I

Inspiratie voor de kerstmusical De Kerstnar

OBS de Koekoek speelde de kerstmusical De Kerstnar. Hier vind je foto’s ter inspiratie voor jullie uitvoering van de kerstmusical De Kerstnar.

De Kerstnar danst met de bibberende kinderen

 

De hongerige kinderen krijgen het brood

 

Slapende Kerstnar

 

Bij de stal
Bij de stal

 

Bibberende kinderen

 

De herders met hun geschenken

 

De Kerstnar doet een kunstje

 

Als je lege handen hebt, kun je de baby vasthouden

 

De Kerstnar wil niet gestoord worden

 

De Kerstnar staat alleen

 

Met lege handen bij de stal

 

De Kerstnar warmt zijn handen

 

Os en ezel

 

Dansende schapen

 

In de coulissen

 

Koning Caspar met zijn cadeau

 

Maria zingt

 

Lees hier het blog Kostuums voor de kerstmusical.
Bekijk hier het inspiratieblog van de kerstmusical Lichtjes in het duister.

 

Foto’s?

Heb je straks zelf foto’s van jullie kerstmusical? Leuk als je ze met ons deelt! Dan kunnen ze als inspiratie dienen voor andere leerkrachten. Gezichten maken we op verzoek onherkenbaar.

Waar gaat de musical over?

Als de kerstnar hoort dat er een kindje is geboren, besluit hij op kraamvisite te gaan. Hij neemt cadeautjes mee: een deken, een brood en een knuffel. Onderweg komt hij huilende kinderen tegen. Ze hebben het koud. De kerstnar kan ze toch niet in de kou laten staan? Hij geeft ze de deken. Verderop zijn er weer huilende kinderen, ze hebben honger. Hij geeft ze het brood. Als er weer verderop kinderen zijn die niets te spelen hebben, geeft hij ze de knuffel.

Maar nu heeft hij niets meer om aan de baby te geven. De drie koningen die hij onderweg tegenkomt hebben grote cadeaus bij zich. Ook de herders en de os en de ezel hebben cadeautjes voor de baby. Ze vinden het maar stom dat de kerstnar met lege handen komt. De kerstnar schaamt zich. Hoe kan hij zo voor Maria en Jozef en de baby verschijnen?

Je maakt het mee in deze grappige en ontroerende kerstmusical, die ongeveer een half uur duurt. Met tekst van Rick Dros (Volg die Ster). De Kerstnar is gebaseerd op een verhaal van de Zwitserse schrijver Max Bolliger, dat zijn inspiratie weer vindt in het nog oudere verhaal De Vierde Wijze, van de Amerikaanse schrijver Henry van Dyke.

 

Bekijk hier de musicalpagina van De Kerstnar.

Inspiratie voor de kerstmusical De Kerstnar