R

Rep en Roer in ZAPP Weekjournaal

ZAPP Weekjournaal op bezoek in de studio van Rep en Roer

In de aflevering ‘Tips voor de leukste eindmusical’ komt het Zapp Weekjournaal op bezoek in de studio van Rep en Roer om een kijkje te nemen bij de opname van de nieuwste musical. Ook ging ZAPP kijken bij een school die aan het oefenen was voor de Rep en Roer musical Torenhoog!.

Bekijk hier een gedeelte uit de uitzending:

ZAPP Weekjournaal op bezoek in de studio van Rep en Roer
ZAPP Weekjournaal op bezoek in de studio van Rep en Roer

 

Hitte of niet, op duizenden scholen zijn achtste groepers druk bezig met het oefenen voor de eindmusical. ZAPP Weekjournaal zocht uit wie die musicals bedenken en wat er allemaal moet gebeuren om een zo leuk mogelijke uitvoering te krijgen. Het ZAPP Weekjournaal zocht uit wie die musicals bedenken en wat er allemaal moet gebeuren om een zo leuk mogelijke uitvoering te krijgen.

Wat voor liedjes moeten er bijvoorbeeld erin? Rep en Roer vertelt. Natuurlijk een openingslied. Het leuke van beginnen met een lied is dat iedereen al een keer op het podium heeft gestaan en de eerste spanning eraf is. Natuurlijk moet er ook een ballad in, het gevoelige lied waarbij misschien wel een traantje gelaten wordt door het publiek. Vaak zit er ook een gek of dommig lied in. En natuurlijk het afscheidslied. Rep en Roer linkt in dit lied vaak het thema van de musical met het afscheid van groep 8.

In de aflevering zie je de Vincent, Donja, Linde en Bisou de liedjes van de nieuwe musical inzingen. Meike begeleidt ze. Rep en Roer werkt het liefst met kinderstemmen als voorbeeld, omdat je dan hoort hoe het uiteindelijk kan gaan klinken. Ook merk je als maker wat wel of niet te doen is voor kinderen.

Sander van Rep en Roer: “Als de kinderen er helemaal in op gaan, dan hebben wij het goed gedaan.”

Lees hier meer blogs over Rep en Roer.

Rep en Roer in ZAPP Weekjournaal