J

Jochem Myjer geeft tips

Speciaal voor Rep en Roer geeft Jochem Myer speeltips aan kinderen voor de musical van groep 8. Hoe speel je gekke typetjes? Leuk om met je klas te kijken.

Typetjes spelen

In de musicals van Rep en Roer zitten altijd veel leuke typetjes. De ene heeft een grappig accent, de ander weer een gek loopje of rare tik. Typetjes zijn niet alleen leuk om te spelen, maar ze zorgen er ook voor dat de rollen niet teveel op elkaar gaan lijken. Hierdoor krijg je meer kleur in het verhaal en kan je het beter volgen.

Maar hoe speel je nu zo’n gek typetje?

Aan wie kan je deze vraag nou beter stellen dan aan Nederlands bekendste cabaretier Jochem Myjer. Met zijn voorstellingen trekt hij al jarenlang volle zalen. Hij is vooral beroemd om zijn gekke imitaties en de knotsgekke drukke typetjes die hij neerzet in zijn programma’s.

Het toeval wilde dat Jochems dochter vorig jaar in de musical Over de kop had gespeeld. Behalve van het spel van zijn dochter natuurlijk, had Jochem ook erg genoten van de musical zelf. Dus toen we hem deze vraag stelden, was hij meteen enthousiast. Voor Rep en Roer wilde hij graag kinderen van groep 8 iets leren over humor en typetjes op het podium. Het leek hem vooral zo leuk om bij iedere rol in de musical een kleine aanwijzing of tip te kunnen geven, zodat elke leerling ook echt aan de slag kan met de rol die hij dit jaar gaat spelen.

De musical: Het laatste level

Aan de hand van het script van Het laatste level zijn we aan de slag gegaan. Daarnaast geeft Jochem nog extra tips over o.a.:

  • Verstaanbaarheid
  • Zenuwen
  • Tekst onthouden
  • Hoe kan je imiteren leren
  • Wanneer weet je of je er klaar voor bent

… en nog veel meer!

Oefenlokaal

Als je de musical Het laatste level bestelt, kan je alle tips van Jochem bekijken in het oefenlokaal van deze musical. Ook kunnen kinderen de tips bekijken in de Rep en Roer Oefenapp van Het laatste level.

Bekijk Cursus imiteren van Jochem Myjer.

 

 

Jochem Myjer geeft tips