N

Napret

Door Ivo van Meurs, leerkracht groep 8

Wat hou je over als de musical voorbij is? Natuurlijk een dierbare herinnering. Maar het kan leuk zijn als je ook een tastbare herinnering hebt, zoals een dvd-opname. Hoe maak je een mooie opname, zonder dat dit de voorstelling zelf verstoort? En wat is een goed moment hiervoor? Iedereen vindt het leuk om de musical nog eens terug te kijken of te laten zien aan iemand die er op de avond zelf helaas niet bij kon zijn. Veel ouders proberen dit te doen door tijdens de avond zelf wat opnames te maken, maar dit is vaak erg lastig en zorgt soms ook voor onrust in de zaal.

Op bijna elke school is er echter wel iemand te vinden die de apparatuur heeft om dit voor jullie te doen. Zo’n opname is vaak veel beter van kwaliteit dan wat de ouders zelf maken. Ook zorgt het er voor dat het publiek op de avond zelf alleen maar hoeft te genieten van de musical. Na het optreden maakt deze persoon een dvd van deze beelden en deze kun je als school dan aan de kinderen cadeau doen of de ouders kunnen deze tegen een kleine vergoeding zelf aanschaffen. Op de laatste manier zou de maker er zelf ook nog iets aan over kunnen houden en zorg je ervoor dat diegene het vaker voor jullie wil doen.

Filmen op de avond zelf is vanwege het vele publiek niet altijd haalbaar. Dan zou je ook een generale repetitie kunnen filmen waar minder publiek bij aanwezig is. Wat ook kan, is de musical alleen opvoeren voor de dvd. Dan kunnen er ook nog dingen over gedaan worden als het fout gaat en is de geluidskwaliteit vaak het beste. De prijs voor een te gekke blijvende herinnering aan je groep 8 musical? Onbetaalbaar…

 

Napret