I

Inspiratie voor de musical Over de kop

OBS de Koekoek speelde de musical Over de kop.  Hier vind je foto’s van hun voorstelling ter inspiratie voor de musical Over de kop.

De fakir

 

De herauten

 

De negenbaan

 

De VR achtbaan

 

De VR achtbaan gaat starten

 

Het Falderal festival

 

Het verrijzen van de Wolkenjager

 

Japie en Langnek

 

Meneer Piecker in een lijst uit de musical Over de kop
Meneer Piecker in een lijst

 

Pannenkoekenbakker Pelle

 

Stiltelied

 

VR achtbaan

 

Waar is Japie

 

Willem gaat van Boem

 

Willem met de TNT

 

 

 

Bekijk hier voorbeelden van het decor van Over de kop

Foto’s?

Heb je straks zelf foto’s van jullie uitvoering van Over de kop? Leuk als je ze met ons deelt! Dan kunnen ze als inspiratie dienen voor andere leerkrachten. Gezichten maken we op verzoek onherkenbaar.

Waar gaat de musical over?

De afscheidsmusical voor 2021 Over de Kop gaat over het attractiepark Ruigrijk.In Ruigrijk staan de mooiste achtbanen van Europa. De directie van het park wil graag een nieuwe achtbaan bouwen en dit
keer doen ze dat op een speciale manier. Ze organiseren een Achtbaan Challenge: wie kan de mooiste achtbaan verzinnen? De enige voorwaarde is: hij moet over de kop gaan!

Veel kandidaten laten hun ontwerp zien aan de jury. Japie, een dromerige jongen die houdt van achtbanen tekenen, zit in het publiek. Als hij per ongeluk op de presentatiestip belandt, laat zijn tekening zien van een achtbaan die wel acht keer over de kop gaat en waarbij je kunt uitstappen in het wolkenrijk. Japie wordt hartelijk uitgelachen door de jury.

Maar de volgende dag staat daar opeens, tot ieders verbazing, Japies achtbaan! Hoe kan dit?! Dit is onmogelijk! Ook Japie is verbaasd. Maar niet lang, want voordat iemand hem kan tegenhouden is hij in een karretje gestapt en vertrokken. Iedereen wacht ongeduldig, maar het karretje komt niet terug… Waar is Japie gebleven?!

De burgemeester komt erop af: ‘Meteen afbreken die achtbaan!’. ‘Maar er zit een jongen boven!’ ‘Wat een onzin! Een achtbaan die uit het niets ontstaat, dat kan niet echt zijn!’. Zal Japie op tijd terugkomen, voordat de achtbaan wordt opgeblazen?

En wat gebeurt er eigenlijk ’s nachts in Ruigrijk, als de bezoekers er niet zijn??

Je maakt het mee in de afscheidsmusical van 2021: OVER DE KOP.

Vol met acts en leuke rollen als de Willem de Opvliegende Hollander, de fakir, Pelle van Pelles Panenkoekenrestaurant en de bergbeklimmers Helmut en Heinz. Het wordt een feestje voor iedereen!

Deze afscheidsmusical voor groep 8  is ontwikkeld in samenwerking met de Efteling. 

Inspiratie voor de musical Over de kop