L

Leerkrachten over de musical Zo goed als nieuw

Wat vonden leerkrachten van de musical Zo goed als nieuw? Bekijk het filmpje.

Wat vonden leerkrachten van de musical Zo goed als nieuw?

Sasha Verweij van BS de Kinderbrug uit Rijpwetering, Jeroen de Boer van KBS De Marke uit Amersfoort, Kim Eyzinga van OBS De Harlekijn uit Cuijk en Peter van Velthoven van PCB Joppensz uit Leiden deden het afgelopen jaar met hun klas de musical Zo goed als nieuw. In dit filmpje vertellen zij over hun ervaringen met deze musical. Wat was hun eerste indruk? Hoe ging het met het verdelen van de rollen, hoe ging het met de aanpak van het decor? Hoe reageerden de kinderen op de musical en wat waren de reacties van het publiek?

En… welke rol hadden deze leerkrachten zelf graag willen spelen?

 

Bekijk hier meer blogs over de musical Zo goed als nieuw.
Bekijk hier de dansclip van de musical Zo goed als nieuw.

Leerkrachten die het afgelopen jaar met hun klas de musical Zo goed als nieuw speelden, delen hun ervaring.

Waar gaat de musical over?

De afscheidsmusical voor groep 8 Zo goed als nieuw speelt zich af in kringloopwinkel ‘Hebbes’. Hier worden spullen gebracht die een tweede leven krijgen. Want, zeg nou zelf, wie wil geen jas voor 2 euro, of een mooi schilderij voor 50 cent?

Nou ja, eigenlijk komen de mensen vooral spullen bréngen naar de kringloopwinkel. Er wordt bijna niks meer gekocht. Waarom? Mensen willen liever nieuwe spullen in plaats van ouwe meuk. Bijvoorbeeld een WhyPhone, die nieuwe gadget die iedereen wil hebben. Deze telefoon geeft het antwoord op al je vragen.

De zaken gaan dus niet zo goed in de winkel. Om de huur te kunnen betalen, moeten ze een deel van hun winkel delen met Roderick. En wat gaat hij dan wel verkopen? Juist, Whyphones! De Gadget Kings, YouTubers die nieuwe gadgets testen, zijn vol deze telefoon die binnenkort te koop zal zijn.

Op een dag komt Yara spullen brengen naar de kringloopwinkel. Ze gaat naar de middelbare en moet van haar moeder haar oude speelgoed wegdoen. Met pijn in het hart laat Yara haar knuffelbeer achter. Maar ze krijgt spijt. Als ze later terugkomt in de winkel, blijkt de beer nergens meer te vinden. En hij is niet verkocht, hoe kan dat?

Ondertussen gaan de zaken in de winkel niet beter. De winkel dreigt failliet te gaan. Samen met vaste klanten Harry Bay, Peter Oliebol en de fashiongirls organiseren ze een Tweedehands Festival. Maar of dat helpt… En zal Yara haar beer terugkrijgen?

Zo goed als nieuw is een musical vol leuke typetjes, grappige acts en vrolijke liedjes. In het verhaal zien we de parallel met het verlaten van de basisschooltijd: omarm het nieuwe en koester het oude.

Neem je me oude spullen mee en bouw het podium om tot een heuse kringloopwinkel voor de afscheidsmusical voor groep 8.

 

 

Leerkrachten over de musical Zo goed als nieuw