X

T

Torenhoog!

Groep 8 musical

Aantal rollen: minimaal 14, maximaal 46

Aantal liedjes: 9

Speelduur: 1 uur en 15 minuten

VANAF 179.50 Incl. verzending

Samenvatting Musical

Torenhoog! speelt zich af op het dak van de hoogste toren van de wereld: de splinternieuwe Dreamtower. Bij de opening zijn veel beroemde gasten aanwezig, waaronder de populaire vlogger Renzo Ros. Hij plaatst filmpjes van zichzelf op internet waar duizenden jongeren dagelijks naar kijken. Bovenop een toren kan het echter onstuimig zijn, het kan er flink stormen. Als het officiële moment daar is, doen de camera’s het niet meer. Ook de wifi weigert en ook de lift doet het niet meer!

 

Met ruim 1.200 voorstellingen door heel Nederland heeft Torenhoog! zich bewezen als een musical die staat als een huis. Of beter gezegd: Die staat als een toren!

LEES HIER EEN GEDEELTE UIT HET TEKSTBOEK / HANDLEIDING

s

Handig om te weten

 • Voor iedereen een rol:
  Maar liefst negenversies beschikbaar voor kleine tot grote groepen. Klik hier voor meer info over de rolverdeling.

 • Beweging op het podium:
  Oefen met de dansvideo’s in ons Oefenlokaal. Ook kun je daar aan de slag met de karaokevideo’s van de liedjes.

 • Gratis app:
  Bespaar tijd door de kinderen zelfstandig de liedjes en de dansjes te laten oefenen met de gratis app voor op hun smartphone. Let op: bij deze musical kan je geen tekst oefenen in de app.

Bekijk hier de dansclip

Sky High

4.67 van de 5 sterren

51 reviews
 • 5
  35 Stuks
 • 4
  15 Stuks
 • 3
  1 Stuks
 • 2
  0 Stuks
 • 1
  0 Stuks

9

Fred, FH Kamp te - st Jozef Zieuwent

" Neem een enthousiaste groep, die zelf een musical mag uitkiezen. Mix dat met een ouder en ex-ouder die "in de toneel en cabaret" zitten, geef ruimte om te oefenen, en je krijgt een top musical! "

8

Sonja - De Viersprong

" Er waren gevarieerde rollen en een leuke verhaallijn.Fijn dat er verschillende mogelijkheden zijn om dingen aan te passen/uit te breiden als er minder of meer leerlingen in een klas zitten.Fijne downloads.Leuke liedjes. "

10

Marije Wind - OBS het Palet

" De musicals van rep en roer zijn actueel en grappig voor jong en oud. Er is ruimte om scènes weg te laten, waarbij de handleiding ook ruimte geeft. Het is allemaal digitaal, maar de cd krijg je wel gewoon. Ik ben absoluut en heel tevreden klant! "

9

Gerdien Gootjes - Veerkracht

" Zie bovenstaande zin. "

10

F. - De Laarhorst

" Torenhoog was echt een succes. Veel verschillende karakters. Scripts met voor verschillende groepsgrotes. Wij hebben voor onze groep rollen erbij gepakt uit een script voor meerdere rollen die beter bij de leerlingen pasten en rollen weggeschreven die minder pastten. Super eenvoudig doordat je alles digitaal hebt en gemakkelijk kunt aanpassen. Muziek is afwisselend piano, staccato, meezinger, van alles. En het slotlied knalt! Tot de volgende musical! "

8

Mieke van Melsen - De Catamaran

" De kinderen vonden de rollen heel leuk en het publiek genoot. Actueel. "

9

Frances Vos - Pieter jongelingschool

" Positief. Twee keer een goede musical gebruikt van rep en roer "

10

Lotte de Jonge - Jenaplanschool ‘t Vlot

" Ik vind de musicals van Rep en Roer actueel en niet zo standaard als vele andere musicals. De muziek is goed en de verhaallijn is goed bedacht. De musicals zijn goed te herschrijven mocht je meer/minder rollen nodig hebben. En het leukste zijn de naam- en woordgrapjes. Ik koop al jaren met veel plezier hun musicals! "

7

J. Bosma - ABBS De Skulpe

" Best leuk om nu eens een moderne musical te doen i.p.v. eentje uit 1983. Redelijk actueel. Alhoewel... Mart Smeets. Kan naar mijn mening nog meer humor in. "

8

Marijke - Jozefschool de Goorn

" De kinderen zijn erg enthousiast over de musicals van Rep en Roer. Verder is de mogelijkheid tot veel rollen een uitkomst voor onze grote groepen. "

10

Sonja Heerens - Basisschool Grote Beer

" De geleverde spullen zijn zelfs voor onervaren regisseurs erg overzichtelijk. Aan alles is gedacht. "

8

Hanneke Heymen - IKC De Hoge Hoeve

" Het was de tweede keer dat wij een musical van Rep en Roer hebben besteld. De kinderen waren zeer enthousiast. Wat leuk is is dat de musicals voor een groot deel aansluiten bij de wereld van de kinderen en ook met grote groepen goed te spelen en in te studeren is. De musicals bevatten leuke liedjes. "

8

luc kerkhof - gemeentelijke basisschool

" ik werk graag met de musicals. Ruime keuze uit bezetting. Vrijheid om dingen toe te voegen of weg te laten de kinderen glunderen "

8

Charlotte - De Ark Heemstede

" We hebben Torenhoog gedaan met 17 kinderen. De rollen waren leuk verdeeld en de kinderen hebben erg veel lol gehad. Met echt een goede musical al resultaat! "

9

Jolanda Groot - PCBO De Fakkel

" Leuke musical die we met een groep van 46 kinderen hebben opgevoerd. De liedjes waren leuk, de scenes zitten goed in elkaar. Handig de tips voor decor en rekwisieten. "

9

D Baecklant - Ste Marie

" Leuk dat er voor alle kinderen een leuke tol is. De liedjes en de dansjes en het decor zijn goed te doen! "

9

Annika - RKBS De Marinx

" Erg leuk dat er grapjes inzitten voor volwassenen en kinderen. Het is fijn dat er niet veel decorwisselingen in zitten. "

8

Jose - Basisschool de Uilenburcht

" Top "

10

Rob - OBS de Tamboerijn

" Ik vond de ondersteuning vanuit Rep en Roer heel erg fijn. Een compleet pakket waarmee de leerlingen goed uit de voeten konden. De musical zelf was een heel groot succes, niets dan lof ontvangen over het script en liedjes! "

10

Maike - St willibrordusschool

" We hebben dit als erg prettig ervaren. Het is duidelijk overzichtelijk en we hebben ontzettend veel positieve reacties gekregen op deze leuke musical . Daarom kiezen we dit jaar ook weer voor een musical van jullie. "

9

Marian - OBS de Tjalk

" GEWELDIG! Leuk verhaal, de mogelijkheid om met een grote groep (met al voorbewerkt script) te werken. Leuke liedjes! Eenvoudig decor. "

8

Stefan - Agnesschool

" Het was een duidelijke, leuke musical die goed uitvoerbaar is. Er zit een goede snelheid in en de liedjes zijn leuk! "

9

Joke - Basisschool de Wissel

" De leerlingen vonden het een geweldige musical.Leuke liedjes, leuke personages! Het script zit goed in elkaar met duidelijke aanwijzingen en tips voor de uitvoering. "

10

Veronica - Edese Schoolvereniging

" Veel verschillende types: voor elk wat wils. Heel fijn dat de kinderen ook thuis kunnen oefenen met zang en dans. Dans hebben we aangepast aan wensen van kinderen: wij dansen elke week. Ons toneel is niet zo groot, maar met handige decorbouwers werd het een prachtig plaatje Het publiek wordt er bij betrokken: dat maakt het nog leuker. "

5

Ramon - Obs Lorentzschool

" Makkelijke liedjes, eenvoudig verhaal, flexibele rolbezetting "

8

Jolien - Cornelis musiusschool

" Prettig script, veelzijdige rollen, niet echt een hoofdrol, leuke liedjes. "

9

G - Obs ‘t spectrum

" Makjwlijk uitvte voeten en aan te passen n de groeo. Oefenlokasl erg gsndig en gemakjelijk te volgen "

9

Ron - obs de Mient

" Een zeer leuke musical. Kinderen zeer enthousiast. Ook met een hele grote groep 37 is het goed te doen. Ik heb wel gebruik kunnen maken van een groot aantal ouders . Mooi dat jullie de musical aan kunnen leveren afgestemd op je groepsgrootte "

8

Richard - RK BS Maertenvandenveldeschool

" Goede en vlotte liedjes. Leuke teksten. "

9

Ivonne - St. Joseph+

" fijn dat er verschillende versies zijn voor verschillend aantal leerlingen; wij hebben de musical met 4 groepen opgevoerd. Leuk eigentijds verhaal. Liedjes zijn kindvriendelijk: goede toonhoogte en teksten daardoor goed verstaanbaar. "

9

Rensy - De Wegwijzer

" Leuke , vrolijke musical, goede teksten en rollen. Fijn dat er ook verschillende opties worden aangegeven om zo het aantal rollen aan te passen. "

9

Antoine - De Peppels

" Het was een zeer grappige musical, met erg mooie en leuke liedjes. Er zaten veel verschillende types in, waardoor elk kind zijn een rol kon krijgen die het beste bij hem paste. "

9

Linda - Obs De Roedel

" Door de app en de instructies kunnen leerlingen thuis prima oefenen. Hierdoor kenden zij de teksten vlot. "

8

Bjorn - OBS De Toekomst

" Gebruik maken van de belevingswereld van kinderen op een originele manier. Veel rollen waardoor veel kinderen aan de beurt konden komen. "

9

Nienke - CBS de Burcht

" Erg leuke musical. Makkelijk om de musical naar eigen hand te zeggen. Bij de app misten de kinderen de functie dat ze hun eigen tekst weg konden halen, zodat ze gerichter konden oefenen. "

9

Michelle - Obs De Dubbele Punt

" Een musical waar alles in zit. Spanning, ontroering, humor. De namen van de personages zijn geweldig, en de interactie met het publiek is heel erg leuk. Een top musical! "

8

Karin - De Ark

" Goed doordacht, vrijwel alle regieaanwijzingen klopten! Ik vond de dansjes lastig, in dit tempo verstaanbaar zingen en al deze moves uitvoeren bleek wat ingewikkeld voor de meeste kids. De De lift was een dingetje; gelukkig hebben we van een andere school een prachtexemplaar mogen overnemen! Al met al een mooi eindresultaat "

9

Klaas - De Pannevogel

" Een hele leuke musical! "

9

Thomas - Sint -Leo Hemelsdaele

" Een hele fijne musical om te doen. Het verhaal leunt dicht bij de leefwereld van de kinderen. Er zit humor in. De musical is toegankelijk voor iedereen. De muziek is top! De rollen zijn groter of kleiner naargelang het verlangen van de kinderen. "

8

Charlotte - De Elstar

" Goede ervaring! De leerlingen waren betrokken, vonden het verhaal leuk, veel verschillende personages. "

10

Willy - Obs Het Palet

" Duidelijk en overzichtelijk. De instructie filmpjes zijn goed te volgen. Zang en dans Van deze tijd. Vlot en makkelijk mee te zingen. Het verhaal van Torenhoog was spannend, vrolijk en hilarisch. "

9

Carola - De Zonnewijzer

" Het was fijn dat er niet per definitie één hoofdrol was. De kinderen hadden echt het gevoel dat ze er allemaal toe deden! "

10

Ignace - MBS De Poort

" Wat een top musical!! De materialen waren perfect op maat gemaakt voor het aantal leerlingen van onze groep .Torenhoog is ook prima te spelen voor een kleine groep (van 16 personen). De verhaallijn, liedjes en de personages sluiten perfect aan bij de belevingswereld van de kids van nu! "

9

Fieke - de Botteloef

" Leuke liedjes! Een grote diversiteit aan rollen. Doordat de musical zich op één plek afspeelde was het decor makkelijk te realiseren. "

9

Grietje - Aloysiusschool

" Leuk origineel verhaal met mogelijkheid voor veel rollen. Leuke liedjes Soms lastig omdat er bij bepaalde scenes heel veel kinderen tegelijk op het podium staan. "

10

Danielle - Obs de Meerpaal

" Helder script, leuk verhaal, humor erin en activerend voor het publiek. Erg geslaagde musical. De handleiding is ook helder en ondersteunend. Een leerkracht die nog onervaren is met musicals, heeft hier houvast aan. "

9

Erik - cbs De Parel

" Helemaal geweldig..prima musical,leuke liedjes "

10

Jessica Okkerman - OBS de Koningsspil

" Rep en Roer schrijft herkenbare musicals/liedjes. Leuke humor, grappig hoe "actuele" namen gebruikt worden. "

8

Susanne v Egmond - De Sleutelbloem

" Alles is goed geregeld, musicals zelf zijn levendig. Publiek wordt er altijd bij betrokken, erg leuk. "

9

Gerben - CBS It harspit

" De leerlingen hebben genoten van deze musical. De verhaallijn vonden ze prachtig en iedereen heeft meegedanst, "

9

Floris - PC Prinses Marijkeschool

" De musicals van Rep en Roer zijn eigentijds en dynamisch. Door de digitale mogelijkheden kun je de leerlingen eenvoudig op school thuis laten oefenen met de liedjes en de teksten.De verhaallijn is logisch, grappig en sluit aan bij de belevingswereld van de leerlingen. De rollen zijn erg uiteenlopend en bieden voldoende mogelijkheden om deze aan de leerlingen te koppelen. Leerlingen kunnen door de vele opties in de rollen zelf kiezen wat hun rol wordt in de musical. Ze krijgen echt een moment om te shinen voor hun (groot)ouders, schoolgenoten en leerkrachten. "Deze review is geplaatst op klantenvertellen.nl en wordt automatisch opgehaald. Klik op de afbeelding onder dit bericht om alle reviews te bekijken.

Andere vragen ?

 • Is deze musical geschikt voor mijn groepsgrootte?

  We hebben veel verschillende versies van het tekstboek klaarstaan, zodat je niet hoeft te puzzelen om al je leerlingen een rol te geven. Bij bestelling ontvang je de link naar het tekstboek geschikt voor jouw groepsgrootte. Je kunt ook papieren tekstboekjes op maat bij te bestellen.

  versie voor 14 of 15 spelers
  versie voor 16 t/m 19 spelers
  versie voor 20 t/m 24 spelers
  versie voor 25 t/m 29 spelers (standaardversie)
  versie voor 30 t/m 32 spelers
  versie voor 33 t/m 35 spelers
  versie voor 36 t/m 39 spelers
  versie voor 40 t/m 43 spelers
  versie voor 44 t/m 46 spelers

  meer info over de rolverdeling

  Het is goed om te weten dat bij minder spelers een aantal rollen uit het promofilmpje komt te vervallen en dat er meer dubbelrollen zijn. Bij meer spelers kan de musical langer duren en is er een aantal kleinere rollen.

 • Wat ontvang ik als ik een musical bij jullie bestel?

  Met het plaatsen van je bestelling maak je automatisch en account aan. Je ontvangt per e-mail je inloggegevens van dit account.

  In het account vind je:
  - de tekstboeken voor 14 t/m 46 spelers (zowel in Word als in pdf)
  - De handleiding (pdf)
  - de bladmuziek (in pdf)
  - info over hoe de gratis app te downloaden is waarop de kinderen de musical kunnen bekijken en oefenen
  - andere extra's

  Per post ontvang je:
  - 1 tekstboek (standaardversie geschikt voor 25 t/m 29 spelers)
  - 1 handleiding
  - 1 cd met muziek voor tijdens de voorstelling plus de ingezongen versie van de liedjes

 • Wat is een digitaal tekstboek precies?

  Een digitaal tekstboek is niets anders dan een word-document van het script. Veel docenten worden hier heel blij van, want:

  1. Je kan de tekst gemakkelijk aanpassen, zoals namen van rollen veranderen (bijvoorbeeld wanneer je toch een Wilma de Weervrouw hebt in plaats van een Wil de Weerman), stukjes erbij schrijven of weghalen.
  2. Je mag ze zelf printen, dus altijd genoeg scripts voor de kinderen, hulpouders of collega’s.
  3. De digitale tekstboeken zijn er voor verschillende groepsgroottes. Bij een gedrukt boekje zit je vast aan het standaard aantal rollen.

  We leveren naast het Word-document ook het tekstboek aan als pdf. Hierin kan je geen wijzigingen maken. Voordeel hiervan is dat de pdf meteen geschikt is om zelf af te drukken of naar de plaatselijke copyshop te sturen.

 • Hebben jullie tips om het instuderen makkelijker te maken?

  Jazeker. De afgelopen jaren hebben we volop gewerkt aan een goede manier om het instuderen voor de kinderen én de leerkracht makkelijker en leuker te maken.

  1. In het Oefenlokaal vind je dansinstructieclips en meezing- en karaokeclips
  2. Met de gratis app kunnen de leerlingen thuis op hun mobiel of tablet alles oefenen wat ook in het Oefenlokaal staat
  3. Op iTunes, Spotify en op YouTube kunnen de leerlingen zelf aan de slag als ze geen toegang hebben tot een mobiel of tablet
  4. Onder de tab Tips vind je blogs van medewerkers van Rep en Roer over uiteenlopende onderwerpen die te maken hebben met het instuderen van de musical. Erg leerzaam!

 • Hoe zit het met de opvoerrechten?

  Het opvoeringsrecht van een bestelde musical is verbonden aan één groep van de school gedurende één speelperiode. Zijn er meerdere groepen binnen de school die de musical opvoeren, dan dien je per groep een extra instudeerpakket aan te schaffen. Zijn er meerdere locaties van de school die de musical willen opvoeren, dan dien je hiervoor een extra musicalpakket aan te schaffen. Aan heropvoering in een andere speelperiode met een andere groep zijn kosten verbonden. Hiervoor is een kortingscoupon van 50% te vinden in het account.

Torenhoog!

Groep 8 musical

Terug
Wat leuk dat je Torenhoog! wilt gaan bestellen! Vul de onderstaande vragen in om je bestelling compleet te maken.

Wat krijg je allemaal erbij?

Het musicalpakket bestaat uit:

 • 1 tekstboek (standaard versie voor 25 t/m 29 spelers)
 • 1 handleiding
 • 1 cd
 • In je account: tekstboek geschikt voor jouw groepsgrootte (tussen 14-46 spelers) + overige downloads
VANAF 179.50 Incl. verzending
 • Bij meerdere uitvoerende groepen binnen dezelfde locatie van de school dien je een extra instudeerpakket per extra groep aan te schaffen. Hiervoor betaal je slechts €40,- voor een tweede set. Hierin zit hetzelfde als in het musicalpakket: een tekstboekje, handleiding, cd en de opvoerrechten voor één groep.  Zijn er andere locaties van de school die de musical willen opvoeren, dan dienen deze locaties hiervoor zelf een musicalpakket aan te schaffen.

  Je ontvangt het digitale tekstboek dat geschikt is voor jouw groepsgrootte. Per post ontvang je 1 exemplaar van de standaardversie.

  Je ontvangt het digitale tekstboek voor jouw groepsgrootte gratis bij bestelling. Daarnaast kun je papieren tekstboekjes bestellen die geschikt zijn voor jouw groepsgrootte. Welke versie je ontvangt, is afhankelijk van het aantal spelers dat je hierboven hebt aangegeven. Let op: we hebben alleen de standaard versie op voorraad. De overige boekjes worden op bestelling gemaakt en door de copyshop verstuurd. Deze zijn in zwart-wit uitgevoerd.

  Bij digitale levering ontvang je geen cd, handleiding en tekstboek over de post. Alles is dan te downloaden vanuit je account. Kies je voor het postgedeelte, ontvang je daarnaast ook alles in je account.

  Geen overige vragen

  Je kunt extra cd's bestellen als reserve voor als de cd kwijt of beschadigd raakt, of als oefen-cd's voor de leerlingen.

  • 14.5 €

  Een extra handleiding kan handig zijn voor een collega of hulpouder.

  • 6.5 €

Torenhoog!
179.50

  Verzending:Gratis

  179.50

  Categorie: