ONZE MUSICALS

BEKIJK ONS UITGEBREIDE AANBOD

Musical voor Groep 8

De afscheidsmusical groep 8 is de afgelopen decennia een begrip geworden in Nederland. Voor veel volwassenen is het een blijvende herinnering aan hun basisschooltijd. Al vanaf de jaren ‘60 produceert Benny Vreden Kinderproducties musicals speciaal voor scholen. Maar de laatste jaren zijn er steeds meer producenten die zich toeleggen op het schrijven van (afscheids-)musicals op scholen.

Een greep uit de musicals voor Groep 8 van Rep en Roer

Bekijk hier al onze musicals.

Het ontstaan van Rep en Roer musicals

Rep en Roer Musicals werd in 2004 opgericht door Meike Veenhoven. Zij studeerde Schoolmuziek en Zang Muziektheater op het Rotterdams Conservatorium. Ze was werkzaam op de Jeugdtheaterschool Delft van 2002 tot 2011. In die periode maakte zij met kinderen muziektheatervoorstellingen en musicals. Er werden prachtige producties geschreven en uitgevoerd maar na een jaar verdwenen ze in de kast. Zonde van al die mooie teksten en uitgewerkte muziek. Ze besloot samen met Rick Dros en Sander Geboers een productie te maken voor de jeugdtheaterschool Delft, die ze later ook geschikt zouden maken voor basisscholen. Zo werd in 2004 de eerste musical Duff & Cool uitgevoerd in Delft. Een beetje gekke musical over een vegetarische vos (Cool) die besloot een haantje (Duff), dat anders was dan de andere haantjes, te helpen om populair te worden onder de kippen op de boerderij. De kinderen die de musical uitvoerden waren erg enthousiast.
Later dat jaar ontvingen we ook enthousiaste reacties uit scholen door heel Nederland en België op de aangepaste versie voor het basisonderwijs. Daarna volgde de afscheidsmusicals Bende in Bababalonië (2007), Sterren! (2008), Het Land van Niks (2009), A kind of Magic (2010), Volg die Ster (2010), Paniek in de Snoepfabriek (2012), Ren voor de Robot (2013), De Lachfactor (2014), De Laatste Kerstboom (2014), De DJ draait door (2015), Torenhoog! (2016), Niet te filmen! (2017), Betoeterd (2018), De Kerstnar (2018) Gewoon Super (2019) en Verboden te voeren (2020).
Met een team van professionele theatermakers blijven we werken aan nieuwe musicals voor basisscholen, jeugdtheaterscholen en verenigingen. Ons doel is om kinderen in Nederland en België aan het spelen én het zingen te krijgen. Naar onze mening lukt dat het beste door liedjes te schrijven waar veel energie in zit en die dichtbij de beleving van de kinderen staan. Er moet een duidelijke verhaallijn zijn en er moeten veel leuke rollen inzitten, zodat alle kinderen aan bod komen. Daarbij houden we ook rekening met grote en kleine groepen. We proberen door middel van digitale tekstboeken de musical handzaam te maken voor de leerkracht, zodat die aanpassingen kan maken voor zijn eigen klas. Via ons Oefenlokaal op deze website kunnen kinderen zelfstandig de liedjes leren, zodat iedereen ze in het eigen tempo kan instuderen. Maar ook op het digibord kan je op het Oefenlokaal aan de slag. Dit alles zorgt niet alleen voor een feestelijke slotuitvoering, maar ook voor een leuke laatste periode van de basisschooltijd, waarin er met z’n allen op een prettige en vlotte wijze een spetterende musical in elkaar wordt gezet. Want een ding is bij Rep en Roer het belangrijkste bij de musical voor groep 8: Alle kinderen kunnen stralen!