W

Wat moet ik doen om de app te kunnen gebruiken?

Om de app te kunnen gebruiken, moet je als leerkracht de app inrichten. In dit filmpje zie je hoe je dat doet.

Wat moet je doen om de app te kunnen gebruiken?

Als je leerlingen  de rep en roer oefenapp willen gebruiken, moet je als leraar de rollen aan de leerlingen toekennen in de portal van de app. Hoe doe je dat? 

Inloggen

Je logt in op repenroer.nl. In het menu van je account ga je vervolgens naar Oefenapp. 

Hier wordt je gevraagd om even opnieuw in te loggen. Vervolgens krijg je je groep te zien. Als je voor meerdere groepen hebt besteld, kun je hier de keuze maken voor welke groep je de app wilt inrichten.

Namen en rollen invullen

Nu kun je de namen van je leerlingen invullen. Klik vervolgens op de + en dan kun je alle rollen zien die bij de musical horen en er een selecteren. Daarna kies je Opslaan. Eventueel kun je ook tussentijds opslaan. Onderaan zie je welke rollen nog niet zijn toegekend. 

App op de telefoon

Op hun telefoon loggen de kinderen in met hun voornaam zoals jij die hebt ingevuld. En de klassencode. Vergeet bij de klassencode niet ook de tussenstreepjes in te voeren.

Niet alles hoeft meteen

Je hoeft in de portal niet meteen een rol toe te kennen aan je leerlingen; dat kan ook later. Ook hoef je ook nog niet meteen alle namen toe te voegen. Je kunt ook 1 naam aanmaken (b.v. groep 8) waar iedereen mee inlogt. 

Tot slot

Je kunt ook een berichtje sturen aan de kinderen via de app. Bijvoorbeeld ‘morgen oefenen scène 2’

Heb je nog vragen? Mail ons dan op info@repenroer.nl

Bekijk hier meer blogs en vlogs over de app.

Wat moet ik doen om de app te kunnen gebruiken?