V

Vrolijke kerstmusicals

Ga naar onze shop
  • geschikt voor school of kerk
  • geschikt voor alle leeftijden
  • Een aansprekend verhaal voor spelers en publiek

Onze nieuwste kerstmusical

Polle
parachute parachute

Onze andere kerstmusicals

De webshop voor kerstmusicals

  • Online of telefonisch bestellen
  • Na bestellen dezelfde dag al te downloaden vanuit je account
  • Achteraf betalen op factuur zonder extra kosten
Harry
Wolken Bodyguard
L

LEUKE REACTIES

Marjan Bronkhorst - ‘t Palet

Ook dit jaar hebben we met 2 groepen een voorstelling ingestudeerd. Met 52 leerlingen in 2 groepen. Kinderen kwamen vanaf de herfstvakantie op woensdagmiddag naar school. We hebben gewerkt met gemixte groepen, kinderen van de groepen 5-8 door elkaar. Dat was superleuk. Volgend jaar heel graag weer ! Het script was leuk en de liedjes ook. Wondermooie nacht en Im wens je een vrolijk kerstfeest hebben we met alle kinderen ingestudeerd en gebruikt in een filmpje als kerstwens voor de ouders.

Tamara - Enschedese Schoolvereniging

Een erg prettige musical, met een goed verhaal en leuke liedjes. Deze duurt niet te lang en werkt fijn met de handleiding, cd en tekstboekjes. De kinderen en publiek waren erg enthousiast met de mooie kerstgedachte die er in verscholen gaat. Wel jammer dat er zo weinig kerstmusicals bijgeschreven worden die kunnen meten aan deze voor 30 leerlingen.

Anselma - Bonifatiusschool

Fijne, makkelijk in te studeren musical. Mooie liedjes!!!

Gonda Hardeman - De Repelaer

Wij hebben de musical buiten rond de vijver uitgevoerd. Het publiek liep langs de verschillende scenes. Erg duidelijk en met leuke liedjes. Zeker een aanrader.

Victoria - Doopsgezinde gemeente Leeuwarden

De Kerstnar was een fijne musical om uit te voeren. De handleiding is duidelijk en compleet en het muzikale begeleiding erg fijn. Wij hebben de musical uitgebreid door er twee kerstnarren van te maken die de tekst deelde. Ook voegde wij traditionele kerstliederen toe bij de opkomst van de traditionele figuren (koningen, herders, os en ezel). Omdat er veel herhaling in de tekst zit, was het makkelijk te leren. De herhaling maakte de musical grappig en de boodschap er van was makkelijker te begrijpen.

Monique - De berk

Ik heb een schoolkoortje van 42 leden (1ste-2de-3de leerjaar). We hebben de 10 liedjes van de musical 'De laatste kerstboom' aangeleerd op maandagmiddag, telkens een halfuurtje. We zijn gestart in de tweede week van september. In een supertempo kregen we alle liedjes onder de knie. Enkele langere teksten werden door individuele kinderen gezongen, zo konden we de vele te memoriseren teksten verminderen voor de koorgroep. We kozen voor de voorleesversie en dit was goed doenbaar. De week voor het 'concert' hielden we één algemene repetitie. Met de hulp van veel bereidwillige collega's verliep de avond heel vlot. Dank je wel voor jullie aanbod !

Wim - De Snip

We hebben de musical gespeeld met het team. Voor kinderen en hun ouders. Prima te doen qua instuderen, fijne liedjes en een enorm succes

Tante met hapjes

OVER REP EN ROER

Meike Veenhoven
Sander Geboers
Ivo van Meurs

Rep en Roer Musicals maakt musicals voor het basisonderwijs, zoals afscheidsmusicals en kerstmusicals. Het is bijzonder om met je groep of misschien wel met de hele school een mooie kerstviering te beleven met een musical. Aan dit leuke en leerzame proces willen wij graag bijdragen.

Meer over ons
Skate Kids
K

KERSTMUSICALS

Een kerstmusical opvoeren is een van de leukste manieren om op school het jaar af te sluiten. Voor veel kinderen is dit ook de eerste keer dat ze op het podium staan in een musical, dus een ervaring om nooit meer te vergeten. Honderden scholen genoten de afgelopen jaren van de liedjes en verhalen in kerstsfeer van Rep en Roer Musicals.

Je kunt een kerstmusical opvoeren met groepen uit de midden- of bovenbouw, maar met de hele school.

De kerstmusicals van Rep en Roer zijn met respect voor het christelijk geloof geschreven. Het geloof over het voetlicht brengen is niet de taak van de Rep en Roer, maar we vinden de kerstgedachte wel prachtig. Zo hebben we het oorspronkelijke kerstverhaal over de geboorte van Jezus bewerkt in de kerstmusical Volg die Ster. Met onder andere een prachtig herderslied en een liedje over de dieren in de stal. Ook de kerstmusicals De Kerstnar en  Lichtjes in het duister hebben het kerstverhaal als uitgangspunt, maar dan verteld vanuit een ander perspectief.

Maar we hebben ook een kerstmusical waarmee we juist belichten hoe verschillend mensen in de wereld kerst vieren, namelijk de musical De laatste kerstboom. Daarin blijft er in een kerstboomstalletje een boom onverkocht. Aan de hand van de mensen die de boom komen kopen komt hij erachter hoe kerst door verschillende mensen gevierd wordt.

Al onze kerstmusicals hebben een ding gemeen. Ze bevatte prachtige liedjes die de kinderen snel mee kunnen zingen, zodat er op de laatste dagen van het jaar prachtige kerstklanken door de school klinken.