Z

Zingen en dansen combineren: hoe doe je dat?

Zingen en dansen tegelijk: dat is echt musical. Maar het is best lastig, zeker als je eigenlijk geen lange of danser bent. De kans is groot dat je het allebei half gaat doen: half afgemaakte bewegingen en hijgerige zang. Zingen en dansen combineren: hoe doe je dat? Een paar tips.

  • Oefen eerst de dans en de zang los van elkaar, zodat je het met overtuiging kunt. Ga het daarna pas combineren. Misschien leg je de ene keer de focus op de dans en de andere keer op de zang. Uiteindelijk ga je proberen voluit te blijven zingen en dansen.
  • Sta stevig op het podium. Stel je voor dat je heel sterk bent en niemand je omver kan duwen. Dan span je automatisch je rug- en buikspieren aan. Van daaruit maak je je bewegingen en zing je. Dat vraagt best wat conditie!
  • Dans: focus op het afmaken van je bewegingen: als je je arm strekt, strek hem dan helemaal.
  • Zang: focus op voluit zingen: liever met overtuiging niet helemaal zuiver zingen dan slap zingen.
  • Als jullie zelf de choreografie maken: Zorg dat de bewegingen niet de zang belemmeren. Af te raden zijn bewegingen als springen tijdens een hoge toon of een rondje draaien tijdens het zingen. De zang is dan even slechter hoorbaar op het moment dat de spelers draaien. Ook voorkom je dat je buiten adem bent waardoor je niet meer goed kunt zingen.
  • Laat kinderen die goed dansen vooraan staan (benoem ze tot ‘dance-captain’) zodat de kinderen achter daar steun aan kunnen hebben.
  • Kinderen die goed zingen kan je wat meer naar achteren zetten, zodat er kinderen voor hen daar weer steun aan hebben.

 

Lees hier meer blogs over zingen.
Lees hier meer blogs over dansen.
Lees hier meer over zingen en dansen combineren.

Zingen en dansen combineren: hoe doe je dat?