Sterren!

Zomer in het jaar 3011. Ga eens op vakantie naar een andere planeet! Deze leus is verzonnen door de Equa’s, de bewoners van de planeet Equatanië. Hiermee lokken ze de toeristen van de aarde uit naar hun planeet.

De Equa’s zien er allemaal bijna hetzelfde uit. Behalve dan dat sommigen een sterretje hebben op hun buik en anderen niet. Maar dat is dan ook het enige verschil.

Er landen echter geen toeristen, maar Sylvester en zijn kompanen, een stel sluwe verkopers die hopen hun slag te slaan bij dit naïeve volkje. In hun drang geld te verdienen, verkopen ze de Equa’s niet alleen de meest onzinnige dingen, maar creeëren ze ook nog eens verdeeldheid onder hen.

Met een sterretje op je buik zou je beter zijn dan zonder. De Silly Vester, een machine die een ster op je buik zet, moet uitkomst bieden. Maar of dat helpt…?

De musical Sterren! is gebaseerd op het boek De Fnuiken van Dr. Seuss. Op speelse wijze stipt de musicals thema’s aan als discriminatie en beïnvloeding door commercie.

Luister hier de liedjes

iconen-40x40-groen-04Aantal rollen: 28 spelers, min. 15, max. +/- 45
iconen-40x40-groen-05Aantal liedjes: 8
iconen-40x40-groen-01Speelduur: ruim een uur
iconen-40x40-groen-06Extra’s:

 • iconen-40x40-groen-02Met de handige het digitale tekstboek kan je niet alleen zelf makkelijk aanpassingen maken, er zijn ook verschillende versies voor kleine tot grote groepen beschikbaar.

Lees hier een gedeelte uit het tekstboek/handleiding

Wat leerkrachten zeggen over onze musicals

Ongelofelijk hoe snel de kinderen de liedjes en de teksten uit hun hoofd kenden. Dat komt vooral omdat ze de liedjes heel erg leuk vonden maar ook omdat het verhaal van de musical een duidelijke lijn heeft.

Kiki Dijkstra, ‘t Kockenest,

Ik ben onder de indruk van de musical ‘Sterren’. Vooral de liedjes maken iets los bij de kinderen.

L. Hougee, OBS De Rakt,Helmond

Veel gestelde vragen

Is deze musical geschikt voor mijn groepsgrootte?

Deze musical is geschikt voor minimaal 15 spelers, maximum +/- 45. Het tekstboek gaat uit van 28 spelers. Het papieren tekstboek is voor meer of minder spelers te gebruiken. Het tekstboek is ook digitaal beschikbaar en ontvang je bij bestelling.

Wat ontvang ik als ik een musical bij jullie bestel?

Na de bestelling ontvang je per e-mail:

 1. de digitale tekstboeken (zowel in Word als in pdf)

Per post:

 1. 1 tekstboek
 2. 1 handleiding
 3. 1 cd (met muziek voor tijdens de voorstelling plus de ingezongen versie van de liedjes)

Wat is een digitaal tekstboek precies?

Een digitaal tekstboek is niets anders dan een word-document van het script. Veel docenten worden hier heel blij van, want:

 1. Je kan de tekst gemakkelijk aanpassen, zoals namen van rollen veranderen (bijvoorbeeld wanneer je toch een Wilma de Weervrouw hebt in plaats van een Wil de Weerman), stukjes erbij schrijven of weghalen.
 2. Je mag ze zelf printen, dus altijd genoeg scripts voor de kinderen, hulpouders of collega’s.
 3. De digitale tekstboeken zijn er voor verschillende groepsgroottes. Bij een gedrukt boekje zit je vast aan het standaard aantal rollen.

Hebben jullie tips om het instuderen van de musical gemakkelijker te maken?

Jazeker. De afgelopen jaren hebben we volop gewerkt aan een goede manier om het instuderen voor de kinderen én de leerkracht makkelijker en leuker te maken.

 1. In het Oefenlokaal vind je dansinstructieclips en meezing- en karaokeclips
 2. Met de gratis app kunnen de leerlingen thuis op hun mobiel of tablet alles oefenen wat ook in het Oefenlokaal staat
 3. De liedjes zijn te vinden op iTunes, Spotify en op YouTube.
 4. Onder de tab Tips vind je blogs van medewerkers van Rep en Roer over uiteenlopende onderwerpen die te maken hebben met het instuderen van de musical. Erg leerzaam!

Twijfel je of deze musical geschikt is voor jullie situatie?
Neem gerust contact met ons op.

Direct deze musical bestellen

vanaf €113,50

musical voor groep 8