U

Uitgelicht: musical ‘A Kind of Magic’

Uitgelicht: de musical: A Kind of Magic van Rep en Roer. Begin vorig jaar koos Robbert Maas van OBS Willem de Zwijger uit Willemstad met zijn klas de musical A Kind of Magic van Rep en Roer. Een keuze waar hij absoluut geen spijt van heeft. Hij vertelt over zijn ervaring met deze musical.

Goocheltrucs

“We hebben de musical beluisterd en bekeken op het digitale schoolbord. De leerlingen waren meteen enthousiast. Ik was blij dat deze musical niet alleen leunt op spel en zang. Deze musical maakte gebruik van echte goocheltrucs en de kinderen die niet zo goed in zang of spel waren konden weer op dit onderdeel schitteren. De musical speelt zich af in één decor, waardoor ik me niet druk hoefde te maken over decorwisselingen. Afwisseling was er genoeg door de goocheltrucs. Ook werd een aantal rollen deels gespeeld door handpoppen. We hadden dit jaar geluk met ouders die voor de speciale effecten konden zorgen zoals licht en een rookmachine. Dat kwam bij dit verhaal erg goed van pas.”

Combinatieklas

De school heeft een combinatieklas van groep 7 en 8. “Ik zoek altijd naar een stuk met niet teveel rollen, zodat die door groep 8 gespeeld kan worden. Rep en Roer werkt met een digitaal tekstboek zodat ik nog rollen kon veranderen of samenvoegen. De handleiding die bij de musical zat, gaf heldere suggesties, dus dat ging allemaal heel gemakkelijk. Groep 7 kon de bijrollen doen en ondersteunen. Met het thema goochelen konden we dit jaar groep 8 door groep 7 laten wegtoveren. Die kwamen dan vanuit een andere plek in de zaal op en zongen het eindlied. Echt een mooi afscheidsmoment, even alleen voor groep 8.”

 

Klik hier voor meer informatie over de musical A Kind of Magic.
Bekijk hier de clip van de musical A Kind of Magic.

Uitgelicht: musical ‘A Kind of Magic’