X

B

Bende in Bababalonië

Groep 8 musical

Aantal rollen: 17 (min. 14, max. +/- 30)

Aantal liedjes: 8

Speelduur: 1 uur en 15 minuten

VANAF 129.50 Incl. verzending

Samenvatting Musical

De musical speelt zich af op de dag van de afscheidsavond van groep 8. Het blijkt dat ondanks het naderende afscheid de leerlingen van groep 8 niet altijd even vriendelijk met elkaar omgaan. Tim, die stottert, wordt door een aantal klasgenootjes op de valreep genadeloos onderuit gehaald. Als hij niet uit zijn woorden komt bij een klassengesprek over beroepen, blijven ze hem achtervolgen met de vraag naar zijn favoriete beroep. Als hij niet antwoordt, pakken ze hem zijn schrift af, waarvan niemand mag weten wat erin staat.

 

Op mysterieuze wijze komen de pesters vervolgens terecht op een plek waar iedereen stottert. Het is de gewone manier van praten daar. De pesters worden daar niet begrepen, alleen als je stottert word je daar verstaan. Zo worden de pesters gedwongen om les te nemen in het stotteren, willen ze ooit op tijd terug kunnen zijn op de afscheidsavond.

 

Net op tijd terug voor de afscheidsavond is het Tim zijn beurt om op te gaan. Eén van de pestkoppen zint op wraak en roept Tim dwars door de zaal toe dat hij zijn favoriete beroep eens uit de doeken moet doen. Tim staat aan de grond genageld. Dan hoort hij vanuit de coulissen zijn klasgenoten fluisteren “Zing het dan”. In een lied zingt hij vervolgens vol verve over wat hij zou willen worden: zanger. Tim blijkt, ondanks zijn stotteren, heel goed te kunnen zingen en is de ster van de avond.

LEES HIER EEN GEDEELTE UIT HET TEKSTBOEK / HANDLEIDING

Handig op te weten

 • Met het handige digitale tekstboek kan je zelf makkelijk aanpassingen maken

4.17 van de 5 sterren

6 reviews
 • 5
  1 Stuks
 • 4
  5 Stuks
 • 3
  0 Stuks
 • 2
  0 Stuks
 • 1
  0 Stuks

Eline van Driel, , Julianaschool

" Ik vond het super dat Bende in Bababalonië een schoolgebonden afscheidsmusical is. Dat vind ik wel een must. "

Ilanda de Dood, logopedist/stottertherapeut

" Als lid van de website commissie van www.stotteren.nl kreeg ik een exemplaar van jullie musical onder ogen/oren. Ik heb deze beluisterd en ook als stottertherapeut kan ik zeggen: super!!! Wat een juiste en goede informatie over stotteren hebben jullie erin verwerkt, echt geweldig. Leuke liedjes en actuele personages. "

Monique Brehm, , 5 Mei Daltonschool

" Ik vond Bende in Bababalonië en hele leuke afscheidsmusical. Het was een leuk en duidelijk verhaal. Vooral de liedjes waren leuk en heel afwisselend. De musical duurde ook niet zo heel lang; bij ons ongeveer 50 minuten. Precies goed. Kortom, erg leuk! "

Betty Lok-Zelhorst, CBS De Regenboog

" Mijn voorkeur gaat uit naar zoveel mogelijk 'kinderrollen' en zo weinig mogelijk volwassen rollen. We hebben hem vlot ingestudeerd. Prima thema om in te leven, herkenbaar voor de kinderen. Een afscheidsmusical met thema/problematiek. "

Anne Graswinckel, regisseur , It Raerderhiem

" Heel erg leuk!! we hebben de musical met 11 kinderen gespeeld en dat ging ook heel erg goed. Alle clubjes heb ik tot 1 persoon terug gebracht. We hebben genoten en vooral dat deze musical over een groep acht ging, maakte dat zelfs degenen die minder graag op een podium staan vol overgave (zichzelf) speelden...dat was helemaal TOP. "

Hetty van der Westerlaken, SBO SG Palet

" Er waren geen echte hoofdrollen met veel tekst, dit is als zeer positief ervaren. Het is een onderwerp waar kinderen veel mee te maken hebben. Op een SBO school leeft dezelfde problematiek. Thema, zeer pedagogisch verantwoord. Het digitale tekstboek was prettig. We hebben de boekjes op groot formaat uit kunnen printen, waardoor het voor kinderen met leesproblemen makkelijker te lezen is. "

6 beoordelingen voor Bende in Bababalonië

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Bende in Bababalonië” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Andere vragen ?

 • Is deze musical geschikt voor mijn groepsgrootte?

  Deze musical is geschikt voor minimaal 14 spelers, maximaal +/- 30. Het tekstboek gaat uit van 17 vaste rollen en een groep. Het papieren tekstboek is voor meer of minder spelers te gebruiken. Het tekstboek is ook digitaal beschikbaar en ontvang je bij bestelling.

 • Wat ontvang ik als ik een musical bij jullie bestel?

  Na de bestelling ontvangt je per e-mail:
  – het digitale tekstboek

  Per post (binnen vijf werkdagen):
  – 1 tekstboek
  – 1 handleiding
  – 1 cd (met muziek voor tijdens de voorstelling plus de ingezongen versie van de liedjes)

 • Wat is een digitaal tekstboek precies?

  Een digitaal tekstboek is niets anders dan een word-document van het script. Veel docenten worden hier heel blij van, want:

  1. Je kan de tekst gemakkelijk aanpassen, zoals namen van rollen veranderen (bijvoorbeeld wanneer je toch een Wilma de Weervrouw hebt in plaats van een Wil de Weerman), stukjes erbij schrijven of weghalen.
  2. Je mag ze zelf printen, dus altijd genoeg scripts voor de kinderen, hulpouders of collega’s.

 • Hebben jullie tips om het instuderen makkelijker te maken?

  Jazeker. De afgelopen jaren hebben we volop gewerkt aan een goede manier om het instuderen voor de kinderen én de leerkracht makkelijker en leuker te maken. Onder de tab Tips vind je blogs van medewerkers van Rep en Roer over uiteenlopende onderwerpen die te maken hebben met het instuderen van de musical. Erg leerzaam!

Bende in Bababalonië

Groep 8 musical

Terug
Wat leuk dat je Bende in Bababalonië wilt gaan bestellen! Vul de onderstaande vragen in om je bestelling compleet te maken.

Wat krijg je allemaal erbij?

Het musicalpakket bestaat uit:

 • 1 tekstboek
 • 1 handleiding
 • 1 cd
 • digitaal tekstboek
VANAF 129.50 Incl. verzending
 • Bij meerdere groepen binnen dezelfde locatie van de school dien je een extra instudeerpakket per extra groep aan te schaffen. Hiervoor betaal je slechts €40,- voor een tweede set. Zijn er meerdere locaties van de school die de musical willen opvoeren, dan dien je hiervoor een extra musicalpakket aan te schaffen.

  Je ontvangt het digitale tekstboek gratis bij bestelling. Daarnaast kun je papieren tekstboekjes bijbestellen.

  Je ontvangt het digitale tekstboek gratis bij bestelling. Daarnaast kun je papieren tekstboekjes bijbestellen.

  Je ontvangt het digitale tekstboek gratis bij bestelling. Daarnaast kun je papieren tekstboekjes bijbestellen.

  Je ontvangt het digitale tekstboek gratis bij bestelling. Daarnaast kun je papieren tekstboekjes bijbestellen.

  Je kunt extra cd's bestellen als reserve voor als de cd kwijt of beschadigd raakt, of als oefen-cd's voor de leerlingen.

  • 14.5 €

  Een extra handleiding kan handig zijn voor een collega of hulpouder.

  • 6.5 €

Bende in Bababalonië
129.50

  Verzending:Gratis

  129.50

  Categorie: