X

R

Ren voor de Robot

Groep 8 musical

Aantal rollen: minimaal 11, maximaal 49

Aantal liedjes: 9

Speelduur: 1 uur en 15 minuten

VANAF 159.50 Incl. verzending

Samenvatting Musical

In Middelstad zijn alle mensen een beetje zenuwachtig. Want binnenkort opent de uitvinder Stein Breingein hier zijn nieuwe winkel. Iedereen vraagt zich af wat er te koop zal zijn. Met veel tromgeroffel onthullen de verkopers het product van de nieuwe shop: Robots!Vanaf nu heeft iedereen altijd vakantie!

 

Leuk, denkt de slager. Hij wil wel een volautomatische winkelbediende, dan hoeft hij niet meer zelf achter de balie te staan. Niet leuk, denken de boswachter en zijn vriend. Al die techniek, niemand geeft nog om de natuur. Binnenkort is het Nationale Natuurdag en niemand heeft zich nog ingeschreven voor de boswandeling die ze organiseren!

LEES HIER EEN GEDEELTE UIT HET TEKSTBOEK / HANDLEIDING

Handig om te weten

 • Voor iedereen een rol:

  Versies beschikbaar voor kleine en grote groepen. Je ontvangt de tekstboeken ook digitaal zodat je ze zelf kan aanpassen.

 • Tijdsbesparing

  Door de kinderen zelfstandig te laten oefenen met de karaokevideo’s van de liedjes in ons Oefenlokaal.

4.25 van de 5 sterren

16 reviews
 • 5
  4 Stuks
 • 4
  12 Stuks
 • 3
  0 Stuks
 • 2
  0 Stuks
 • 1
  0 Stuks

Wendy, Valentijnschool

" De kinderen hebben er van genoten. Hier en daar heb ik wat woorden en zinnen aangepast, zodat het voor onze populatie ouders en kinderen beter te begrijpen is. Ouders hebben erg gelachen om de grappen. De kinderen snapten het verhaal en vooral de liedjes vonden ze geweldig. We hebben hele leuke dansjes bij bedacht. Sommige rollen kunnen lekker aangedikt worden en dat maakt het voor kinderen erg leuk. Kortom, vorig jaar de snoepfabriek en nu de Robots. "

Juf Diana, Goede Herderschool

" Wij hebben dinsdagavond 16 juli deze musical opgevoerd met 31 kinderen. Het was een groot succes. Het verhaal is leuk en begrijpelijk, de liedjes pakkend en het geheel is erg vrolijk. Dat kregen we vooral ook terug van collega's en ouders.Enige minpuntje: de regieaanwijzingen in het tekstboekje kloppen vaak niet. Als dat verbeterd wordt, is Rep en Roer weer een kandidaat voor volgend jaar. "

Meester Ingmar, OBS J. C. van Gent

" Zowel de kinderen, als de ouders waren enthousiast over deze musical. We hebben veel complimenten gehad over de leuke voorstelling. We hebben in een groep van 25 en in een groep van 12 gespeeld. Beide versies zijn erg leuk, maar sommige delen komen beter uit de verf in de kleine groep. Uiteraard ontkom je niet aan vergelijkingen van collega's van je eigen of van andere scholen, met voorgaande musicals en door ouders die al oudere kinderen hebben. De conclusie is dan dat er een goed en duidelijk verhaal in zit, waar de liedjes op aansluiten. Vorig jaar hebben we Paniek in de Snoepfabriek gedaan, maar daar waren de liedjes iets pakkender van. In Ren voor de Robot zitten wat liedjes waarbij, voor de kinderen, ruimte is om het iets anders te zingen, waardoor ze minder leuk/gezellig klinken als in het voorbeeldliedje. "

Nick Vermeer, De Zonnewijzer

" De musical was erg leuk en geslaagd! De kinderen waren vanaf het begin enthousiast en doordat er geen echte hoofdrol was kon iedereen schitteren op het podium. Het was fijn dat er een zeer duidelijke verhaallijn was, die voor iedereen te begrijpen is en erg duidelijk is.De liedjes waren erg leuk en vrolijk en waren goed mee te zingen.De Robotdans was helemaal spectaculair met lichtgevende pakken en een oplaadpaal met speciale lichteffecten! Het was helemaal geweldig en zeer geslaagd! Hopelijk is de volgende ook weer zo goed... "

Hans Poulus, OBS Prins Willem Alexander

" We hebben in de afgelopen week de zaal plat gespeeld met onze versie(s) van Ren voor de Robot. Het werden drie memorabele avonden. De musical zelf was prima. Goede muziek, een verhaal zonder echte hoofdrollen en gelegenheid voor iedereen om zijn rol bijzonder te maken. Het publiek heeft genoten, en de spelers nog meer. "

Loes van Dijk, Het Kompas

" Wat een leuke musical! Het verhaal spreekt aan. De humor is leuk voor kinderen en de volwassenen zien weer andere humor. Er wordt bij iedere musical van jullie gelachen. Ik vind de liedjes modern en leuk om in te studeren. Wij hadden dit jaar 16 leerlingen. Ook voor dit aantal hadden jullie het script al herschreven. Dat scheelde mij dit jaar enorm veel tijd. Ik ben heel erg benieuwd naar volgend jaar! "

Willie Nentjes, leerkracht, GBS De Vuurbaak

" De handleiding was duidelijk en met veel tips! Ook met betrekking tot kleding en décor. De musical sloot goed aan bij de kinderen van tegenwoordig met al die tablets en telefoons. Het is goed om te beseffen dat echte vriendschap niet in een computer zit. Heel actueel voor de kinderen! "

Klaas Boot, Leerkracht groep 8, 't Skitteljacht

" Dank jullie wel voor het maken van een erg leuke musical waarmee de kinderen op een geweldig leuke manier afscheid hebben genomen van de basisschool. "

Annemiek Huijgens, BS de Borghoek

" Hele goede musical. Leuke liedjes en de tekst is goed verdeeld. Met 33 kinderen hebben wij deze musical gespeeld. Bijna iedereen was vaak op het podium te zien, erg fijn. Wat ik wel een beetje miste, is de humor in de tekst. Dat zou nog meer mogen. "

Miryam Kruis, ´t Koggeschip

" Erg leuke musical! De leerlingen waren gelijk super enthousiast; het onderwerp sprak ze erg aan. Iedereen heeft door het ontbreken van een 'echte' hoofdrol de kans gehad om te schitteren. Wat wij en de kinderen erg leuk vonden was de diversiteit in de liedjes; verschillende muziekstijlen en niet te zoetsappig. Enige punt dat ik constant blijf tegenkomen in de musicals: de ontzettend Nederlandse namen. Wij hebben in ieder geval genoten van de musical, zeker een aanrader. "

Een hele leuke musical. Wij hebben het herschreven naar 40 rollen, was goed te doen. De liedjes zijn echt helemaal fantastisch, dat is de kracht van deze musical.

" Een hele leuke musical. Wij hebben het herschreven naar 40 rollen, was goed te doen. De liedjes zijn echt helemaal fantastisch, dat is de kracht van deze musical. "

Johan Mak, leerkracht, Paus Johannes School

" Vorig jaar was Paniek in de snoepfabriek al helemaal geweldig en deze musical doet er niet voor onder. De handleiding is nog weer beter en completer dan de vorige. Tips voor bewegingen bij de liedjes, bijvoorbeeld. Dat is ook gelukt. Deze musical herbergt een goede boodschap, een helder verhaal, steengoede en aanstekelijke liedjes. Aanrader van de bovenste plank. "

Esther van Dokkum, Valkenburgschool

" Zoals altijd was ook deze musical van Rep en Roer weer top! Kan iedereen musicals van Rep en Roer aanbevelen en dit doe ik dan ook geregeld. Muziek zit goed in elkaar. Van deze tijd en goed ingezongen. Kinderen zijn enthousiast over de stijl van de verhalen omdat ze vaak veel aan de fantasie over laten. Beetje sprookjesachtig en dit is ontzettend leuk! Fijn ook de digitale versie die iedere keer beschikbaar is zodat je het script kunt aanpassen. Ik had dit jaar maar 11 leerlingen en was weer goed te doen zonder dat het verhaal verloren ging. Bedankt Rep en Roer! "

P. de Graauw, KBS de Bolster

" De kinderen waren bij het bekendmaken van de musical meteen enthousiast. We hebben met meer dan 40 kinderen aan de musical gewerkt en het plezier bleef. Het hoogtepunt was natuurlijk de grote uitvoering. Het verhaal is duidelijk en actueel, de liedjes erg leuk en muzikaal. Met wat kleine aanpassingen in de handleiding en aanwijzingen is deze musical erg goed bevallen.. "

Thea Boutkan, groepsleerkracht, Pieter van der Plassschool

" Wat een leuke musical! Het is gaaf dat er wel een paar kleine rollen zijn, voor de kinderen die geen grote rol willen, Maar voor de rest zijn bijna alle rollen even groot. Het verhaal spreekt de kinderen erg aan en er zitten grapjes in die leuk zijn voor de kinderen, maar ook grapjes die leuk zijn voor volwassenen. De tool om op het digibord de liedjes te oefenen is erg handig. "

Juf Joke, Mariaschool

" Wij hebben deze musical met 17 leerlingen gespeeld. De leerlingen mochten zelf kiezen welke musical ze wilden opvoeren. Ren voor de Robot was gelijk favoriet. Het verhaal paste echt heel goed bij deze leerlingen en de liedjes vonden ze zo leuk! Bij het uitkiezen zongen de leerlingen al mee. Iedereen die kwam kijken vond het dan ook de leukste musical die ze ooit gezien hadden! Het was ook heel fijn dat er twee scripts waren, één voor een grote groep en één voor een kleine groep. Dat spaart een hoop tijd. De kinderen die een wat kleine rol hadden, konden dubbelrollen spelen. De liedjes waren vlot en zo leuk om te zingen. En ideaal dat we de liedjes via het digibord karaoke konden oefenen. Vorig jaar hebben we 'de snoepfabriek' opgevoerd, ook al zo'n succes. "

16 beoordelingen voor Ren voor de Robot

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Ren voor de Robot” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Andere vragen ?

 • Is deze musical geschikt voor mijn groepsgrootte?

  Deze musical is geschikt voor 11 t/m 49 spelers. Het papieren tekstboek gaat uit van 29 spelers en is voor meer of minder spelers te gebruiken. Voor een klein aantal spelers is een aparte versie beschikbaar. Deze is alleen digitaal beschikbaar. Bij bestelling ontvang je de links naar alle digitale tekstboeken. Je kunt dus zelf kiezen welke je gebruikt:

  1. standaard versie (geschikt voor +/- 24 t/m 49 spelers)
  2. versie met een kleine rolverdeling (geschikt voor 11 t/m +/- 23 spelers)

 • Wat ontvang ik als ik een musical bij jullie bestel?

  Na de bestelling ontvang je per e-mail:
  1. de digitale tekstboeken (word-document)

  Per post:
  1. 1 tekstboek (standaardversie geschikt voor +/- 24 t/m 49 spelers)
  2. 1 handleiding
  3. 1 cd (met muziek voor tijdens de voorstelling plus de ingezongen versie van de liedjes)

 • Wat is een digitaal tekstboek precies?

  Een digitaal tekstboek is niets anders dan een word-document van het script. Veel docenten worden hier heel blij van, want:

  1. Je kan de tekst gemakkelijk aanpassen, zoals namen van rollen veranderen (bijvoorbeeld wanneer je toch een Wilma de Weervrouw hebt in plaats van een Wil de Weerman), stukjes erbij schrijven of weghalen.
  2. Je mag ze zelf printen, dus altijd genoeg scripts voor de kinderen, hulpouders of collega’s.
  3. De digitale tekstboeken zijn er voor verschillende groepsgroottes. Bij een gedrukt boekje zit je vast aan het standaard aantal rollen.

 • hebben jullie tips om het instuderen makkelijker te maken?

  Jazeker. De afgelopen jaren hebben we volop gewerkt aan een goede manier om het instuderen voor de kinderen én de leerkracht makkelijker en leuker te maken.

  1. In het Oefenlokaal vind je de karaoke-video’s
  2. Op iTunes, Spotify en op YouTube kunnen de leerlingen zelf aan de slag als ze geen toegang hebben tot een mobiel of tablet
  3. Onder de tab Tips vind je blogs van medewerkers van Rep en Roer over uiteenlopende onderwerpen die te maken hebben met het instuderen van de musical. Erg leerzaam!

Ren voor de Robot

Groep 8 musical

Terug
Wat leuk dat je Ren voor de Robot wilt gaan bestellen! Vul de onderstaande vragen in om je bestelling compleet te maken.

Wat krijg je allemaal erbij?

Het musicalpakket bestaat uit:

 • 1 tekstboek (standaard versie voor 24 t/m 49 spelers)
 • 1 handleiding
 • 1 cd
 • digitale tekstboeken voor 11 t/m 49 spelers
VANAF 159.50 Incl. verzending
 • Bij meerdere groepen binnen dezelfde locatie van de school dien je een extra instudeerpakket per extra groep aan te schaffen. Hiervoor betaal je slechts €40,- voor een tweede set. Zijn er meerdere locaties van de school die de musical willen opvoeren, dan dien je hiervoor een extra musicalpakket aan te schaffen.

  Je ontvangt de digitale tekstboeken voor de verschillende groepsgroottes gratis bij bestelling. Daarnaast kun je papieren tekstboekjes bijbestellen van de standaard versie (voor 24 t/m 49 spelers). 

  Je ontvangt de digitale tekstboeken voor de verschillende groepsgroottes gratis bij bestelling. Daarnaast kun je papieren tekstboekjes bijbestellen van de standaard versie (voor 24 t/m 49 spelers). 

  Je ontvangt de digitale tekstboeken voor de verschillende groepsgroottes gratis bij bestelling. Daarnaast kun je papieren tekstboekjes bijbestellen van de standaard versie (voor 24 t/m 49 spelers). 

  Je ontvangt de digitale tekstboeken voor de verschillende groepsgroottes gratis bij bestelling. Daarnaast kun je papieren tekstboekjes bijbestellen van de standaard versie (voor 24 t/m 49 spelers). 

  Je kunt extra cd's bestellen als reserve voor als de cd kwijt of beschadigd raakt, of als oefen-cd's voor de leerlingen.

  • 14.5 €

  Een extra handleiding kan handig zijn voor een collega of hulpouder.

  • 6.5 €

Ren voor de Robot
159.50

  Verzending:Gratis

  159.50

  Categorie: