U

Uitgelicht: ‘Paniek in de Snoepfabriek’

In groep 8 van CBS De Til uit Thesinge was de keuze voor de musical was snel gemaakt. Met een grote meerderheid stemden de kinderen voor Paniek in de Snoepfabriek. Hoe hebben ze de musical aangepakt en wat waren hun ervaringen? Leerkracht Jessica Kloosterhuis vertelde het aan Rep en Roer.

Rolverdeling

“Er waren grote en wat kleinere rollen. De rollen met minder tekst konden op een ander onderdeel schitteren. Bijvoorbeeld in een rap, in een dans of met jongleren. Het script gaf de gelegenheid om uit te breiden. Bij ons werd de zakenvrouw Tillie Typex gespeeld door een jongen. Hij heeft voor zichzelf een monoloog geschreven, waarin hij alsmaar gebeld werd op zijn mobiele telefoon. Hij verzon er van alles bij, het resultaat was erg leuk.

Kleding en decor

We hebben iedereen over the top aangekleed” zegt Jessica. “De bejaarden van tegenwoordig dragen meestal geen bloemetjesjurken meer. Bij ons droegen ze een T-shirt van de Rolling Stones. En ze hadden roze, paarse en blauwe pruiken en paarse nagellak.

Voor het decor waren fluoriserend roze en groen onze kleuren. We hebben flink wat liters verf hiervoor gebruikt. Je hoeft geen kapitalen te besteden aan decor en kleding. Van een oude tapijtrol en wat verf kan je een mega zuurstok maken.

Liedjes

De liedjes zijn goed geschreven en gevarieerd. We hebben, behalve met de hele groep, de kinderen ook solo en in kleinere groepjes laten zingen. De liedjes op het digibord werkten bij het instuderen erg prettig.

Tijdsduur

Het was fijn dat we de musical in één stuk konden spelen. Met een pauze halverwege is het soms lastig om de concentratie vast te houden. In een uur en 6 minuten was de musical gespeeld.

Al met al…

Het was een mooi totaalplaatje, hebben we veel teruggehoord. Kleding, decor en spel. En het plezier straalde ervan af.”

 

Lees hier mer blogs over ervaringen van scholen.

Groep 8 van CBS De Til uit Thesinge speelde de musical Paniek in de Snoepfabriek. Hoe hebben ze het aangepakt, en wat waren hun ervaringen?

CBS De Til uit Thesinge

 

Uitgelicht: ‘Paniek in de Snoepfabriek’