I

Inspiratie voor de musical Zo goed als nieuw

Hier vind je inspiratie voor de musical Zo goed als nieuw. Verschillende scholen stuurden ons hun foto’s van hun voorstelling.

 

Stevie Snobs en Timmie Koektrommel

 

Medewerkster Nancy en de eigenaars Sjon en An Tiek

 

De Mexicaanse muzikanten

 

De veilig onder leiding van Harry Bay met hulp van Martin en René

 

De fashiongirls in de kringloopwinkel

 

De scouts komen onderweg naar het podium

 

Sokkel, de sokpop die maar niet verkocht wordt

 

Yara zingt over haar verloren knuffel

 

De fashion girls, Roderick, Bernard, 2e Hans, Sjon en An Tiek en Nancy

 

Hier vind je voorbeelden van decors van de musical Zo goed als nieuw.
Hier vind je een opname van de uitvoering van IKC De Kabas uit Franeker.

In het kort

Deze musical speelt zich af in een kringloopwinkel. Willen mensen nog wel oude spullen hebben? Of kopen ze liever de Whyphone, de telefoon die alle antwoorden heeft?

De afscheidsmusical voor groep 8 Zo goed als nieuw speelt zich af in kringloopwinkel ‘Hebbes’. Hier worden spullen gebracht die een tweede leven krijgen. Want, zeg nou zelf, wie wil geen jas voor 2 euro, of een mooi schilderij voor 50 cent?

Nou ja, eigenlijk komen de mensen vooral spullen bréngen naar de kringloopwinkel. Er wordt bijna niks meer gekocht. Waarom? Mensen willen liever nieuwe spullen in plaats van ouwe meuk. Bijvoorbeeld een WhyPhone, die nieuwe gadget die iedereen wil hebben. Deze telefoon geeft het antwoord op al je vragen.

De zaken gaan dus niet zo goed in de winkel. Om de huur te kunnen betalen, moeten ze een deel van hun winkel delen met Roderick. En wat gaat hij dan wel verkopen? Juist, Whyphones! De Gadget Kings, YouTubers die nieuwe gadgets testen, zijn vol deze telefoon die binnenkort te koop zal zijn.

Op een dag komt Yara spullen brengen naar de kringloopwinkel. Ze gaat naar de middelbare en moet van haar moeder haar oude speelgoed wegdoen. Met pijn in het hart laat Yara haar knuffelbeer achter. Maar ze krijgt spijt. Als ze later terugkomt in de winkel, blijkt de beer nergens meer te vinden. En hij is niet verkocht, hoe kan dat?

Ondertussen gaan de zaken in de winkel niet beter. De winkel dreigt failliet te gaan. Samen met vaste klanten Harry Bay, Peter Oliebol en de fashiongirls organiseren ze een Tweedehands Festival. Maar of dat helpt… En zal Yara haar beer terugkrijgen?

Zo goed als nieuw is een musical vol leuke typetjes, grappige acts en vrolijke liedjes. In het verhaal zien we de parallel met het verlaten van de basisschooltijd: omarm het nieuwe en koester het oude.

Neem je me oude spullen mee en bouw het podium om tot een heuse kringloopwinkel voor de afscheidsmusical voor groep 8.

Inspiratie voor de musical Zo goed als nieuw