X

D

De laatste kerstboom (Kerstmusical)

Aantal rollen: vanaf 15 rollen

Aantal liedjes: 10

Speelduur: ongeveer een uur

VANAF 129.50 Incl. verzending

Samenvatting Musical

Op het dorpsplein staan een aantal kerstbomen -verklede spelers- klaar om verkocht te worden. Grote, kleine, dikke en dunne bomen. Ze scheppen op over wie het mooiste is en als eerste verkocht zal worden.

Het kleine boompje Denneke verheugt zich er enorm op om in een huiskamer te staan en het kerstfeest mee te maken. Hij maakt zich alleen een beetje zorgen want hij is wel erg klein én een beetje scheef, veel naalden heeft hij ook al niet. Zou iemand hem eigenlijk wel willen kopen?!

De laatste kerstboom is een Kerstmusical die door één (bovenbouw)groep, maar ook met de hele school gespeeld kan worden. De musical duurt ruim een uur.

LEES HIER EEN GEDEELTE UIT HET TEKSTBOEK / HANDLEIDING

s

Handig om te weten

 • Handig tekstboek:
  Met de handige digitale tekstboeken kan je niet alleen zelf makkelijk aanpassingen maken, er zijn ook verschillende versies voor kleine tot grote groepen beschikbaar.

 • Voorleesversie:
  Weinig tijd? Lees het verhaal voor en breng tussendoor de liedjes ten gehore.

 • Gemakkelijk zingen: 
  Liedjes ook beschikbaar op Spotify

 • Ervaringen met deze musical:
  Lees hier de ervaringen van andere leerkrachten met deze musical.

 • Let op:
  Bij deze musical is geen Oefenlokaal of app beschikbaar.

Beluister hier de liedjes

4.62 van de 5 sterren

13 reviews
 • 5
  8 Stuks
 • 4
  5 Stuks
 • 3
  0 Stuks
 • 2
  0 Stuks
 • 1
  0 Stuks

8

Annabel - Hendrik Boogaardschool

" Leuke diverse rollen, Spanning, gezelligheid en humor. Een echte kerstmusical. "

9

Nienke - De Griftschool

" Ik vond het heel duidelijk en overzichtelijk in elkaar zitten. Ik vond het erg prettig dat er verschillende opties qua hoeveelheid waren uitgewerkt. De teksten/rollen waren erg grappig. "

8

Sytske - obs Houtrust

" Gezellige musical, Iedere klas heeft een liedje gezongen, de musical is gespeeld door leerlingen uit de groepen 5 t/m 8. "

9

Wessel - OCR Het Roessingh

" zeer goed! "

9

F - Ods de zeppelin

" Met 300 kinderen, evenveel instrumenten en onze cultuurlokaal docenten een uitvoering voor 600 ouders gegeven. Wqs geweldig "

9

Joke - Prins Willem Alexanderschool

" Het was een erg leuke musical met leuke liedjes. Het verdelen van de liedjes over de verschillende groepen gaf veel betrokkenheid bij de leerlingen. "

8

Margré - cbs De Gouden Emmer

" Een erg leuke musical, zonder problemen uit te voeren met een kleinere groep. Wel veel liedjes, Je hebt je tijd wel nodig om alle attributen te maken. "

9

Erika - Bosschool

" Ik heb de musical gespeeld met groep 4, wat natuurlijk best pittig was en ze hebben het super gedaan. De reacties waren heel positief. Leuke liedjes, veel gelijkwaardige rollen. "

9

Kyra - Parkschool

" Wij hebben met het team het voorleesverhaal gebruikt en daarbij het verhaal uitgespeeld ivm weinig tijd om te oefenen. "

8

Simone - OBS de Globe

" Een erg leuke en grappige musical. De leerlingen waren een kerstboom (van karton, met een gezicht eruit ;)) Ze waren dolenthousiast. "

9

Anouk - Mariaschool

" Wij hebben dit schooljaar voor het eerst een kerstmusical gedaan. De aangeleverde materialen zijn echt super, je kunt eigenlijk zonder musicalervaring zo aan de slag met deze musical. "

9

Floor - Hilversumse Schoolvereniging

" Een fijne kerstmusical met voor ieder kind een leuke rol. Voor ieder wat wils en goede aanwijzigingen om het aantal rollen te veranderen. Prima liedjes die na vaak oefenen nog steeds enthousiast werden gezongen door de kinderen! Fijn dat er bij Rep en Roer nog steeds bladmuziek wordt geleverd, wij spelen live bij de uitvoering. Ook goede aanwijzingen en ideeen over decor en kleding. Al met al een prima verzorgde en complete musical! "

8

Tamara - Enschedese Schoolvereniging

" Een erg prettige musical, met een goed verhaal en leuke liedjes. Deze duurt niet te lang en werkt fijn met de handleiding, cd en tekstboekjes. De kinderen en publiek waren erg enthousiast met de mooie kerstgedachte die er in verscholen gaat. Wel jammer dat er zo weinig kerstmusicals bijgeschreven worden die kunnen meten aan deze voor 30 leerlingen. "Deze review is geplaatst op klantenvertellen.nl en wordt automatisch opgehaald. Klik op de afbeelding onder dit bericht om alle reviews te bekijken.

Andere vragen ?

 • Is deze musical geschikt voor mijn groepsgrootte?

  We hebben veel verschillende versies klaarstaan zodat je hoeft te puzzelen om al je leerlingen een rol te geven. Kies een digitaal tekstboek met het voor geschikte aantal rollen:

  Deze musical is geschikt voor minimaal 15 spelers, het maximum in onbeperkt. Het papieren tekstboek gaat uit van 26 spelers en is voor meer of minder spelers te gebruiken. Voor minder dan 25 spelers zijn alternatieve versies van het tekstboek digitaal beschikbaar. Bij bestelling ontvang je de link naar het tekstboek geschikt voor jouw groepsgrootte:

  standaard versie voor 25 of meer spelers (ook papieren boekjes beschikbaar)
  versie voor 24 spelers
  versie voor 23 spelers
  versie voor 22 spelers
  versie voor 21 spelers
  versie voor 20 spelers
  versie voor 19 spelers
  versie voor 18 spelers
  versie voor 17 spelers
  versie voor 16 spelers
  versie voor 15 spelers

 • Wat ontvang ik als ik een musical bij jullie bestel?

  Na de bestelling ontvang je per e-mail:
  – de digitale tekstboeken

  Per post:
  – 1 tekstboek (standaardversie geschikt voor 25 of meer spelers)
  – 1 handleiding
  – 1 cd (met muziek voor tijdens de voorstelling plus de ingezongen versie van de liedjes)

 • Wat is een digitaal tekstboek precies?

  Een digitaal tekstboek is niets anders dan een word-document van het script. Veel docenten worden hier heel blij van, want:

  1. Je kan de tekst gemakkelijk aanpassen, zoals namen van rollen veranderen (bijvoorbeeld wanneer je toch een Wilma de Weervrouw hebt inplaats van Wil de Weerman) stukjes erbij schrijven of weghalen
  2. Je mag ze zelf printen, dus altijd genoeg teksten voor de kinderen, hulpouders of collega’s
  3. De digitale tekstboeken zijn er voor verschillende grootte van groepen. Bij een gedrukt boekje zit je vast aan het standaard aantal rollen

  We leveren naast het word-document ook het tekstboek aan als pdf. Hierin kan je geen wijzigingen maken. Voordeel hiervan is dat de pdf meteen geschikt is om zelf af te drukken of naar de plaatselijke copyshop te sturen.

 • hebben jullie tips om het instuderen makkelijker te maken?

  Jazeker. De afgelopen jaren hebben we volop gewerkt aan een goede manier om het instuderen voor de kinderen én de leerkracht makkelijker en leuker te maken.

  1. De liedjes zijn te vinden op iTunes, Spotify en op YouTube. De kinderen kunnen hier zelf aan de slag.
  2. Onder de tab Tips vind je blogs van medewerkers van Rep en Roer over uiteenlopende onderwerpen die te maken hebben met het instuderen van de musical. Erg leerzaam!

 • Hoe zit het met de opvoerrechten?

  Het opvoeringsrecht van een bestelde musical is verbonden aan één groep van de school gedurende één speelperiode. Zijn er meerdere groepen binnen de school die de musical opvoeren, dan dien je per groep een extra instudeerpakket aan te schaffen. Zijn er meerdere locaties van de school die de musical willen opvoeren, dan dien je hiervoor een extra musicalpakket aan te schaffen. Aan heropvoering in een andere speelperiode met een andere groep zijn kosten verbonden. Hiervoor is een kortingscoupon van 50% te vinden in het account.

De laatste kerstboom (Kerstmusical)

Terug
Wat leuk dat je De laatste kerstboom (Kerstmusical) wilt gaan bestellen! Vul de onderstaande vragen in om je bestelling compleet te maken.

Wat krijg je allemaal erbij?

Het musicalpakket bestaat uit:

 • 1 tekstboek (standaard versie voor 25 of meer spelers)
 • 1 handleiding
 • 1 cd
 • In je account: het tekstboek (geschikt voor 15 en meer spelers), de voorleesversie + overige downloads
VANAF 129.50 Incl. verzending
 • Bij meerdere uitvoerende groepen binnen dezelfde locatie van de school dien je een extra instudeerpakket per extra groep aan te schaffen. Hiervoor betaal je slechts €40,- voor een tweede set. Hierin zit hetzelfde als in het musicalpakket: een tekstboekje, handleiding, cd en de opvoerrechten voor één groep.  Zijn er andere locaties van de school die de musical willen opvoeren, dan dienen deze locaties hiervoor zelf een musicalpakket aan te schaffen.

  Je ontvangt het digitale tekstboek gratis bij bestelling. Daarnaast kun je papieren tekstboekjes bijbestellen.

  Bij digitale levering ontvang je geen cd, handleiding en tekstboek over de post. Alles is dan te downloaden vanuit je account. Kies je voor het postgedeelte, ontvang je daarnaast ook alles in je account.

  Je ontvangt het digitale tekstboek gratis bij bestelling. Daarnaast kun je papieren tekstboekjes bijbestellen.

  Je ontvangt het digitale tekstboek gratis bij bestelling. Daarnaast kun je papieren tekstboekjes bijbestellen.

  Je ontvangt het digitale tekstboek gratis bij bestelling. Daarnaast kun je papieren tekstboekjes bijbestellen.

  Geen overige vragen

  Je kunt extra cd's bestellen als reserve voor als de cd kwijt of beschadigd raakt, of als oefen-cd's voor de leerlingen.

  • 14.5 €

  Een extra handleiding kan handig zijn voor een collega of hulpouder.

  • 6.5 €

De laatste kerstboom (Kerstmusical)
129.50

  Verzending:Gratis

  129.50

  Categorie: