Z

Zenuwachtig voor de musical? Dit werkt!

Tips van juf Marijke van Geflipt?! om te kijken met je klas

Juf Marijke van Geflipt?! vertelt over de eindmusical van groep 8. Zenuwachtig voor de musical? DIT WERKT!  Bekijk hier het filmpje.

Vandaag gaan we praten over iets waar heel veel van jullie mee te maken hebben: zenuwen voor de afscheidsmusical. Heel normaal, want het is ook een spannend moment. Maak je geen zorgen, met deze drie tips leer jij hoe je met je zenuwen kunt omgaan en sta je met meer vertrouwen op het podium. Zenuwachtig voor de musical? Ik ga jou vertellen wat werkt.

Tip 1: fouten maken mag

Het is helemaal oké om fouten te maken! Iedereen maakt fouten, zelfs Beyoncé, Snelle of Taylor Swift. Dus, als je een verspreking hebt, een verkeerde opkomst of je tekst vergeet, onthoud dan dat het niet het einde van de wereld is. Het belangrijkste is dat je weet wat je komt doen op het podium. Als er iets misgaat, weet je gewoon hoe je verder moet. Dus los het op, improviseer. En geloof me, de mensen in de zaal begrijpen het maar al te goed. Vaak maakt een kleine fout je optreden juist menselijk en soms zelfs grappig! Sterker nog: soms merkt het publiek het niet eens. Want zij weten niet hoe de musical gaat.

Tip 2: je mag gespannen zijn

Vertrouw op jezelf. Je hebt de afgelopen weken hard gewerkt en geoefend. Je mag erop vertrouwen dat het goed gaat. Laat de gevoelens van spanning er maar gewoon zijn, die ontstaan in je lichaam en hersenen, daar kun je niks aan doen. Doe de dagen en uren voordat de musical begint, dingen die je leuk vindt en ontspannen zijn.

Tip 3: je bent een schakeltje

Zie de musical maar als een armband. Jij bent één van de 30 kralen. Je bent dus slechts een schakeltje in het geheel. De musical is een teaminspanning. Iedereen staat er om elkaar te helpen. Als er iets anders loopt dan verwacht, weet dan dat je team er is om elkaar te ondersteunen. Het gaat om de gezamenlijke inspanning en het plezier dat jullie samen hebben. Dus, laat die zenuwen los en vertrouw op je team!

Juf Marijke van Geflipt?! vertelt over de eindmusical van groep 8. Zenuwachtig voor de musical? Dit werkt! Bekijk hier het filmpje.
Bekijk hier meer tips van juf Marijke.
Vind hier meer blogs over plankenkoorts.
bekijk hier het filmpje op YouTube.
Zenuwachtig voor de musical? Dit werkt!