O

Online oefenen, hoe doe je dat?

Inmiddels mogen de kinderen weer naar school, maar nog niet voltijds. En in veel gevallen ook niet allemaal tegelijkertijd. Als je nog niet (genoeg) op school kunt oefenen, dan kun je het online doen. Online oefenen, hoe doe je dat? Tips voor het oefenen van de groep 8 musical in Coronatijd.

Zelfstandig

  • Gebruik de online tools, als de Rep en Roer Oefenapp en het Oefenlokaal. Hiermee kunnen de kinderen thuis zelfstandig hun tekst, de liedjes en de dans oefenen.

Online acteren

  • Oefenen via videobelprogramma’s (bijvoorbeeld Zoom of Teams) kan best. Oefen de dialogen bijvoorbeeld alleen met de kinderen die in de scène zitten die wordt geoefend. Of zet de rest op mute.
  • Laat kinderen die samen een dialoog hebben, zelfstandig oefenen met een groepsgesprek via WhatsApp of FaceTime.

Online zingen

  • Via videobelprogramma’s het zingen oefenen kan, alleen kun je elkaar niet horen zingen vanwege de kleine vertraging in internet. Je kunt wel de liedjes afspelen en de kinderen laten meezingen, terwijl ze op mute staan. Je kunt niet horen hoe het klinkt, maar je bent er wel samen mee bezig. Je kunt de kinderen wel tips geven over hun houding en uitstraling.
  • Let erop dat je de juiste audio-instelling kiest bij je videobelprogramma, zodat de muziek goed klinkt.

Online dansen

  • Via videobelprogramma’s het dansen oefenen is makkelijker. Zorg dat de kinderen wat ruimte om zich heen hebben zodat ze voor de camera kunnen bewegen. Het is leuk om elkaar te zien dansen.
  • Je kunt bij sommige videobelprogramma’s kinderen ook ‘spotlighten’; d.w.z. groot in beeld brengen. Om het iemand voor te laten doen, of je kunt bij wijze van opwarming de kinderen om beurten een dansmove laten doen, die iedereen na moet doen. De leraar zet steeds iemand in de spotlight, die dan een beweging voordoet. Swingend muziekje eronder en je hebt een leuke opwarming.
  • Let bij het afspelen van de video/muziek weer op de juiste audio instellingen.

 

Kortom, online kun je een heel eind komen met het repeteren van de musical. Maar live blijft natuurlijk leuker!

 

Heb je andere ideeën? Laat het ons weten: info@repenroer.nl
Lees hier meer blogs over de musical in Coronatijd.

Tips voor het oefenen van de groep 8 musical in Coronatijd.

 

OVER REP EN ROER

Rep en Roer Musicals maakt musicals voor het basisonderwijs, zoals afscheidsmusicals en kerstmusicals. Het is bijzonder om samen met de klas waar je zoveel jaren mee bent opgetrokken, de basisschooltijd af te sluiten door een musical uit te voeren. Aan dit leuke en leerzame proces willen wij graag bijdragen. Wij zorgen voor een goedlopend verhaal met humor en onderliggende boodschap en pakkende, gevarieerde liedjes. Wij scheppen de voorwaarden waaronder alle kinderen kunnen stralen. Het instuderen van een musical kost veel tijd. Wij hopen leerkrachten veel uit handen te nemen door onze musicals zoveel mogelijk op maat aan te bieden en van instudeer-ondersteuningen te voorzien.

Extra leuk vinden wij het als we met onze werkzaamheden een goed doel kunnen steunen. De afgelopen jaren was dat War Child. Vanaf 2021 zullen we Kinderhulp gaan steunen. Kinderhulp is er voor alle kinderen en jongeren in Nederland tussen de 0 en 21 jaar die in armoede opgroeien. Kinderhulp helpt met iets groots, of iets kleins. Zodat ook zij het gevoel hebben erbij te horen en gelijke kansen krijgen voor de toekomst. Wij steunen kinderhulp met een vast bedrag per verkochte musical.

War child

 

Online oefenen, hoe doe je dat?