K

Kostuums in de musical

Hoe zorg je dat het er leuk uitziet op het podium?

Verkleden blijft leuk, ook in groep 8. Het liefst willen de kinderen bij de eerste repetitie al weten wat ze aan moeten. Hoe zorg je ervoor dat het er leuk uitziet op het podium, én dat de kleding de musical ondersteunt?

Een paar tips

  • Gebruik uitbundige kleuren, dat is leuk voor het toneelbeeld.
  • Zorg voor contrasten tussen de kleding van de spelers, waardoor je ze goed van elkaar kunt onderscheiden. Dat kan in kleur, maar ook in stijl.
  • Zorg voor contrast van de kleding met het achterdoek of decor.
  • Laat groepjes in de musical vergelijkbare kleding dragen, zodat je ziet dat ze bij elkaar horen. Bijvoorbeeld de jongeren in de musical Over de kop, die hetzelfde T-shirt dragen in verschillende kleuren, of het personeel in de musical Gewoon Super die hetzelfde gilet dragen.
  • Denk aan het seizoen: als de uitvoering is juli is, zal het waarschijnlijk warm zijn. Met een bontjas moeten rondlopen zal dan geen pretje zijn.
  • Pas op voor petten/hoeden die een schaduw over het gezicht van het kind werpen. Zet een pet achterstevoren of trek een hoed niet te ver over het hoofd. Je realiseert je dat vaak pas als het kind in het licht op het podium staat. Tip: als een kind zelf het licht op z’n ogen voelt, is het goed.
  • Het hoeft niet veel te kosten: ouders of grootouders hebben veel op zolder liggen, of je kunt op zoek in kringloopwinkels. De vrijmarkt op Koningsdag is ook een goed moment om op zoek te gaan naar kleding.

Kortom: goed gekozen kostuums in de musical zijn leuk om naar te kijken. En daarnaast kan het publiek hierdoor beter de voorstelling volgen, doordat je ziet wie bij wie hoort.

 

Lees hier meer blogs over kostuums en schmink.
Op deze website vind je tips voor beginnende schminkers.

Hoe zorg je ervoor dat het er leuk uitziet op het podium, én dat de kleding de musical ondersteunt?

 

Kostuums in de musical