M

Uitgelicht: ‘Het Land van Niks’

School: Edugo Lochcristi uit Gent, België (secundair onderwijs)
Musical: Het Land van Niks

Afgelopen jaar hebben enkele leerkrachten samen met tv- en musicalster Jan Schepens een 40-tal leerlingen klaargestoomd om het beste van zichzelf te geven in de musical Het Land van Niks.

Ann Sanders, docente wiskunde en wetenschappen en mede-regisseuse: “We zochten iemand die ons een beetje op weg kon helpen.” Jan Schepens is in België een zeer bekend en geliefd acteur. Hij speelde onder andere in F. C. De Kampioenen en in de musical De Drie Biggetjes met K3. Ann Sanders: “Nee heb je, ja kun je krijgen”.

Jan Schepens heeft een paar repetities intensief met de kinderen gewerkt. “Hij heeft het vermogen om een scène net even een klein beetje veranderen, waardoor die leuker werd.”

De musical werd uitgevoerd met kinderen in de leeftijd van 12 t/m 18 jaar. De musical is geschreven voor de basisschoolleeftijd, maar is door de tijdloze humor ook voor andere leeftijdsgroepen geschikt. Sanders: “We hebben de tekst soms een beetje moeten aanpassen aan de Vlaamse taalcultuur”. ‘We piesen en we poepen’ heeft in Vlaanderen immers een andere betekenis…

“In mei hadden we een drietal uitvoeringen. Het publiek was laaiend enthousiast.” De musical heeft een groot effect gehad op de leerlingen. Sanders: “Het heeft hen met elkaar in contact gebracht.” Klik hier voor meer informatie over het ‘Het Land van Niks’

Uitgelicht: ‘Het Land van Niks’