P

Groep 8 musical geïnspireerd op de Efteling

Aankomende zomer kunnen leerlingen uit groep 8 hun basisschooltijd afsluiten met de eigentijdse en sprookjesachtige musical Over de kop. Deze groep 8 musical is geïnspireerd op de Efteling.

De Efteling

Bij de ontwikkeling van deze nieuwe musical werd Rep en Roer Musicals geïnspireerd door de Efteling. Er zitten herkenbare Efteling-elementen in de musical verwerkt, zoals namen van attracties en/of sprookjes, maar ook muziekstukjes. “Inmiddels kennen we binnen de Wereld van de Efteling veel verschillende musicals,” vertelt Sandra in ’t Groen, conceptspecialist Entertainment bij de Efteling. “We gaan op tournee maar hebben ook veel voorstellingen in het Efteling Theater gehad. Dat de Efteling nu de inspiratie vormt voor een groep 8 musical vinden wij ontzettend leuk. Het is een eer! We kijken uit naar de eerste voorstellingen over het verhaal uit Ruigrijk.”

Rep en Roer Musicals

Rep en Roer Musicals is al jaren een toonaangevend bedrijf in het maken van musicals voor groep 8. De musicalproducent bracht onder andere de dierentuinmusical Verboden te voeren uit en de musical Gewoon Super, die zich afspeelt in een supermarkt en door het hele land werd opgevoerd door meer dan 1.500 scholen. “Voor het ontwikkelen van een nieuw script voor 2021 hebben we aan kinderen door heel Nederland gevraagd: waar moet de volgende musical zich afspelen? Heel vaak viel het antwoord ‘attractiepark’. Toen hebben we de stoute schoenen aangetrokken en contact gezocht met het bekendste attractiepark van Nederland: de Efteling.” Aldus Meike Veenhoven, oprichter van Rep en Roer. “Gelukkig was de Efteling meteen heel enthousiast om hieraan mee te werken. Met liedjes zoals bijvoorbeeld een rode schoenenlied en het lied van Willem de Opvliegende Hollander, en acts met achtbanen en andere attracties staan alle ingrediënten klaar voor een flitsende eindmusical.”  

Het verhaal

De musical speelt zich af in attractiepark Ruigrijk en gaat over Japie, een jongen die heel graag zijn eigen achtbaan wil bouwen. Als er in Ruigrijk een wedstrijd wordt georganiseerd waarbij iedereen een ontwerp mag inleveren, is Japie van de partij. Maar de wedstrijd loopt heel anders dan iedereen had verwacht…

Script en muziek

Het script is van de hand van Ad Grooten die ook eerder de Efteling-musical Spookjesboom schreef. De muziek schreef Meike Veenhoven samen met Sander Geboers, bekend als componist/producer voor Claudia de Breij en Sjors van der Panne. Over de kop van Rep en Roer Musicals is vanaf 9 november 2020 te bestellen voor basisscholen en verenigingen.

 

Hier vind je decorideeën voor de musical Over de kop.
Hier vind je een inspiratieblog voor de musical Over de kop.

Musical geïnspireerd op de Efteling

Lees hier het blog van de Efteling over de musical Over de kop.

Groep 8 musical geïnspireerd op de Efteling