O

Oefenapp online beschikbaar

Rep en Roer heeft een app waarmee de leerlingen de musical kunnen oefenen op hun telefoon of iPad. Maar wat als een leerling geen telefoon of iPad heeft? Dan kun je vanaf nu terecht op de Online Oefenapp.

Hoe werkt dat?

Je logt in op je computerscherm in plaats van op je telefoon. Inloggen op de Online Oefenapp gaat op dezelfde manier als op je telefoon: je vult je naam en de klassencode in en daarna kun je van start. Neem maar eens een kijkje op de Online Oefenapp.

Vind hier meer blogs over de Oefenapp.

 

Als een leerling geen telefoon of iPad heeft, kan die terecht op de Online Oefenapp.

Wat kun je met de Oefenapp?

De app is een extra instudeer-tool. De kinderen kunnen  de app gratis downloaden en ermee de liedjes, dansjes en de tekst oefenen.  Daarnaast staan er de rolbeschrijvingen in en vind je er algemene musicaltips.

Liedjes en dansjes oefenen

Wat betreft de liedjes en dansjes staat in de app hetzelfde als in het Oefenlokaal op onze site. Het Oefenlokaal is handig voor als je in de klas de liedjes en dansjes met het Digibord wilt oefenen. De kinderen zullen thuis waarschijnlijk eerder de app hiervoor gebruiken. Als extra kunnen ze met emoticons aangeven hoe goed ze het al kennen.

Tekst oefenen

De kinderen kunnen het hele script lezen van de versie met het aantal spelers die jullie hebben besteld. Je kunt in een oogopslag zien in welke scènes je speelt. De tekst van jouw rol is gemarkeerd. Er is een oefenmodus waarin de leerling zijn eigen tekst op onzichtbaar kan zetten.

Informatie over de rollen

De app is ook geschikt om te bekijken wat de kinderen  een leuke rol vindt om te spelen. Je leest een beschrijving van alle karakters, de kleding en een tekening van het karakter. Als de kinderen eenmaal een rol is toegekend, worden ze in de app aangesproken als deze rol.

Goed om te weten

Als je zelf wijzigingen wilt maken in het tekstboek, bijvoorbeeld tekst bijschrijven of namen veranderen, komt dat niet in de app.

Als je de app wilt gebruiken, moet je als leerkracht de app eerst inrichten. Dit kan op het
dashboard van de app. Daar kom je via je account. In principe wijst het zich vanzelf. Mocht je
meer willen lezen, check dan de blog: Hoe gebruik je de oefenapp

Oefenapp online beschikbaar