ze opneemt in het programmaboekje. Altijd handig voor die laatste dingetjes die je nog zoekt!

Succes met zoeken, jutten, speuren en wie weet tot op marktplaats! Mochten jullie mijn naam bij een bod zien staan, dan a.u.b. niet hoger bieden.

 

Lees hier meer tips over kostuums en schmink.
lees hier meer blogs over decor en attributen.

Hoe kom je aan kleding en attributen voor de musical?

Hoe kom ik aan kleding en attributen?