W

Wat kan je met de app?

 Klinkt leuk, een app. Maar wat kunnen de kinderen ermee? En waarom is dat handig?

De app is een extra instudeer-tool. De kinderen kunnen  de app gratis downloaden en ermee de liedjes en dansjes oefenen. En van onze nieuwste musicals (Over de kop, Verboden te voerenGewoon Super,Betoeterd,Torenhoog,Niet te filmen en De DJ draait door)) kan je ermee je tekst oefenen. Daarnaast staan er de rolbeschrijvingen in en vind je er algemene musicaltips.

Liedjes en dansjes oefenen

 

Wat betreft de liedjes en dansjes staat in de app hetzelfde als in het Oefenlokaal op onze site. Het Oefenlokaal is handig voor als je in de klas de liedjes en dansjes met het Digibord wilt oefenen. De kinderen zullen thuis waarschijnlijk eerder de app hiervoor gebruiken. Als extra kunnen ze met emoticons aangeven hoe goed ze het al kennen. Als kinderen geen mobiel ter beschikking hebben, kunnen ze de zang en dans oefenen op het Oefenlokaal op de site.

Tekst oefenen

De kinderen kunnen het hele script lezen van de versie met het aantal spelers die jullie hebben besteld. Je kunt in een oogopslag zien in welke scènes je speelt. De tekst van jouw rol is gemarkeerd. Er is een oefenmodus waarin de leerling zijn eigen tekst op onzichtbaar kan zetten.

Informatie over de rollen

De app is ook geschikt om te bekijken wat de kinderen  een leuke rol vindt om te spelen. Je leest een beschrijving van alle karakters, de kleding en een tekening van het karakter. Als de kinderen eenmaal een rol is toegekend, worden ze in de app aangesproken als deze rol.

Goed om te weten

Als je zelf wijzigingen wilt maken in het tekstboek, bijvoorbeeld tekst bijschrijven of namen veranderen, komt dat niet in de app.

Als je de app wilt gebruiken, moet je als leerkracht de app eerst inrichten. Dit kan op het
dashboard van de app. Daar kom je via je account. In principe wijst het zich vanzelf. Mocht je
meer willen lezen, check dan de blog: Hoe gebruik je de oefenapp

Voor welke musicals is er een app?

  • Verboden te voeren (tekst, zang en dans)
  • Gewoon Super (tekst, zang en dans)
  • Betoeterd (tekst, zang en dans)
  • Niet te filmen! (tekst, zang en dans)
  • Torenhoog! (tekst, zang en dans)
  • De DJ draait door (tekst, zang en dans)
  • De Lachfactor (zang)

 

Wat kan je met de app?