R

Rep en Roer steunt War Child

Duizenden kinderen per jaar genieten inmiddels van onze musicals. Daar zijn we ontzettend blij mee en trots op. We hopen dat we zo meehelpen aan een theaterervaring die een kind zijn hele leven zal bijblijven. We vinden het ook belangrijk om iets te kunnen doen voor kinderen die het minder goed hebben dan onze Nederlandse en Vlaamse kinderen. Daarom steunt Rep en Roer War Child als businessfriend. Per verkochte musical doneren wij 5 euro aan War Child. We dragen hiermee eraan bij dat kinderen in oorlogsgebieden ook opbouwende en positieve ervaringen in hun leven mee krijgen.

Wat doet War Child?

War Child zet zich in voor een beter leven van honderdduizenden oorlogskinderen. Ze helpen ze met het verwerken van hun ingrijpende ervaringen, het weer contact durven maken met andere mensen en het opbouwen van zelfvertrouwen. War Child drukt het zelf mooi uit: We doen dit niet omdat we het zo leuk vinden. Maar omdat kinderen daar recht op hebben.

Meer weten over War Child? Klik hier.
Sinds 2022 steunt Rep en Roer het Nationaal Fonds Kinderhulp. Lees hier meer daarover.
Lees hier meer over Rep en Roer.

 

Rep en Roer was van 2017 tot 2019 businessfriend van War Child. Per verkochte musical doneerde wij 5 euro aan War Child.

 

War Child biedt psychosociale steun

Hoe een kind zich voelt, wat het denkt en hoe het zich gedraagt. Of het een fijne band heeft met familieleden. Of het vrienden kan maken. Psychosociaal welzijn staat centraal in onze programma’s. Met muziek, spel en beweging spreken wij de veerkracht van kinderen aan. Zo zorgen we dat zij zelf de touwtjes in handen nemen.

War Child biedt onderwijs

‘Onderwijs is het meest krachtige wapen dat je kunt inzetten om de wereld te veranderen’. Beter dan Nelson Mandela kunnen wij het niet verwoorden. Dankzij scholing kunnen kinderen hun eigen toekomst vormgeven. Dat geldt voor iedereen, maar zéker voor kinderen die opgroeien in oorlog.

War Child biedt bescherming

Wij creëren veilige plekken voor kinderen in oorlog. Hier helpen wij kinderen hoe zij conflicten vreedzaam op kunnen lossen, hun zelfvertrouwen vergroten en organiseren we creatieve activiteiten rondom thema’s als ongelijkheid, discriminatie en religie. De bescherming van een veilige plek geeft kinderen in oorlog de kans om te spelen, leren en weer aan een toekomst te bouwen.
Rep en Roer steunt War Child