ONZE MUSICALS

BEKIJK ONS UITGEBREIDE AANBOD

Musical voor kinderen!

Een musical voor kinderen van groep 8 aan het einde van een schooljaar is in Nederland een echte traditie geworden. Voor velen is het een blijvende herinnering aan de basisschool. Het is bijzonder om zo met klasgenoten, waar je acht jaar mee hebt opgetrokken, de basisschooltijd af te sluiten. Er is bij de eindmusical voor iedereen genoeg te doen. Het ene kind zal de show stelen met een gezongen solo, terwijl het andere kind de lachers op zijn hand krijgt. Weer een ander schittert achter de schermen. Soms sta je er versteld van hoe kinderen zich kunnen ontpoppen op het toneel. De aanloop er naartoe kan best wel eens moeilijk zijn, maar wat een overwinning is het als je dan uiteindelijk samen op het podium staat.

Musicals zijn een populaire vorm van vermaak in Nederland. Het aantal mensen dat per jaar een musical bezoekt ligt in Nederland vele malen hoger dan in andere landen. Ook produceren en acteren liggen in Nederland op een hoog niveau. Het is dan ook niet raar dat op veel basisscholen musicals worden opgevoerd. De schoolmusical is natuurlijk het bekendst als afsluiting van het laatste jaar van de basisschool. Op bijna elke school in Nederland wordt sinds jaar en dag een eindmusical georganiseerd. Dit staat symbool voor het laatste keer samenkomen van groep 8 en het afscheid nemen van de basisschool. Vaak wordt de musical opgevoerd voor de overige klassen en de ouders.

Musicals voor kinderen van Rep en Roer


Een musical voor kinderen is de ideale manier om creativiteit bij kinderen te stimuleren. Daarnaast wordt het groepsgevoel sterker doordat de kinderen samen met de hele klas de musical voorbereiden. Maar het belangrijkste van een musical voor kinderen is natuurlijk dat zij het naar hun zin hebben! Bij repenroer kun je kiezen uit musicals met diverse onderwerpen. Zo zijn er luchtige, grappige musicals maar ook musicals over meer serieuze onderwerpen als discriminatie of pesten. Per musical is makkelijk te zien hoelang hij duurt, voor hoeveel personen hij geschikt is en nog veel meer. Kijk daarvoor gerust even rond om je goed te oriënteren op een geschikte musical. Bekijk Ren voor de Robot – In deze musical kunnen bewoners van hun dorp een eigen robot bestellen die al hun werk uit handen neemt zodat iedereen kan doen waar hij of zij zin in heeft. Dit avontuur krijgt een rare wending als de draden van de robots worden doorgeknipt door bewoners die niet blij met hen zijn. Daardoor gebeuren er in deze schoolmusical vreemde dingen, maar gelukkig loopt alles goed af en is iedereen na afloop een stukje wijzer geworden.

Moderne musicals voor groep 8


Eindmusicals zijn de laatste jaren steeds moderner geworden. Kinderen willen geen oude liedjes zingen maar juist liedjes zingen die in de hitparade zouden kunnen staan. Ook de onderwerpen van de musicals zijn moderner en staan dichtbij het werkelijke leven. Uiteraard is de ene musical voor kinderen de andere niet en zijn er dus onderling grote verschillen in onderwerp. Bij repenroer is altijd wel een musical te vinden die past bij je klas!

Dé musical voor kinderen van 2014 is: De Lachfactor


Onze bestseller is De Lachfactor, een schoolmusical waarin de steenrijke vader van een meisje op zoek gaat naar iemand die haar dochter weer kan laten lachen. Zijn dochter heeft namelijk al jaren niet meer gelachen ook al heeft ze alles wat haar hartje begeert. Er zijn diverse kandidaten die alles op alles zetten om de miljonairsdochter weer te laten lachen. Niet alle acts gaan even goed en het blijft daarom lang de vraag of de miljonairsdochter in deze schoolmusical ooit weer zal lachen. Bekijk de trailer van deze schoolmusical op onze website en bestel eenvoudig in onze webshop.

Je favoriete musical voor kinderen bestellen


Via onze website een musical bestellen is eenvoudig. Op onze bestelpagina kun je een compleet overzicht vinden van al onze schoolmusicals. Op de overzichtspagina kun je kiezen uit extra’s zoals cd’s, boekjes en handleidingen. Ook staat de inhoud van ieder musical pakket nauwkeurig omschreven. Mocht je nog vragen hebben dan kun je altijd contact met ons opnemen.