X
D

De laatste kerstboom (kerstmusical)

(kerstmusical)

Aantal rollen: vanaf 15 rollen

Aantal liedjes: 10

Speelduur: ongeveer een uur

VANAF 129.50 Incl. verzending

Samenvatting Musical

Op het dorpsplein staat een aantal kerstbomen –verklede spelers- klaar om verkocht te worden. Grote, kleine, dikke en dunne bomen. Ze scheppen op over wie het mooiste is en eerst verkocht zal worden.

Het kleine boompje Denneke verheugt zich er enorm op om in een huiskamer te staan en het kerstfeest mee te maken. Hij maakt zich alleen een beetje zorgen: hij is wel erg klein. En een beetje scheef. En veel naalden heeft hij ook al niet. Zou iemand hem eigenlijk wel willen kopen?!

De laatste kerstboom is een kerstmusical die door één (bovenbouw)groep, maar ook met de hele school gespeeld kan worden. De musical duurt ruim een uur.

LEES HIER EEN GEDEELTE UIT HET TEKSTBOEK / HANDLEIDING

Handig om te weten

 • Met de handige digitale tekstboeken kan je niet alleen zelf makkelijk aanpassingen maken, er zijn ook verschillende versies voor kleine tot grote groepen beschikbaar.

 • Als je te weinig tijd hebt om een hele musical te spelen kan je de voorleesversie gebruiken. De kinderen zingen de liedjes die verbonden worden door het voorgelezen verhaal.

 • Liedjes ook beschikbaar op Spotify

Beluister hier de liedjes

4.45 van de 5 sterren

11 reviews
 • 5
  5 Stuks
 • 4
  6 Stuks
 • 3
  0 Stuks
 • 2
  0 Stuks
 • 1
  0 Stuks

Margré - cbs De Gouden Emmer

" Een erg leuke musical, zonder problemen uit te voeren met een kleinere groep. Wel veel liedjes, Je hebt je tijd wel nodig om alle attributen te maken. "

Deze review is geplaatst op klantenvertellen.nl en wordt automatisch opgehaald. Klik op de afbeelding onder dit bericht om alle reviews te bekijken.

Erika - Bosschool

" Ik heb de musical gespeeld met groep 4, wat natuurlijk best pittig was en ze hebben het super gedaan. De reacties waren heel positief. Leuke liedjes, veel gelijkwaardige rollen. "

Deze review is geplaatst op klantenvertellen.nl en wordt automatisch opgehaald. Klik op de afbeelding onder dit bericht om alle reviews te bekijken.

Kyra - Parkschool

" Wij hebben met het team het voorleesverhaal gebruikt en daarbij het verhaal uitgespeeld ivm weinig tijd om te oefenen. "

Deze review is geplaatst op klantenvertellen.nl en wordt automatisch opgehaald. Klik op de afbeelding onder dit bericht om alle reviews te bekijken.

Simone - obs De Globe

" Ik kon in de laatste week niet meer bij mijn bestelling, om opnieuw een boekje uit te printen. Wel een erg leuke en grappige musical. De leerlingen waren een kerstboom (van karton, met een gezicht eruit ;)) Ze waren dolenthousiast. "

Deze review is geplaatst op klantenvertellen.nl en wordt automatisch opgehaald. Klik op de afbeelding onder dit bericht om alle reviews te bekijken.

Anouk - Mariaschool

" Wij hebben dit schooljaar voor het eerst een kerstmusical gedaan. De aangeleverde materialen zijn echt super, je kunt eigenlijk zonder musicalervaring zo aan de slag met de musical. "

Deze review is geplaatst op klantenvertellen.nl en wordt automatisch opgehaald. Klik op de afbeelding onder dit bericht om alle reviews te bekijken.

Miriam Haacke, leerkracht Op de Groene Alm

" Ik vond de inhoud van de musical erg leuk, het is een prachtig verhaal. Wij deden deze musical met groep 4 t/m 7. Ik vind het te moeilijk voor de groepen 4 en zelfs soms 5. De musical was erg lang, te lang voor een kerstmusical. Daar hebben we ons op verkeken. De musical werd goed ontvangen door het publiek. Het is mooi om te zien dat alle thema's die bij kerst horen voorbij komen. Een compleet kerstverhaal! "

Marja Cardinaal, intern begeleider, De Drie Linden

" "Leuke musical, vrolijke liedjes, veel tekst om te leren, zodat je per gedeelte moet oefenen en goed moet verdelen over de verschillende groepen. Dit is goed mogelijk. Ouders en kinderen waren erg enthousiast." "

M. Griffioen, directie, Maranathaschool

" "We hebben de musical opgevoerd met 28 kinderen uit de groepen 4 t/m 8. In de musical zitten grote en ook veel kleine rollen. De musical is in een redelijke tijd in te studeren, heeft leuke typetjes en heeft een grappige twist. De uitvoering was een groot succes, de kinderen hebben kunnen schitteren en de ouders hebben genoten. Kortom veel mogelijkheden en een prima hoogtepunt voor een kerstfeest." "

Katja Kranenburg, Obs De Dubbele Punt Aartswoud

" De musical zat goed in elkaar; het is een leuk humoristisch verhaal. De handleiding gaf voldoende aanwijzingen voor het decor, de kleding e.d. De CD met liedjes was ook erg handig. Het werd een prachtige voorstelling, veel complimenten en geweldig genoten! (25 spelers) "

M. Stevens, loc. leider/leerkracht obs de Arendshorst

" Ik heb alsnog een aantal rollen moeten schrappen. Kinderen waren erg enthousiast over de liedjes en vooral het gemak dat zij deze thuiis via de pc konden oefenen gaf veel tijdswinst. (21 spelers) "

Annelize Bouma-van Steenis, Parttime leerkracht groep 1-2, Don Boscoschool

" "Het was een hele pittige musical met heel veel tekst, maar dat wisten we natuurlijk al wel...Een heel origineel geschreven script! Leuke benamingen voor de diverse rollen.. Het enige minpuntje was dat er bij de aankondiging stond vermeld dat het een musical was van ongeveer drie kwartier. Op basis daarvan is het ook een keuze van ons geweest. De praktijk was echter dat hij een uur duurde! Heel veel liedjes daarbij natuurlijk, waarbij we het liedje met tekst over de oorlog hebben laten vervallen. Dat vonden we nu net niet passen bij het het geheel." "

Meta van der Wal, Nutssschool Voorschoten

" Geweldige musical die groep 8 heeft opgevoerd voor de school. Bij elk lied zong er een andere klas met groep 8 mee. Ook opgevoerd voor de ouders. Leuke pakkende liedjes, goed uitgeschreven teksten en de opkomst muziek was geweldig! (34 spelers) "

Bert Groothedde, muziekdocent Pallas Athene

" Een erg leuke, vlot geschreven musical met goede woordgrappen, een sfeervolle liedjes en een schitterende kerstboodschap. (16 spelers) "

Gijs Rutering, OBS Azelo

" De musical was een groot succes voor zowel de kinderen als de toeschouwers. Een musical met pit, vlotte liedjes en vooral ook humor! Wij voeren al jaren met kerst musicals op en waren op zoek naar een moderne vrolijke musical met een knipoog. De laatste kerstboom voldeed aan al onze verwachtingen. De teksten zijn goed in te studeren. De opbouw van het tekstboekje is goed. Er wordt uitgebreid omschreven hoe elke scene is opgebouwd en wat de rolverdeling in elke scene is. Daarnaast zijn er veel tips voor de aankleding van het decor en de kleding. Wij hebben de musical opgevoerd met de groepen 1 tot en met 8. De allerjongsten hebben we een extra rol gegeven tijdens een dans. De musical is makkelijk aan te passen indien je meer of minder rollen wilt. Wij hebben de eerste scene buiten gespeeld in het bos. Deze scene hebben we gefilmd en verwerkt in de musical op het toneel. Kortom een musical waar je alle kanten mee op kunt! Dit jaar gaan we aan de slag met "Volg die ster" (40 spelers) "

Maartje te Roller, de Hobbit

" Superleuke musical, leuke verschillende rollen en een duidelijke verhaallijn. De liedjes zijn divers en modern. (27 spelers) "

M. van Brunschot, OBS Den Bussel Kaatsheuvel

" De kinderen waren meteen aan het bedenken welke rol ze zouden willen spelen. Dat is voor mij een teken dat het wel goed zou komen. We hebben veel complimenten gekregen op de uitvoering van de musical. De verhaallijn werd als leuk bestempeld. En de liedjes worden nu nog steeds (jan 2016) gezongen. Ook erg prettig is de digitale versie van het tekstboekje, zodat je makkelijk de tekst kunt aanpassen als je meer/minder personen hebt om de musical te spelen. (27 spelers) "

11 beoordelingen voor De laatste kerstboom (kerstmusical)

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “De laatste kerstboom (kerstmusical)” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Andere vragen ?

 • Is deze musical geschikt voor mijn groepsgrootte?

  We hebben veel verschillende versies klaarstaan zodat je hoeft te puzzelen om al je leerlingen een rol te geven. Kies een digitaal tekstboek met het voor geschikte aantal rollen:

  Deze musical is geschikt voor minimaal 15 spelers, het maximum in onbeperkt. Het papieren tekstboek gaat uit van 26 spelers en is voor meer of minder spelers te gebruiken. Voor minder dan 25 spelers zijn alternatieve versies van het tekstboek digitaal beschikbaar. Bij bestelling ontvang je de links naar alle digitale tekstboeken. Je kunt dus zelf kiezen welke je gebruikt:
  standaard versie voor 25 of meer spelers
  versie voor 24 spelers
  versie voor 23 spelers
  versie voor 22 spelers
  versie voor 21 spelers
  versie voor 20 spelers
  versie voor 19 spelers
  versie voor 18 spelers
  versie voor 17 spelers
  versie voor 16 spelers
  versie voor 15 spelers

 • Wat ontvang ik als ik een musical bij jullie bestel?

  Na de bestelling ontvang je per e-mail:
  – de digitale tekstboeken

  Per post:
  – 1 tekstboek (standaardversie geschikt voor 25 of meer spelers)
  – 1 handleiding
  – 1 cd (met muziek voor tijdens de voorstelling plus de ingezongen versie van de liedjes)

 • Wat is een digitaal tekstboek precies?

  Een digitaal tekstboek is niets anders dan een word-document van het script. Veel docenten worden hier heel blij van, want:

  1. Je kan de tekst gemakkelijk aanpassen, zoals namen van rollen veranderen (bijvoorbeeld wanneer je toch een Wilma de Weervrouw hebt inplaats van Wil de Weerman) stukjes erbij schrijven of weghalen
  2. Je mag ze zelf printen, dus altijd genoeg teksten voor de kinderen, hulpouders of collega’s
  3. De digitale tekstboeken zijn er voor verschillende grootte van groepen. Bij een gedrukt boekje zit je vast aan het standaard aantal rollen

  We leveren naast het word-document ook het tekstboek aan als pdf. Hierin kan je geen wijzigingen maken. Voordeel hiervan is dat de pdf meteen geschikt is om zelf af te drukken of naar de plaatselijke copyshop te sturen.

 • hebben jullie tips om het instuderen makkelijker te maken?

  Jazeker. De afgelopen jaren hebben we volop gewerkt aan een goede manier om het instuderen voor de kinderen én de leerkracht makkelijker en leuker te maken.

  1. De liedjes zijn te vinden op iTunes, Spotify en op YouTube. De kinderen kunnen hier zelf aan de slag.
  2. Onder de tab Tips vind je blogs van medewerkers van Rep en Roer over uiteenlopende onderwerpen die te maken hebben met het instuderen van de musical. Erg leerzaam!

De laatste kerstboom (kerstmusical)

(kerstmusical)

Terug
Wat leuk dat je De laatste kerstboom (kerstmusical) wilt gaan bestellen! Vul de onderstaande vragen in om je bestelling compleet te maken.

Wat krijg je allemaal erbij?

Het musicalpakket bestaat uit:

 • 1 tekstboek (standaard versie voor 25 of meer spelers)
 • 1 handleiding
 • 1 cd
 • digitale tekstboeken voor 15 en meer spelers
VANAF 129.50 Incl. verzending
 • Bij meerdere groepen binnen dezelfde locatie van de school dien je een extra instudeerpakket per extra groep aan te schaffen. Hiervoor betaal je slechts €40,- voor een tweede set. Zijn er meerdere locaties van de school die de musical willen opvoeren, dan dien je hiervoor een extra musicalpakket aan te schaffen.

  Je ontvangt het digitale tekstboek gratis bij bestelling. Daarnaast kun je papieren tekstboekjes bijbestellen.

  Je ontvangt het digitale tekstboek gratis bij bestelling. Daarnaast kun je papieren tekstboekjes bijbestellen.

  Je ontvangt het digitale tekstboek gratis bij bestelling. Daarnaast kun je papieren tekstboekjes bijbestellen.

  Je ontvangt het digitale tekstboek gratis bij bestelling. Daarnaast kun je papieren tekstboekjes bijbestellen.

  Je kunt extra cd's bestellen als reserve voor als de cd kwijt of beschadigd raakt, of als oefen-cd's voor de leerlingen.

  • 14.5 €

  Een extra handleiding kan handig zijn voor een collega of hulpouder.

  • 6.5 €

De laatste kerstboom (kerstmusical)
129.50

  Verzending:Gratis

  129.50

  Categorie: