U

Uitgelicht: kerstmusical ‘Volg die Ster’

Uitgelicht: kerstmusical Volg die Ster. KBS De Zevensprong uit Cuijk voerde deze musical uit en deelde de ervaringen met Rep en Roer.

Traditie voor groep 7

“We hebben de musical gespeeld met 21 kinderen”, zegt Janneke Kusters, docente van groep 7. Inmiddels is het op De Zevensprong een soort traditie geworden dat de leerlingen van groep 7 een kerstmusical instuderen. “Ik kreeg er meteen zin in toen ik de grappige beschrijving van de musical las. In de klas hebben we het filmpje bekeken en waren ook de kinderen erg enthousiast.”

Bejaardentehuis

“We hebben de musical op school uitgevoerd, maar ook een keer in een bejaardentehuis. Een bijzondere ervaring, want niet alle ouderen waren stil tijdens de voorstelling. Er kwam zelfs een dame halverwege de voorstelling met haar rollator binnengewandeld, die tegen een van de spelers die als soldaat netjes bij de ingang stond opgesteld zei: “Wat kiek de gij lelijk!”. Gelukkig lukte het alle spelers goed om in hun rol te blijven. Naderhand hebben de kinderen nog door de zaal gelopen om praatjes te maken en hun kleding te laten zien en te laten voelen.”

Sfeervol en grappig

“Het was een sfeervolle en tegelijkertijd grappige musical. Het klassieke kerstverhaal wordt op een eigentijdse manier verteld. Zowel de kinderen als de ouders hebben er enorm van genoten. Het enige commentaar dat we kregen was: ‘Jammer dat het zo snel afgelopen was’!”

 

Vind hier meer blogs over kerstmusicals.
Bekijk hier het voorleesboek Volg die Ster.

Uitgelicht: kerstmusical Volg die Ster. KBS De Zevensprong uit Cuijk voerde de musical uit en deelde de ervaringen met Rep en Roer.
Uitgelicht: kerstmusical Volg die Ster.

Het verhaal

Volg die Ster volgt de verhaallijn van het bekende kerstverhaal over de geboorte van Jezus Christus. Maar dan anders.

De koning is een mopperkont die het niet kan uitstaan dat hij niet precies weet hoeveel volk hij heeft. Maria en Jozef, die net bezig zijn met het inrichten van de kinderkamer, moeten naar Bethlehem voor de volkstelling. Als ze daar geen hotel blijken te kunnen vinden, besluiten ze te overnachten in een stal.

De herders op het veld krijgen die nacht bezoek van Heaven en Angel, twee op motoren rijdende engelen: “Check die ster!” zeggen ze. De herders en de drie koningen treffen elkaar op kraamvisite in de stal. Als zij de baby bewonderen, staat opeens de koning met zijn gevolg voor de deur. “Waarom wordt er een nieuwe koning geboren terwijl er al een koning is?”

Wat nu? Hoe moeten ze ervoor zorgen dat de koning de baby met rust laat? Je gaat het zien in deze sfeervolle kerstmusical.

Uitgelicht: kerstmusical ‘Volg die Ster’