T

Waarom heb je gekozen voor de musical Het laatste level?

Tips van meester Jeroen

In het aanbod van schoolmusicals is het best lastig om een goede keuze te maken. Vinden de kinderen de musical leuk? Is hij te doen voor mij als leerkracht? Is het voor de ouders en de school ook leuk om naar te kijken? Afgelopen jaar voerde meester Jeroen met zijn klas de musical Het laatste level op. Rep en Roer vroeg aan hem: waarom heb je gekozen voor de musical Het laatste level?

‘Het was de verhaallijn was die erg aansprak. Ook de rollen spraken tot de verbeelding. Er is een grote verscheidenheid aan rollen waar voor elk kind wel wat leuks bij zit. Rollen als modellen of rollen die iets met gamen te maken hebben vinden kinderen bijvoorbeeld leuk.

De productie zelf vond ik niet ingewikkeld. Het decor is goed te maken en de rekwisieten zijn goed te doen.

Je krijgt veel hulp bij het aanleren van de musical: de ingezongen en karaokeversies van de liedjes, de dansinstructieclips, het oefenlokaal, de app waarmee de kinderen de teksten kunnen leren. Daarnaast zijn er filmpjes die de kinderen kunnen helpen bij het inleven in hun rol. Hierdoor krijg je als leraar het gevoel dat je er niet alleen voorstaat.

Kortom, voor ons ideaal om op deze manier een musical te doen. Het laatste level was echt een succes bij ons.’

 

Lees hier meer blogs over Het laatste level.
Bekijk hier meer vlogs met tips van meester Jeroen.

 

Meester Jeroen, leerkracht van groep 8 op KBS De Marke in Amersfoort, staat al meer dan 27 jaar voor de klas. Het instuderen en opvoeren van de musical is altijd iets waar hij naar uitkijkt. Rep en Roer vroeg hem naar zijn ervaringen.

Waarom heb je gekozen voor de musical Het laatste level?