X

D

Duff & Cool

Groep 8 musical

Aantal rollen: +/- 16 (min. 7, max. +/- 50)

Aantal liedjes: 8 (waarvan een afscheidslied)

Speelduur: ongeveer een uur

VANAF 129.50 Incl. verzending

Samenvatting Musical

Op zoek naar echt iets aparts? Deze musical speelt zich af op een kippenboerderij. Hij gaat over buitenbeentjes en populair zijn en zit vol eigenzinnige humor.

Duff & Cool gaat over een haantje, Duff genaamd, wiens uiterlijk hem niet mee zit. Zijn kam hangt scheef en veel veren heeft hij ook al niet. Hij wordt uitgelachen op de boerderij, maar raakt bevriend met Cool, een vegetarische vos. Cool besluit voor zijn vriend het tij te keren en Duffs duffe imago als product in de markt te zetten. Binnen de kortste keren wil iedereen zijn zoals Duff. Hoewel hij razend populair is en zijn geduchte concurrent Slim het niet meer heeft van jaloezie, is dit toch niet wat Duff wil.

Hij wil gewoon zichzelf zijn en bij Wingding zijn, een kipje waarop hij verliefd is geworden. Duff treed af als populair persoon maar Slim blijft jaloers en in een spannende apotheose probeert Slim hem alsnog een loer te draaien, wat ter nauwenood en op onverwachte wijze wordt voorkomen door Cool. Cool blijkt uiteindelijk de meest geschikte “kip” te zijn om de leiding te nemen over de kippenboerderij.

LEES HIER EEN GEDEELTE UIT HET TEKSTBOEK / HANDLEIDING

Handig om te weten

 • Met het handige digitale tekstboek kan je zelf makkelijk aanpassingen maken

4.43 van de 5 sterren

7 reviews
 • 5
  3 Stuks
 • 4
  4 Stuks
 • 3
  0 Stuks
 • 2
  0 Stuks
 • 1
  0 Stuks

Sannah Vos, , 2de Montessorischool

" Voor het eerst ben ik helemaal positief over een musical! "

Hannah Vos, , Aventurijn

" Super cool! Zeer geschikt voor kinderen van diverse leeftijden. Wij speelden hem met kinderen tussen de 5 en 18 jaar! Muziek is erg goed "

Wim Hunneman, OBS Buttinga,

" Mooiste 'productie' tot nu toe. Alle 20 leerlingen voortdurend op het toneel. Iedereen moest gedurende de gehele musical in zijn rol blijven. Dat was even wennen, maar pakte fantastisch uit. Gespeeld zonder coulissen maar met decorstukken in de vrije ruimte. Leeftijd 10/11 jaar. Klas moet wel open staan voor een dergelijke musical. "

Diane Booman, leerkracht groep 8 Kon. Conservatorium

" Geweldige liedjes, na een week al vrijwel helemaal uit het hoofd gezongen. Mijn groep 8 vond de musical het einde, we hebben zo gelachen met instuderen! "

Mieke Marrannes, Leefschool Akkerwinde

" Het verhaal was leuk en was gemakkelijk te bewerken. De leerlingen van groep 7 en 8 of 5de en 6de leerjaar speelden de hoofdrollen. Die waren niet zo moeilijk om in te studeren. Een pluspunt! De andere leerlingen brachten tussendoor dansjes op de liedjes van de musical of op zelfgekozen muziek. De ouders waren heel enthousiast! Het aanbod was één van de beste musicals die we tot nu toe brachten! "

Lian van Oers, OBS den Biekurf

" Deze keer hebben we het anders aangepakt en hebben ouders de musical gespeeld, wat een geweldig succes was. De kinderen hebben een uurlang enorm gelachen. De overige ouders en belangstellenden trouwens ook. In dit geval viel de humor uit de musical samen met het grappige dat volwassenen kip speelden. Het was gewoon geweldig!!!! "

Joke vdVorst, Dr. Bosschool

" Een goedgeschreven script over een heel eigentijds thema: cool zijn of niet. Wij kiezen altijd graag een musical waar sociaal emotioneel ook wat van op te steken valt. Korte, krachtige zinnen die het verhaal voortstuwen. Amusante dialogen tussen Duff en Cool en geestige echo achtige reacties daarop van de kippenvolkjes. Mooie muziek en prachtige solo's. Omdat er 2 (of 3) groepen kippen zijn is deze musical ook heel geschikt om de wat verlegen kinderen toch in een rol aanwezig te laten zijn. Groep moet voor aanvang wel goed voorbereid worden met fabels (Toon tellegen b.v.) en musical (cats b.v.) om het interessant genoeg te maken een dier te gaan spelen. Want anders is dat wellicht te 'duf' en niet 'cool' genoeg. Collega's vonden dit de beste musical ooit! "

7 beoordelingen voor Duff & Cool

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Duff & Cool” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Andere vragen ?

 • Is deze musical geschikt voor mijn groepsgrootte?

  Deze musical is geschikt voor minimaal 7 spelers. Er is geen maximum. Het papieren tekstboek gaat uit van 7 vaste rollen en twee groepen en is voor meer of minder spelers te gebruiken. Het tekstboek is ook digitaal beschikbaar en ontvang je bij bestelling.

 • Wat ontvang ik als ik een musical bij jullie bestel?

  Na de bestelling ontvang je per e-mail:
  1. het digitale tekstboek

  Per post (binnen maximaal vijf dagen):
  1. 1 tekstboek
  2. 1 handleiding
  3. 1 cd (met muziek voor tijdens de voorstelling plus de ingezongen versie van de liedjes)

 • Wat is een digitaal tekstboek precies?

  Een digitaal tekstboek is niets anders dan een word-document van het script. Veel docenten worden hier heel blij van, want:

  1. Je kan de tekst gemakkelijk aanpassen, zoals namen van rollen veranderen (bijvoorbeeld wanneer je toch een Wilma de Weervrouw hebt in plaats van een Wil de Weerman), stukjes erbij schrijven of weghalen.
  2. Je mag het zelf printen, dus altijd genoeg scripts voor de kinderen, hulpouders of collega’s.

 • Hebben jullie tips om het instuderen makkelijker te maken?

  Jazeker. De afgelopen jaren hebben we volop gewerkt aan een goede manier om het instuderen voor de kinderen én de leerkracht makkelijker en leuker te maken. Onder de tab Tips vind je blogs van medewerkers van Rep en Roer over uiteenlopende onderwerpen die te maken hebben met het instuderen van de musical. Erg leerzaam!

Duff & Cool

Groep 8 musical

Terug
Wat leuk dat je Duff & Cool wilt gaan bestellen! Vul de onderstaande vragen in om je bestelling compleet te maken.

Wat krijg je allemaal erbij?

Het musicalpakket bestaat uit:

 • 1 tekstboek (voor 7 of meer spelers)
 • 1 handleiding
 • 1 cd
 • digitaal tekstboek (voor 7 of meer spelers)
VANAF 129.50 Incl. verzending
 • Bij meerdere groepen binnen dezelfde locatie van de school dien je een extra instudeerpakket per extra groep aan te schaffen. Hiervoor betaal je slechts €40,- voor een tweede set. Zijn er meerdere locaties van de school die de musical willen opvoeren, dan dien je hiervoor een extra musicalpakket aan te schaffen.

  Je ontvangt het digitale tekstboek gratis bij bestelling. Daarnaast kun je papieren tekstboekjes bijbestellen.

  Je ontvangt het digitale tekstboek gratis bij bestelling. Daarnaast kun je papieren tekstboekjes bijbestellen.

  Je ontvangt het digitale tekstboek gratis bij bestelling. Daarnaast kun je papieren tekstboekjes bijbestellen.

  Je ontvangt het digitale tekstboek gratis bij bestelling. Daarnaast kun je papieren tekstboekjes bijbestellen.

  Je kunt extra cd's bestellen als reserve voor als de cd kwijt of beschadigd raakt, of als oefen-cd's voor de leerlingen.

  • 14.5 €

  Een extra handleiding kan handig zijn voor een collega of hulpouder.

  • 6.5 €

Duff & Cool
129.50

  Verzending:Gratis

  129.50

  Categorie: