X

D

De Lachfactor

Musical voor groep 8

Aantal rollen: minimaal 14, maximaal 48

Aantal liedjes: 9

Speelduur: 1 uur en 15 minuten

VANAF 159.50 Incl. verzending

Samenvatting Musical

Dames en heren, welkom bij: …. De Lachfactor!

 

In dit tv-programma moeten de kandidaten de mooie miljonairsdochter Lola aan het lachen zien te krijgen. Maar dat is nog niet zo makkelijk, want Lola heeft al jaren niet gelachen.

 

Bij een van de acts wordt Lola in een kietelmachine gestopt. Maar … er gaat iets mis! De kietelmachine ontploft en als Lola eruit komt, is ze helemaal zwart geblakerd! Boos loopt ze de set af. Iedereen schrikt. Lola is nodig voor het TV-programma. Gauw naar de reclame!Ondertussen zoekt iedereen naar Lola maar die is onvindbaar.

 

Zal Lola teruggevonden worden? Zal ze ooit weer lachen? Je ziet het in: De Lachfactor!

LEES HIER EEN GEDEELTE UIT HET TEKSTBOEK / HANDLEIDING

Handig om te weten

 • Voor iedereen een rol: Drie versies versies beschikbaar voor kleine tot grote groepen. Je ontvangt de tekstboeken digitaal zodat je zelf eventueel aanpassingen kunt maken.

 • Beweging op het podium:  Oefen met de dansvideo’s in ons Oefenlokaal. Ook kun je daar aan de slag met de karaokevideo’s van de liedjes.

 • Tijdsbesparing: Laat de kinderen zelfstandig de liedjes en de dansjes oefenen met de gratis app voor op hun smartphone.

4.54 van de 5 sterren

28 reviews
 • 5
  16 Stuks
 • 4
  11 Stuks
 • 3
  1 Stuks
 • 2
  0 Stuks
 • 1
  0 Stuks

Frankie van Dam, leerkracht OBS De Pionier

" Prima te doen met weinig ingewikkelde decorstukken. "

Jan Kox, leerkracht groep 8 bs St. Martinus Dommelen

" De kinderen hadden deze musical zelf gekozen. Leuken swingende liedjes en op het lijf geschreven rollen. Sprankelend geheel dat veel succes oogstte. (16 spelers) "

Caro Landwaart, leerkracht groep 8 RKBS Klimop

" De eerste musical die ik als leerkracht een week voor de uitvoering nog niet zat was! "

Astrid Arendsen, Don Boscoschool

" Liedjes waren goed te doen en niet te hoog. "

Edwin Molderink, leerkracht groep 8 obs de Averbeke

" Het is een snelle, afwisselende musical met erg leuke en vlotte liedjes. (18 spelers) "

Marleen Brekelmans, leerkracht O.L.V. van Fatima

" De musical was goed in te studeren en uit te voeren. Handige tips voor de uitvoering van de dansen en de benodigde requisieten en kleding. "

Nicolle Schaaij, leerkracht groep 7/8/ BS de Boemerang

" De musical was één groot succes! Zowel de kinderen, familie als collega’s waren enorm enthousiast! Dit was voor mij de eerste keer om een musical met een groep op te voeren en te oefenen. Ik vond het een erg prettige en duidelijke manier, er waren geen onduidelijkheden voor mij. "

Paul Lancee, Sint-Bavoschool

" Liedjes die aanspreken met een modern, flitsend jasje. Echt top! De musical was makkelijk in te studeren. Duidelijke beschrijving van verhaal en rollen. Daarnaast voldoende suggesties om de zaken aan te pakken. Geweldig dat oefenlokaal om de liedjes te leren "

Linda van den Heuvel, leerkracht De Wegwijzer

" Erg leuke en grappige musical met leuke liedjes. De kinderen en ouders hebben er erg van genoten. (30 spelers) "

Barbara van Gessel, leerkracht Bernulphus

" Leuke afwisseling tussen tekst en muziek. Er zat humor in en kinderen konden zich goed inleven. "

Arriët de Boer, leerkracht groep 8 P.C. basisschool Gevers Deynoot

" Een zeer duidelijke, heldere musical, waarmee we veel hebben gelachen met elkaar. Leuk dat er ook veel volwassen grappen in zaten, waardoor ouders soms begonnen te lachen en de kinderen dat niet hadden verwacht. Chapeau! (28 spelers) "

LJ Bezemer, Prins Willem Alexander school

" Het verhaal was ook voor publiek dat het voor het eerst ziet, goed te volgen. "

Anja van der Veer, leerkracht CBS Het Braambos

" Het oefenlokaal op de site is erg handig. Zo sluipen er minder ‘foutjes’ in de liedjes. "

Rob Lamers, leerkracht OBS Harlekijn

" Complimenten hoe jullie er altijd in slagen om een aansprekende musical te maken die nooit moralistisch of belerend overkomt. We hebben al veel musicals van jullie gespeeld en we krijgen altijd veel positieve reacties over het verhaal en de liedjes. "

Marc Serrarens, OBS De Zilveren Maan

" Sloot goed aan bij de leerlingen: Veel vrolijkheid en humor; liedjes erg goed en afwisselend. "

Suzan van Rens, leerkracht groep 8, BS Titus Brandsma

" “ Ik vond het fijn dat er in de handleiding suggesties werden gegeven en dat je dus goed zelf kon kijken wat bij je groep paste. ” "

Laura Bergh-Schaap, leerkracht groep 8, Obs De Tjotter

" “ De liedjes waren erg goed. De musical was precies goed qua tijd. Het was echt een spetterende show vol humor en interactie met het publiek. ” "

Hennie Fransen, leerkracht groep 8 bs. Zeilberg

" Leuk script, fijne handleiding, fijne oefensoftware. (26 spelers) "

Astrid Hendriks, leerkracht groep 8 B.S. 't Heuvelke Geleen

" Het was een leuke, grappige musical. Leuke liedjes en de rollen waren goed te doen. De uitvoering was een groot succes met mooie decors (één ervan was een graffity decor). Veel positieve reacties op de musical gekregen (goed te volgen en te begrijpen). (26 spelers) "

Robbert Maas, leerkracht basisschool Prinses Juliana

" “ Er zitten meerdere ‘lagen’ in het verhaal, waardoor het gemakkelijk te volgen is voor kleuters, maar er ook humor in verstopt zit voor volwassenen. Het was boeiend en afwisselend. De ‘herhaling/voorspelbaarheid’ die er af en toe in zat werkt juist heel goed! Er zitten mooie lessen in verstopt. ” "

Wim Jacobs, leerkracht groep 8, BS Angela

" “ De kinderen konden allerlei typetjes neerzetten, heel leuk. Een leuke musical die door de kinderen van de gehele school als zéér positief werd beoordeeld. ” "

Kelly de Waal, leerkracht OBS de Notenkraker

" Hele leuke musical met een duidelijke verhaallijn. Veel leuke scène en weinig om aan te passen. Veel verschillende rollen, zodat elke leerling een goed passende rol toegewezen kreeg. Teksten zijn goed leerbaar voor groep 8. (21 spelers) "

Jellinus Helmus, leerkracht CBS De Regenboog

" “ Werkt prettig met de liedjes via het digibord. Duidelijke structuur en opzet van alle belangrijke zaken die nodig zijn voor de musical. ” "

Wieke Keuzenkamp, leerkracht De Schatkaart

" “ Het is altijd leuk dat er een sololied inzit. Het kind dat dit zingt groeit hier echt van! ” "

Jessica Kloosterhuis, CBS De Til

" “ Echt geweldig dat er deze keer een instudeerversie is gemaakt. De kinderen pikken de liedjes voorgaande jaren redelijk snel op. Door de instudeerversie krijgen ze meer inzicht en techniek en sluipt er niet snel een foutje tussen dat moeilijk te herstellen is. Ideaal voor een leerkracht met minder gevoel voor muziek. ” "

Ischa van de Burgt, leerkrecht groep 8 Jan Bluyssen

" “ Fijn dat er verschillende scripts waren voor het aantal personen dat je hebt, zodat je niet zelf veel hoeft te sleutelen. ” "

Wendy Hollanders, leerkracht groep 8 BS De Vlinder

" “ Super leuke musical met een begrijpelijk verhaal. ” "

Jannie van de Wetering, leerkracht groep 8 Petrus en Paulus

" De kinderen hadden allemaal een leuke en aanvullende rol. Ze waren eigenlijk samen al heel snel op deze musical gekomen, dit moest hem worden! Ook de hulpouders konden met het materiaal goed uit de voeten. Ouders en belangstellenden waren erg enthousiast over de inhoud van de musical. Wij als leerkrachten zagen met de kinderen samen leuke aanvullingen die ook erg enthousiast door het publiek werden ontvangen. (VB: als de broeders op weg gaan naar de studio, werd de muziek gedraaid, we hebben de spelers op de plaats laten huppelen en extra decorstukken van huizenpanden als achtergrond laten bewegen. Deze werden bewogen door andere kinderen zolang als de muziek speelde. Bij de toverspreuk werden ze ook weer wat mysterieus bewogen.) Heel positieve reacties gehad. (25 spelers) "

28 beoordelingen voor De Lachfactor

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “De Lachfactor” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Andere vragen ?

 • Is deze musical geschikt voor mijn groepsgrootte?

  We hebben veel verschillende versies klaarstaan zodat je hoeft te puzzelen om al je leerlingen een rol te geven. Kies een digitaal tekstboek met het voor geschikte aantal rollen:

  Deze musical is geschikt voor 14 t/m 48 spelers. De standaardversie gaat uit van 26 t/m 48 spelers. Hiervan zijn extra papieren tekstboekjes bij te bestellen. De digitale versies zijn geschikt voor 14 t/m 48 spelers. Bij bestelling ontvang je de links naar alle digitale tekstboeken. Je kunt dus zelf kiezen welke je gebruikt:
  versie voor 14 of 15 spelers
  versie voor 16 t/m 25 spelers
  versie voor 26 t/m 48 spelers (standaard versie)

 • Wat ontvang ik als ik een musical bij jullie bestel?

  Na de bestelling ontvang je per e-mail:
  1. de digitale tekstboeken (word-document)
  2. in maart 2017: bericht hoe de gratis app te downloaden waarop de kinderen de musical kunnen bekijken en oefenen

  Per post:
  1. 1 tekstboek (standaardversie geschikt voor 26 t/m 32 spelers)
  2. 1 handleiding
  3. 1 cd (met muziek voor tijdens de voorstelling plus de ingezongen versie van de liedjes)

 • Wat is een digitaal tekstboek precies?

  Een digitaal tekstboek is niets anders dan een word-document van het script. Veel docenten worden hier heel blij van, want:

  1. Je kan de tekst gemakkelijk aanpassen, zoals namen van rollen veranderen (bijvoorbeeld wanneer je toch een Wilma de Weervrouw hebt in plaats van een Wil de Weerman), stukjes erbij schrijven of weghalen.
  2. Je mag ze zelf printen, dus altijd genoeg scripts voor de kinderen, hulpouders of collega’s.
  3. De digitale tekstboeken zijn er voor verschillende groepsgroottes. Bij een gedrukt boekje zit je vast aan het standaard aantal rollen.

 • Hebben jullie tips om het instuderen makkelijker te maken?

  Jazeker, De afgelopen jaren hebben we volop gewerkt aan een goede manier om het instuderen voor de kinderen én de leerkracht makkelijker en leuker te maken.

  1. In het Oefenlokaal vind je de karaoke-video’s
  2. Met de gratis app kunnen de leerlingen thuis op hun mobiel of tablet alles oefenen wat ook in het Oefenlokaal staat
  3. Op iTunes, Spotify en op YouTube kunnen de leerlingen zelf aan de slag als ze geen toegang hebben tot een mobiel of tablet
  4. Onder de tab Tips vind je blogs van medewerkers van Rep en Roer over uiteenlopende onderwerpen die te maken hebben met het instuderen van de musical. Erg leerzaam!

De Lachfactor

Musical voor groep 8

Terug
Wat leuk dat je De Lachfactor wilt gaan bestellen! Vul de onderstaande vragen in om je bestelling compleet te maken.

Wat krijg je allemaal erbij?

Het musicalpakket bestaat uit:

 • 1 tekstboek (standaard versie voor 26 t/m 48 spelers)
 • 1 handleiding
 • 1 cd
 • digitale tekstboeken voor 14 t/m 48 spelers
VANAF 159.50 Incl. verzending
 • Bij meerdere groepen binnen dezelfde locatie van de school dien je een extra instudeerpakket per extra groep aan te schaffen. Hiervoor betaal je slechts €40,- voor een tweede set. Zijn er meerdere locaties van de school die de musical willen opvoeren, dan dien je hiervoor een extra musicalpakket aan te schaffen.

  Je ontvangt de digitale tekstboeken voor de verschillende groepsgroottes gratis bij bestelling. Daarnaast kun je papieren tekstboekjes bijbestellen van de standaard versie (voor 26 t/m 48 spelers). 

  Je ontvangt de digitale tekstboeken voor de verschillende groepsgroottes gratis bij bestelling. Daarnaast kun je papieren tekstboekjes bijbestellen van de standaard versie (voor 26 t/m 48 spelers). 

  Je ontvangt de digitale tekstboeken voor de verschillende groepsgroottes gratis bij bestelling. Daarnaast kun je papieren tekstboekjes bijbestellen van de standaard versie (voor 26 t/m 48 spelers). 

  Je ontvangt de digitale tekstboeken voor de verschillende groepsgroottes gratis bij bestelling. Daarnaast kun je papieren tekstboekjes bijbestellen van de standaard versie (voor 26 t/m 48 spelers). 

  Je kunt extra cd's bestellen als reserve voor als de cd kwijt of beschadigd raakt, of als oefen-cd's voor de leerlingen.

  • 14.5 €

  Een extra handleiding kan handig zijn voor een collega of hulpouder.

  • 6.5 €

De Lachfactor
159.50

  Verzending:Gratis

  159.50

  Categorie: