N

Napret

Door Ivo van Meurs, leerkracht groep 8

Wat hou je over als de musical voorbij is? Natuurlijk een dierbare herinnering. Maar het kan leuk zijn als je ook een tastbare herinnering hebt, zoals een dvd-opname. Hoe maak je een mooie opname, zonder dat dit de voorstelling zelf verstoort? En wat is een goed moment hiervoor? Hieronder wat tips voor de napret: een mooie opname van de musical.

Wie filmt er?

Veel ouders proberen tijden de opvoering wat opnames te maken. Vaak zijn dit niet de mooiste beelden en zorgt het soms ook voor onrust in de zaal. Op bijna elke school is er echter wel iemand te vinden die de apparatuur heeft om een goede opname te maken. Zo’n opname is vaak veel beter van kwaliteit dan wat de ouders zelf maken. Ook zorgt het er voor dat het publiek op de avond zelf alleen maar hoeft te genieten van de musical.

Na het optreden maakt deze persoon een dvd van deze beelden. Als school kun je de dvd dan aan de kinderen cadeau doen, of de ouders kunnen deze tegen een kleine vergoeding zelf aanschaffen. Op de laatste manier zou de maker er zelf ook nog iets aan over kunnen houden en zorg je ervoor dat diegene het vaker voor jullie wil doen. Je kunt de film natuurlijk ook verborgen op YouTube zetten.

Wanneer film je?

Filmen op de avond zelf is vanwege het vele publiek niet altijd haalbaar. Je kunt ook de generale repetitie filmen, waar minder publiek bij aanwezig is. Wat ook kan, is de musical alleen opvoeren voor de dvd. Dan kunnen er ook nog dingen over gedaan worden als het fout gaat. Ook is de geluidskwaliteit dan vaak het beste.

Zo’n opname is een te gekke blijvende herinnering aan je groep 8 musical. Echte napret.

 

Lees hier meer blogs van meester Ivo
Lees hier meer blogs over na de uitvoering

Napret