X

P

Paniek in de snoepfabriek

Groep 8 musical

Aantal rollen: minimaal 11, maximaal 45 (met zelf gemaakte aanpassingen tot maximaal 64)

Aantal liedjes: 8 (waarvan een afscheidslied)

Speelduur: 1 uur en 15 minuten

VANAF 159.50 Incl. verzending

Samenvatting Musical

In het hele land wordt ontzettend veel snoep gegeten. Ook door de mensen die dagelijks op het pleintje zitten: zakenmensen, bejaarden en zwervers. Ze snoepen de hele dag en ondertussen beklagen ze zich over hun leven: dat te druk is of juist te saai. “Was er maar een snoepje, waarmee ik alles kan krijgen wat ik wil.”, verzuchten ze.

 

Lolly Suikerspin, de directrice van de snoepfabriek, overweegt twee verdiepingen op de snoepfabriek te laten zetten, maar daar wordt hevig tegen geprotesteerd door haar buurman,Peer de Groenteboer.

 

Als ze elkaar ontmoeten, gebeurt er iets wat niemand voor mogelijk had gehouden: Peer en Lolly worden verliefd. Ze besluiten samen Groen Snoep te gaan produceren, maar er ontstaat verwarring over wat de ingrediënten moeten zijn van het Groene Snoep. Daardoor komt er onbedoeld een nogal vreemd ingrediënt in het Groene Snoep terecht…

LEES HIER EEN GEDEELTE UIT HET TEKSTBOEK / HANDLEIDING

 • Voor iedereen een rol:

  Maar liefst acht versies beschikbaar voor kleine en grote groepen. Je ontvangt de tekstboeken ook digitaal zodat je ze zelf kan aanpassen.

 • Tijdsbesparing:

  Door de kinderen zelfstandig te laten oefenen met de karaokevideo’s van de liedjes in ons Oefenlokaal.

4.08 van de 5 sterren

26 reviews
 • 5
  4 Stuks
 • 4
  20 Stuks
 • 3
  2 Stuks
 • 2
  0 Stuks
 • 1
  0 Stuks

Francis Gunsing , leerkracht groep 8 , Paulusschool

" De liedjes waren fantastisch. Mooie dansen op kunnen maken. Ook de kinderen konden hier zelf goed mee vooruit. "

Jansje Bos, leerkracht groep 8, CBS De Woldzoom

" De discussie gezond en ongezonde voeding leeft en er zat veel humor in de musical. Een liefdesscene is een 'must' en die zat er natuurlijk in "

Johan Mak, leerkracht groep 8, Paus Johannesschool

" Leuk verhaal, ijzersterke liedjes en muziek, geinige dialogen, grappige typetjes. Leuk dat er ook een boodschap in zat, gezond eten is een item voor beginnende pubers. "

Frank Holkamp, groepsleerkracht, OBS De Kring

" Ben goed te spreken over de musicals van Rep en Roer. Ga zo door! Fijn dat de boekjes digitaal verkrijgbaar zijn. Ook het oefenen van de liedjes op de site van Rep en Roer is heel handig! "

Michel Koorn, leerkracht Dr. M.M. Den hertogschool

" De musical is afwisselend met de rollen, type muziek. Nadeel van het afscheidsnummer is dat het laatste nummer niet echt aansluit vonden wij als school en ik als leerkracht. Ik zou de musical over meerdere jaren nog een keer wel willen doen. (23 spelers) "

Inge de Reuver, leerkracht , Goudenregenschool

" De liedjes zaten er al snel in (fijn dat ze thuis ook konden oefenen via link), ze gingen enthousiast met alles aan de slag. Over het verliefd worden/zijn werd wel giechelig gedaan, maar dat was ook leuk/spannend. De tekeningen in het tekstboek zijn ook erg leuk en wat fijn dat we ook een ontwerp voor de kaartjes en uitnodigingen kregen. "

Johan Mensen, leerkracht , Mariaschool

" Het was een smakelijke musical. "

Theo Yedema, leerkracht bovenbouw Montessorischool Aan de Basis

" We zijn vroeg begonnen met de liedjes. Ging heel goed. Met hulp van een dansjuf hebben we flink gewerkt aan de nummers. Het spelen kwam pas later. Alhoewel er weinig aan decor of setting gedaan hoefde te worden waren de overgangen het moeilijkst. Pas bij de einduitvoering liep dat redelijk. Zingen was geweldig. Leuke nummers. Overzichtelijke musical. (28 spelers) "

Lineke Keetbaas, lerares, Westerparkschool

" Erg leuk dat de kinderen ook thuis via internet de liedjes konden oefenen. Ook de extra's zoals de kaartjes en posters vond ik erg leuk. "

Annemieke Lieben, leerkracht , Het Kompas

" Ik deed voor het eerst de eindmusical en alles was goed te doen dankzij de uitgebreide informatie. Het was top, ook de ouders vonden het erg leuk. "

Frans Reekers, leerkracht groep 8 , De Windwijzer

" Het leuke van jullie musicals is dat ze anders zijn dan de gangbare. Die werden zo voorspelbaar in opbouw, plot en in liedjes. "

Jessica Kloosterhuis, leerkracht 7/8, CBS de Til

" Musical was een groot succes. Ouders zeiden dat alles een geheel was: kleding, decor spel en dat het plezier ervan afstraalde. Ik heb de figuren uit de musical over de top gekleed. De bejaarden waren hippe bejaarden: roze, paarse, blauwe pruiken. Stones t-shirt aan. De directrice in roze en een suikerspinkapsel. decor in fluor roze en groen geschilderd. "

Dion Oolthuis, leerkracht, OBS De Woordhof

" Ik ben zeer te spreken over het niveau van de muziek hoewel de liedjes wel langer hadden mogen duren. Super dat je alles vanuit 1 basisdecor kun spelen en niet voordurend van decor (locatie) hoeft te wisselen. "

Vincent Verstraten, Leerkracht groep 9, RKBS Bitswijk

" Superleuk afscheid gehad van een hele moeilijke groep !! Leuke eigentijdse liedjes en een leuk thema! Ik heb samen met mijn klas genoten van de musical. Regelmatig neurie ik de liedjes nog. Super !! "

Jolanda Hendriks, leerkracht groep 7-8c , Martinusschool

" Makkelijk te zingen. Je kon er prima solo's inbouwen of weglaten. Goede tekst en melodie om dansjes bij te leren. Het verhaal leek mij wat 'kinderachtig' voor kinderen van deze leeftijd. Peer die verliefd wordt op mevrouw Suikerspin. De kinderen heb ik hier echter niet over gehoord. "

Cecile, onderwijsassistent, Brede school De Lingewaard

" De musical was geheel aangepast aan deze tijd. Er gebeurde onwijs grappige dingen en het taalgebruik was uitermate geschikt voor leerlingen uit groep 8. "

Antoine Janssen, leerkracht, Jenaplanschool De Peppels

" De liedjes waren bijzonder vrolijk en goed te zingen. Alleen maar complimenten hierover. Er was geen een liedje die minder was. "

Gido Nijskens, leerkracht groep 8, Andreasschool

" Het moet een leuk verhaal zijn (voor de kinderen, en voor de toeschouwers = gr. 1-2 t/m ouders !) en er moeten leuke liedjes bij zitten. Paniek in de snoepfabriek heeft hier geweldig aan voldaan, 100% tevreden !!! Ik heb maar een tip: maak een vergelijkbare musical, dan zullen we 'm zeker weer aanschaffen! "

Bousema, groepsleerkracht OBS Dalton Eelde

" Swingende musical, grappig. Het dansje met de bejaarden was helemaal geweldig. Voor alle leeftijden geschikt. Leuke liedjes en bij het decor konden we helemaal los gaan. (25 spelers) "

Minka Sonneville, lerares groep 7/8 Spaarneschool

" Erg goed op elkaar aansluitend en daardoor houdt de musical de vaart er in. De liedjes zijn pakkend en de muziek van deze tijd. De kinderen staan veel allemaal op het podium, dus iedereen krijgt veel aandacht. (23 spelers) "

A. Bisschop, adjunct directeur/ leerkracht groep 8 St. Antoniusschool

" Voor kinderen een duidelijk verhaal. Goed aan te passen naar de groep. (31 spelers) "

Leerkracht groep 8 Het Spectrum

" Leuk verhaal, leuk overdreven rollen! Wel veel kleine rollen. (23 spelers) "

Floor Hoekstra, leerkracht groep 8, basisschool Fatima

" De liedjes waren leuk en afwisselend. Rustig en up-tempo. Zowel voor jongens als meisjes. "

Susan van Brenk, stamgroepleidster groep 8, Jenaplanschool 't Bontenest

" De liedjes waren super leuk en divers. Daar kun je wat mee met een groep. Niet iedereen houdt van zingen en dansen, maar met een rap kom je er soms wel. "

Joke van Boxtel, leerkracht groep 8, Mariaschool

" Hij was makkelijk uit te voeren. Ook het zingen met het digibord was heel handig. Het digitale tekstboek was ook makkelijk. Ik kon heel makkelijk rollen schrappen. "

D. Lakenman, leerkracht groep 8 De Rank

" Leuke, vrolijke musical. Veel typetjes, Ook zeer geschikt voor grote groepen. "

26 beoordelingen voor Paniek in de snoepfabriek

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Paniek in de snoepfabriek” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Andere vragen ?

 • Is deze musical geschikt voor mijn groepsgrootte?

  Deze musical is geschikt voor 11 t/m 52 spelers. Het papieren tekstboek gaat uit van 29 spelers en is eventueel voor meer of minder spelers te gebruiken. Er zijn echter digitale versies beschikbaar die al zijn uitgeschreven voor verschillende aantallen spelers. Bij bestelling ontvang je de links naar alle digitale tekstboeken. Je kunt dus zelf kiezen welke je gebruikt:

  versie voor 11 of meer spelers
  versie voor rond de 29 spelers (ook een papieren tekstboek beschikbaar)
  versie voor rond de 33 spelers
  versie voor rond de 36 spelers
  versie voor rond de 38 spelers
  versie voor rond de 40 spelers
  versie voor rond de 42 spelers
  versie voor rond de 45 spelers

 • Wat ontvang ik als ik een musical bij jullie bestel?

  Na de bestelling ontvang je per e-mail:
  1. de digitale tekstboeken (word-document)

  Per post:
  1. 1 tekstboek (standaardversie geschikt voor rond de 29 spelers)
  2. 1 handleiding
  3. 1 cd (met muziek voor tijdens de voorstelling plus de ingezongen versie van de liedjes)

 • Wat is een digitaal tekstboek precies?

  Een digitaal tekstboek is niets anders dan een word-document van het script. Veel docenten worden hier heel blij van, want:

  1. Je kan de tekst gemakkelijk aanpassen, zoals namen van rollen veranderen (bijvoorbeeld wanneer je toch een Wilma de Weervrouw hebt in plaats van een Wil de Weerman), stukjes erbij schrijven of weghalen.
  2. Je mag ze zelf printen, dus altijd genoeg scripts voor de kinderen, hulpouders of collega’s. De digitale tekstboeken zijn er voor verschillende groepsgroottes. Bij een gedrukt boekje zit je vast aan het standaard aantal rollen.

 • Hebben jullie tips om het instuderen makkelijker te maken?

  Jazeker, De afgelopen jaren hebben we volop gewerkt aan een goede manier om het instuderen voor de kinderen én de leerkracht makkelijker en leuker te maken.

  1. In het Oefenlokaal vind je de karaokeclips
  2. Met de gratis app kunnen de leerlingen thuis op hun mobiel of tablet alles oefenen wat ook in het Oefenlokaal staat
  3. Op iTunes, Spotify en op YouTube kunnen de leerlingen zelf aan de slag als ze geen toegang hebben tot een mobiel of tablet
  4. Onder de tab Tips vind je blogs van medewerkers van Rep en Roer over uiteenlopende onderwerpen die te maken hebben met het instuderen van de musical. Erg leerzaam!

Paniek in de snoepfabriek

Groep 8 musical

Terug
Wat leuk dat je Paniek in de snoepfabriek wilt gaan bestellen! Vul de onderstaande vragen in om je bestelling compleet te maken.

Wat krijg je allemaal erbij?

Het musicalpakket bestaat uit:

 • 1 tekstboek (standaard versie voor rond de 29 spelers)
 • 1 handleiding
 • 1 cd
 • digitale tekstboeken voor 11 t/m 45 spelers (met enkele zelfgemaakte aanpassingen tot +/- 64)
VANAF 159.50 Incl. verzending
 • Bij meerdere groepen binnen dezelfde locatie van de school dien je een extra instudeerpakket per extra groep aan te schaffen. Hiervoor betaal je slechts €40,- voor een tweede set. Zijn er meerdere locaties van de school die de musical willen opvoeren, dan dien je hiervoor een extra musicalpakket aan te schaffen.

  Je ontvangt de digitale tekstboeken voor de verschillende groepsgroottes gratis bij bestelling. Daarnaast kun je papieren tekstboekjes bijbestellen van de standaard versie (rond de 29 spelers). 

  Je ontvangt de digitale tekstboeken voor de verschillende groepsgroottes gratis bij bestelling. Daarnaast kun je papieren tekstboekjes bijbestellen van de standaard versie (rond de 29 spelers). 

  Je ontvangt de digitale tekstboeken voor de verschillende groepsgroottes gratis bij bestelling. Daarnaast kun je papieren tekstboekjes bijbestellen van de standaard versie (rond de 29 spelers). 

  Je ontvangt de digitale tekstboeken voor de verschillende groepsgroottes gratis bij bestelling. Daarnaast kun je papieren tekstboekjes bijbestellen van de standaard versie (rond de 29 spelers). 

  Je kunt extra cd's bestellen als reserve voor als de cd kwijt of beschadigd raakt, of als oefen-cd's voor de leerlingen.

  • 14.5 €

  Een extra handleiding kan handig zijn voor een collega of hulpouder.

  • 6.5 €

Paniek in de snoepfabriek
159.50

  Verzending:Gratis

  159.50

  Categorie: