T

Tegelijkertijd zingen en dansen: Hoe doe je dat?

Het gevaar ligt op de loer dat je het allebei half gaat doen: half afgemaakte bewegingen en hijgerige zang. Hoe combineer je zingen en dansen? Een paar tips.

  • Oefen de dans en de zang los van elkaar, zodat je het met overtuiging kunt. Ga het dan combineren en probeer voluit te blijven zingen en dansen.
  • Stel je voor dat je heel sterk bent en niemand je omver kan duwen. Dan span je automatisch je rug- en buikspieren aan. Van daaruit maak je je bewegingen en zing je. Dat vraagt best wat conditie!
  • Als jullie zelf de choreografie maken: Zorg dat de bewegingen niet de zang belemmeren. Af te raden zijn bewegingen als springen tijdens een hoge toon of een rondje draaien tijdens het zingen. De zang is dan even slechter hoorbaar op het moment dat de spelers draaien. Ook voorkom je dat je buiten adem bent waardoor je niet meer goed kunt zingen.
  • Laat kinderen die goed dansen vooraan staan (benoem ze tot ‘dance-captain’) zodat de kinderen achter daar steun aan kunnen hebben. Kinderen die goed zingen kan je ook wat meer naar achteren zetten, zodat er kinderen voor hen daar weer steun aan hebben.

Tegelijkertijd zingen en dansen: Hoe doe je dat?